Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

De Thomas Cycloon Family & Pet stofzuiger, een uitkomst voor ons!

25 augustus
x
Wat is dit?

Twee husky’s en een border collie in één huis, dat vraagt natuurlijk om regelmatig poetsen en stofzuigen om het zoveel mogelijk zand- en haarvrij te houden. Nuka en River zijn bijna de hele dag buiten en spelen het liefste samen met elkaar, wat gepaard gaat met veel zand, modder en gras. Tijdens de zomermaanden hebben we ook nog een zwembad staan waar ze lekker in af kunnen koelen. Je raad het al: Die vieze, natte pootjes komen daarna gewoon lekker naar binnen! Wij zijn het inmiddels wel gewend om regelmatig te moeten stofzuigen en dweilen, zeker wanneer ze in de rui zijn. Maar wat zou er fijner zijn dan een super stofzuiger die alle haren meeneemt en ook nog eens een vieze luchtjes uit de kamer verwijderd? Juist, niks! Wij zijn heel blij dat we de Thomas Cycloon Family & Pet stofzuiger uit mogen proberen. Deze is uitvoerig getest door ons en daar gaan we je in deze review meer over vertellen!

Productkenmerken

De Thomas Cycloon stofzuiger ziet er erg stevig uit. Er zijn twee verschillende bakken die je in de stofzuiger kan plaatsen. Eén voor gewoon stofzuigen (Easybox) en één om de lucht te reinigen (Aqua+box). Door een stevige, maar handig te openen klep zijn deze bakken makkelijk om te wisselen. De stofzuiger heeft een vrolijk oranje kleurtje, dus valt lekker op! Er zitten verschillende zuigmonden bij de stofzuiger, zodat je overal en op verschillende oppervlakten de beste werking hebt. Zo zit er onder andere een kierenzuigmond en een turbozuigmond bij. Het snoer van de stofzuiger heeft een prima lengte, zo’n 8 meter. Voor ons huis is dit prima en we kunnen er ook de auto’s mee schoonmaken zonder verlengkabels te moeten gebruiken. Eén minpuntje aan de stofzuiger was voor mij het gewicht, hij is namelijk best zwaar. Als ik de bovenverdiepingen schoon wil maken is het een hele klus om hem naar boven te krijgen. Al met al is onze eerste indruk erg goed! Hij zit zo in elkaar en is erg makkelijk in gebruik. Het wisselen van de boxen en zuigmonden is eenvoudig.

Thomas stofzuiger hondenharen in huis

Hondenharen en vieze pootjes

Voor ons is het ideaal als we een stofzuiger hebben die hondenharen (lees hele plukken hond!) op kan zuigen en niet na één keer al verstopt zit. Twee husky’s die in de rui zijn verliezen hun volledige ondervacht, dus beeld je maar in hoe dat er uit ziet. De Thomas Cycloon stofzuiger heeft verschillende standen op de stofzuiger. Zo kan je een Turbo stand aanzetten, waarbij de stofzuiger heel erg hard zuigt, of een Eco stand. De stofzuiger zuigt echter zo goed, dat we de turbo nog niet gebruikt hebben! Stand 1 of 2 is al voldoende om alle haren en zand van de honden op te zuigen. Wanneer de kamer weer schoon is, kun je de Easybox makkelijk uit de stofzuiger halen en open klikken boven de Kliko. Vervolgens pakken wij ook nog de Aqua+box erbij om achtergebleven natte en vieze plekken op te doen. Tijdens het gebruik van de Aqua+box wordt de lucht gezuiverd, waardoor er minder natte honden luchtjes achter zullen blijven. Het is goed te zien dat de kamer vies was en de Aqua+box zijn werk heeft gedaan als we klaar zijn, want het water dat in de box zat is niet zo schoon meer na gebruik. Weggooien in de gootsteen, een keer de box doorspoelen en hij is weer klaar voor gebruik. De kamer ziet er daarna altijd weer schoon uit en vieze luchtjes zijn ook weg!

Thomas stofzuiger review

Geluid

Stofzuigers zijn zelden stil, daar ben ik me van bewust. De Thomas Cycloon stofzuiger is in de laagste stand vrij stil, wat prettig is voor Puk, onze Border Collie. Zij kan namelijk niet zo goed tegen het gezoem van stofzuigers en word dan heel onrustig, zeker als het een hoog geluid is. De laagste stand gebruiken we daarom tijdens de kleine beurten in huis, zodat ze zo min mogelijk stress ervaart. Tijdens de grote beurt die we één keer in de week in huis doen, zetten we heb echter wel op een wat hogere stand. Zo weten wet zeker dat alle haren en viezigheid opgezogen wordt. Het geluid is geen hoog gezoem, maar wat lager. Ondanks dat de stofzuiger op een hogere stand meer geluid maakt is het geen hoog geluid, waardoor Puk niet compleet gestrest raakt. Win-win situatie!

Thomas Cycloon review hondenharen

Auto

Voor het schoonmaken van de auto is de Thomas Cycloon stofzuiger ook erg fijn. We gaan regelmatig wandelen met de honden. Dit kunnen zowel bij plassen en meertjes zijn als een lekkere wandeling door de bossen. In de maanden oktober tot april doe ik met de honden ook aan Dryland Mushing. Hierbij staan Nuka en River voor een step en zo lopen we een parcours door de bossen, die gemiddeld 6 tot 8 km lang is. Wintermaanden en bossen zijn een prima combinatie voor een hoop modder en regen. Als de trainingen en wedstrijden klaar zijn, zitten Nuka en River achterin de auto. Deze wordt dan dus best wel vies. Wanneer de auto schoongemaakt moet worden, kun je door middel van de verschillende zuigmonden de auto makkelijk schoonmaken. Ik gebruik eerst de normale, combizuigmond. Hiermee worden de grote plukken haar, takjes en blaadjes al opgezogen. Om goed tussen de kiertjes en banken te kunnen komen, gebruik ik de kierenzuigmond. Tussen de banken gaat veel zand zitten en met deze zuigmond kun je er makkelijk komen. Om echt alles mee te krijgen is het slim om de Turbo stand even aan te zetten. De snoer van de stofzuiger haalt de afstand tussen de garage en auto makkelijk, dus geen verlengkabels meer nodig, wat ook erg fijn is!

Thomas stofzuiger hond auto stofzuigen

Wij zijn erg blij met de Thomas Cycloon Family & Pet stofzuiger! De haren, pootafdrukken, zand en vieze geurtjes kunnen hiermee allemaal verwijderd worden. Hij is fijn en makkelijk om te gebruiken, alleen een beetje aan de zware kant. Door de twee Boxen in de stofzuiger wordt er geen gebruik gemaakt van een stofzuigerzak, wat veel gedoe scheelt. De stofzuiger is te gebruiken op verschillende oppervlakten. Tegelvloeren, laminaat, PVC, tapijt, alles kan ermee gezogen worden. Wij gebruiken de stofzuiger ook voor de auto, omdat je goed bij de kiertjes en tussen de banken kan komen met de speciale zuigmonden. Een erg fijne, multifunctionele stofzuiger!

De Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger is beschikbaar gesteld voor deze review, welke uiteraard objectief is.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nuka & River

Husky's met warm weer - onze tips Geef koekje! x

Husky's met warm weer - onze tips

6 juni Door: Nuka & River

Hoe gaan wij om met de hete dagen Het is weer van dat typisch Nederlandse weer. Afgelopen week was het koud, nat en winderig, maar deze week tikt de ...

Lees het hele artikel
Wat eet een sledehond? Geef koekje! x

Wat eet een sledehond?

2 mei Door: Nuka & River

In films of tv series is vaak te zien dat sledehonden stukken vlees of vis te eten krijgen. Veel mensen denken hierdoor dat dat het enige is dat een ...

Lees het hele artikel
Ons favoriete wandelplekje, dichtbij huis Geef koekje! x

Ons favoriete wandelplekje, dichtbij huis

25 februari Door: Nuka & River

Ik vind het heerlijk om met de honden een paar uur te gaan wandelen. In de buurt zijn er verschillende bossen en heides waar ik regelmatig ga wandelen, maar ...

Lees het hele artikel
Mushen: Voor, tijdens en na Geef koekje! x

Mushen: Voor, tijdens en na

17 december Door: Nuka & River

Zoals jullie wel weten, doe ik aan mushing samen met Nuka en River. Eerder heb ik al een blog geplaatst over het aanvragen van een trekontheffing: waarom, hoe en ...

Lees het hele artikel