Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

De streken van Saar

14 juli
x
Wat is dit?

Geïnspireerd door een oude blog van medeblogger Nacho over zijn blunders, doe ik vandaag een boekje open over de meest blunderige, stoute of grappige puppystreken van Saartje. Anders dan de uitgelichte foto doet vermoeden, is ook zij af en toe een (klein) monster(tje)

Hoewel kleine puppy’s er vaak schattig uitzien, weten hun baasjes dat er ook een andere kant aan deze lieve puppy-oogjes zit. Puppy’s bijten, lopen weg, springen tegen andere mensen op, slopen je favoriete sneakers of bh en plassen soms nog in huis. Dit is allemaal vervelend, maar volgens vele baasjes is dit pas het begin: vanaf vijf maanden oud kan een hond in de puberteit raken, waardoor het gedrag van de hond behoorlijk kan veranderen. De hormonen beginnen te stromen en dit uit zich vaak in bananen in de oren, plotseling ‘geheugenverlies’, opstandigheid en soms ook bijvoorbeeld angstigheid. (bron: www.licg.nl)

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat Saar in de puppyperiode helemaal niet echt vervelend was. Natuurlijk waren de eerste twee weken heftig; ze was nog niet zindelijk en ik ‘sliep’ (lees: wachtte tot ze klaar was met piepen en stelde haar gerust) naast haar in de woonkamer. Toen deze eerste wenperiode echter eenmaal voorbij was heb ik eigenlijk niets meer te klagen gehad. Saartje kon gelijk al redelijk goed loslopen (en terugkomen), ze leerde ontzettend snel, ze was altijd lief tegen andere honden en sloopte geen dingen in huis (op een paar Crocs na, maar geef haar eens ongelijk). Wel was ze écht een bijtertje; we noemden haar ook wel ‘de terrorhond’. Nu dit alles is opgehouden zijn daar dus haar puberstreken voor in de plaats gekomen, wat een feest!

  1. Mevrouw bepaalt haar eigen wandeling

’S ochtends wandelen Saar en ik altijd hetzelfde rondje, omdat we dan niet toe zijn aan uitdagende situaties. Onverwachte dingen hebben we geen zin in zo vroeg J Afgelopen week schrok ze van een klein jongetje op het pad, dus besloot ze op de dijk (waar auto’s rijden) te gaan lopen terwijl ik dacht dat ze in de struikjes liep. Ik bleef haar roepen en ineens kwam ze van de andere kant aangerend (meer dan een kilometer verderop) en bleef daar zitten (uiteraard weigerde ze ook om naar mij toe te komen..).

  1. De Borstel

Saar heeft één hele dure borstel, gekocht voordat ze er überhaupt was omdat ik toen nog dacht dat je van alles altijd het allerduurste moet hebben voor je puppy. Saar haat deze borstel natuurlijk (zoals met alle dure spullen), dus hij ligt al weken ongebruikt op tafel. Pas geleden lag Saar dan ook heel rustig in de tuin, ik had iets moeten vermoeden toen ik haar een halfuur niet had gehoord en ja hoor… ze heeft de borstel van tafel gepakt en vakkundig opgekauwd.

Saar puberstreken

  1. De trukendoos van Saar

Eén van haar recentst ontwikkelde grapjes: ik geef haar een brokje in de bek tijdens het wandelen omdat ze goed naast loopt, zij doet net alsof deze gevallen is, ik help haar mee zoeken naar het koekje op de grond en vervolgens trekt ze de riem uit mijn handen en gaat lekker iets anders doen. Echt grappig.

Dit was slechts een greep uit alle streken van de afgelopen tijd, dus een vervolg volgt vast!

(en ze lijkt zo lief)

Wat haalt jouw hond allemaal uit?

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Saar

Voor als de corona verveling toeslaat Geef koekje! x

Voor als de corona verveling toeslaat

29 maart Door: Saar

Op dit moment zitten veel van ons in dezelfde situatie. Alles is afgelast, werken gebeurt thuis, horeca is dicht en de verveling kan wel eens toeslaan. Ikzelf zat in ...

Lees het hele artikel
Het schooljaar is weer begonnen: en nu?! Geef koekje! x

Het schooljaar is weer begonnen: en nu?!

15 oktober Door: Saar

Saartje is geboren op 25 oktober 2018 en kwam op 25 december 2018 bij ons wonen: midden in de kerstvakantie dus. Dit was ongepland geluk, en maakte dat wij ...

Lees het hele artikel
Saartje in Denemarken (deel 1) Geef koekje! x

Saartje in Denemarken (deel 1)

18 augustus Door: Saar

Als we beginnen met plannen van onze vakantie, is in ieder geval één criterium gelijk duidelijk: de hond gaat mee. We vinden het gezelliger met onze hond en bovendien ...

Lees het hele artikel
Wat heb jij over voor je hond? Geef koekje! x

Wat heb jij over voor je hond?

11 augustus Door: Saar

Hoewel we natuurlijk allemaal onze hond het leukste, grappigste en allerschattigste wezen op aarde vinden, zal elke hondeneigenaar kunnen beamen dat je af en toe dingen doet voor je ...

Lees het hele artikel