Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De juiste hondenschool voor onze pup

18 April
x
Wat is dit?

Met de komst van een nieuwe pup komt er een hoop bij kijken, er moeten vrije dagen geregeld worden en ook een spulletjes gekocht worden (wat natuurlijk geen straf is ????). Het belangrijkste in het begin van het leventje van de pup is een goede hondenschool.

Puppycursus

Ook al weten we natuurlijk hoe we de pup kunnen aanleren om te gaan zitten, liggen en apporteren is het voor de socialisering van de pup erg belangrijk om naar een puppycursus te gaan! Zo leert hij of zij dat als er mede hondsgenoten in de buurt zijn dat er soms ook gewerkt moet worden en dat het niet altijd een speeltuin is. Met samen trainen creëer je ook een sterke band met jouw pup.

Positief trainen

De keuze voor een hondenschool is voor iedereen persoonlijk want iedereen traint of oefent op een andere manier. Wij trainen graag op een positieve manier, dit is dus zonder fysieke correcties maar met positieve beloningen. Zo ontstaat er geen angst bij de pup als hij het even niet meer weet of als de puberteit de hoek om komt zetten.

Apenkooien voor pups

Maar eerst als de pups zo rond de 6 weken gaan we eerst puppy apenkooien! Dit is vanuit de fokker georganiseerd en hier komen alle aankomende pup eigenaren naar toe om dit geweldige spektakel te aanschouwen. Bij Kynologisch Nederland in Hellevoetsluis kunnen deze middagen gepland worden om de pups zo goed en leuk mogelijk te socialiseren. De mensen van Kynologisch Nederland zetten een soort parcours op waar alle pups doorheen, overheen en onderdoor mogen lopen.
Zo leren de pups bijvoorbeeld dat hoogtes niet eng zijn. Ze raken gewend aan voorwerpen boven hun hoofd, zodat als ze in hun nieuwe omgeving komen dit allemaal een stuk minder eng is.

Vervolgcursus

Op dit moment weten we nog niet welke pup bij ons komt wonen dit zal samen met ons besloten worden rond de 7 weken. Dit doet de fokker zo laat mogelijk omdat de karakters zich pas later ontwikkelen want dit moet natuurlijk wel goed passen bij het nieuwe gezin. Aansluitend aan het puppy apenkooien kan er de puppycursus bij dezelfde hondenschool gevolgd worden, wij hebben besloten om dit ook te gaan doen want is een erg leuke en korte cursus om samen de band en het vertrouwen met je nieuwe pup op te bouwen.

Aangezien de pup met 9 weken pas bij ons komt en de cursus het liefst voor de 12 weken afgerond moet zijn, neemt de fokker de eerste 2 lessen de pups mee naar de hondenschool en wij komen daar dan los naar toe. Dit bevalt ons eigenlijk super! Zo krijg je een meteen een band met de pup en dan is het niet zo vreemd als ze ineens in een nieuw huis komen. Als de pup eenmaal thuis is en de cursus in Hellevoetsluis is afgerond gaan we aan de puppycursus beginnen hier in de buurt.

Hondenschool dichtbij huis

In Woerden zijn er een paar hondenscholen te vinden die goed zijn maar Nacho heeft zijn laatste 2 gehoorzaamheids diploma’s gehaald op een hondenschool in Maarssen. Dit vinden wij een erg fijne school omdat hier ook een gedragsdeskundige aanwezig is want ook al heeft je hond geen echte gedragsproblemen, dan is het toch fijn om je vraag te kunnen stellen over bepaald hondengedrag en hoe aan dat te pakken of zelfs te voorkomen! Hier gaan we echt (voor zover dat kan, want het zijn natuurlijk nog puppy’s) oefeningen leren zoals zit, blijf en andere oefeningen waar we later veel baat bij zullen hebben.

Ook worden er natuurlijk leuke fun oefeningen gedaan zodat de nieuwe pup plezier heeft tijdens de lessen.

to be continued..

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester Geef koekje! x

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester

21 October Door: Nacho & Chester

Als trotse hondenbezitter wil je natuurlijk alleen het beste voor je trouwe viervoeter. Naast voeding, training en liefde, is het belangrijk om ook te investeren in kwalitatieve hondentuigen. Als ...

Lees het hele artikel
Rally-O workshop op Animal Event 2023 Geef koekje! x

Rally-O workshop op Animal Event 2023

12 May Door: Nacho & Chester

Afgelopen 7 mei was het dan eindelijk weer zover: hét Animal Event in de Beekse Bergen! Voor hondenbezitters is dit wat mij betreft een evenement dat je niet mag ...

Lees het hele artikel
Met een reactieve hond op zoek naar een hobby Geef koekje! x

Met een reactieve hond op zoek naar een hobby

12 December Door: Nacho & Chester

Zoals jullie vast wel eerder gelezen hebben ga ik regelmatig met Nacho en Chester naar de hondenschool, wij hebben inmiddels al de puppy, junioren + junioren vervolg cursussen met ...

Lees het hele artikel
Het leven met een Franse bulldog (of 2) Geef koekje! x

Het leven met een Franse bulldog (of 2)

12 April Door: Nacho & Chester

Het leven met een Franse bulldog… Nooit saai Is nooit saai, elke dag doen ze wel iets grappigs of stoms. Ze zijn altijd druk, staan bijna altijd aan. Alhoewel ...

Lees het hele artikel