Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Bram gaat naar zee

24 July
x
Wat is dit?

Bram is een grote liefhebber van het strand. Maar vanwege een lange reistijd en een rolstoel gebonden baasje gaat hij niet vaak naar zee. Nu werd hij laatst verrast met een dagje aan zee waar hij je graag over verteld. (Vanuit het perspectief van bram)

Waar gaan we naartoe?

Het is maandag, dat betekend dat mijn baasje en ik naar dagbesteding gaan. We maken ons klaar zoals normaal, maar deze keer pakt baasje wel erg veel spullen in. Mijn baasje zijn vader is ook spullen aan het pakken. Ik weet dat er iets aan de hand is maar wat weet ik nog niet zo goed. Ik volg baasje en zijn vader maar gewoon kwispelend totdat we eindelijk de auto in gaan.

De auto rit duurt wel heel lang. Veel langer dan normaal. Ik vind het toch niet zo heel leuk, zo lang in de auto. Maar ik blijf braaf rustig liggen. Af en toe krijg ik een aai en een snoepje van mijn baasje, dat maakt het wel wat makkelijker vol te houden.

We zijn er!

Eindelijk, we mogen uit de auto! Wat ruik ik nou?! Zout, strand, zee, we zijn bij zee! Ik hou zo erg van de zee. Er zijn best veel hondjes, die mogen alleen het strand niet op. Jammer hoor. Ik mag wel mee omdat ik mijn baasje moet helpen. Af en toe zien we toch een hondje op het strand, maar wij zeggen niks hoor, wel gezellig zo, shhh. Ik wil meteen naar zee maar mijn baasje zegt dat we eerst moeten eten. Daar kan ik wel mee instemmen! Terwijl mijn baasjes vader iets heel lekkers eet en mijn baasje wat drinkt krijg ik mijn lekkere brokken. Oeps, hihi dat was wat kwijl. Brokken zijn op en nu zal ik rustig op mijn baasje wachten. Even lachen voor de foto nog 😀

Wat een lekker water

Eindelijk naar de zee! In kijkduin liggen er mooie betonnen paden waarmee mijn baasje met zijn rolstoel het strand, richting zee, op kan. Zo kan hij mij goed zien terwijl ik in het water speel. Mijn baasjes vader vindt de zee ook wel leuk, maar hij probeert mij steeds het water in te lokken. Ik vind het water wel leuk, maar ik moet de grond wel kunnen blijven voelen, anders is het te spannend. Gelukkig wordt ik goed in de gaten gehouden en kan er niks met mij gebeuren.

Baasje vondt het er toch wel heel leuk uitzien en wilde ook naar het water toe. Dit is alleen nog wel een stukje lopen en mijn baasje kan heel slecht lopen. Geen zorgen baasje! Ik help je wel! Gaan we samen naar het water toe, zodat we samen kunnen spelen.

Oh wat leuk zo, wel apart hoor, dit is de eerste keer dat ik met baasje in zee kan staan. Ik ben blij dat hij zich weer goed genoeg voelt om dit met mij te kunnen doen! Wel een stuk gezelliger om het samen te doen. Ben nu wel toe aan een dutje hoor.

Nog even eten en dan naar huis

Mijn baasje zijn moeder en zus sloten na het spelen en een dutje ook bij ons aan. Zij gaan samen eten terwijl ik nog een bakje brokken krijg. Wel gezellig zo hoor. Heb vandaag een heel leuke dag gehad en ben blij dat we hier zo samen kunnen zijn. Nog even genieten van de, nu koele, strand lucht en daarna weer terug de auto in. Eenmaal thuis nog even knuffelen met baasje en dan samen lekker slapen. Baasje in zijn bed, en ik op mijn plekje in de buurt van het bed. Welterusten!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Hulphond Bram

Bram heeft een opvolger gevonden Geef koekje! x

Bram heeft een opvolger gevonden

29 October Door: Hulphond Bram

Nog niet zo lang geleden heb ik gedeeld dat wij hebben besloten Bram met pensioen te laten gaan. Dit betekent ook dat ik op zoek ben gegaan naar een ...

Lees het hele artikel
Het keuren van een hulphond kandidaat Geef koekje! x

Het keuren van een hulphond kandidaat

22 October Door: Hulphond Bram

Als je een hulphond nodig hebt kun je een “kant en klare” hulphond krijgen, maar je kunt ook onder nauwe begeleiding je eigen hulphond opleiden. Sommige mensen kunnen dit ...

Lees het hele artikel
Hulphond in het ziekenhuis Geef koekje! x

Hulphond in het ziekenhuis

13 October Door: Hulphond Bram

Een hulphond blijft in principe 24/7 bij zijn baasje. Maar wat nou als het baasje zo ziek wordt dat hij opgenomen moet worden in het ziekenhuis? Wat gebeurt er ...

Lees het hele artikel
10 Hulpmiddelen voor mindervalide baasjes Geef koekje! x

10 Hulpmiddelen voor mindervalide baasjes

21 September Door: Hulphond Bram

Of je nou in een rolstoel zit zoals ik, of gewoon slecht kan bukken, genoeg honden baasjes lijden aan een beperking. Als jij zo een baasje bent, dan is ...

Lees het hele artikel