Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Bram heeft een opvolger gevonden

29 October
x
Wat is dit?

Nog niet zo lang geleden heb ik gedeeld dat wij hebben besloten Bram met pensioen te laten gaan. Dit betekent ook dat ik op zoek ben gegaan naar een nieuwe geschikte hond om op te leiden. Ik had dit zelf nog nooit mee gemaakt maar mijn trainer wel, en hij bereide me voor op een zoektocht die maanden kan duren. Ik was voorbereid op een lange zoektocht, maar niet hier op!

De zoektocht

Na ons besluit ben ik meteen begonnen met zoeken. We hadden besloten dat we een wat oudere pup wilde, tussen de 6 en 14 maanden. Het liefste een golden retriever, labrador, poedel, of mix van die rassen. De meeste honden die rond die leeftijd herplaatst worden hebben angst problemen en zijn niet geschikt, wat de zoektocht (meestal) moelijker maakt. 2 dagen nadat mijn zoektocht was begonnen kwam er een hondje genaamd Max op Marktplaats, hij stond er pas net een paar minuten op. Een labrador retriever van 7 maanden. Ik heb meteen een berichtje gestuurd, mijn nummer achter gelaten en werd een paar minuten later gebeld. Ik was de eerste die had gereageerd. Max was op een boerderij opgegroeid als binnen hond en zat vol met energie en nieuwsgierigheid. Hij klonk perfect! we hebben meteen een afspraak gemaakt om hem 2 dagen later te ontmoeten. We wilde alleen gaan kijken. Slaap er een nachtje over, had mijn trainer gezegd. Ik had alle intentie om mij hier aan te houden!

De eerste ontmoeting

In de blog van vorige week hebben jullie kunnen lezen waar je bij een mogelijke hulphond kandidaat naar zoekt, dus de technische kant van die dag zal ik ter zijde laten en ik zal gewoon vertellen hoe het was. Ik ben eerst zelf naar binnen gegaan zonder Bram. Max was heel enthousiast, heel nieuwsgierig en vooral ook in mij. Ik ben met mijn vader gegaan maar aan hem besteedde Max weinig aandacht. Hij snuffelde aan me, wilde knuffelen en heel graag met me spelen. Super reactie en ik was meteen verliefd! Toen hebben we Bram erbij gehaald en wow! Bram is niet echt een speelse hond en speelt zelden met andere honden, maar met Max braken ze meteen in spel uit! Ik heb Max mee naar buiten genomen voor mijn testjes en hij was perfect! Hij was super lief, super enthousiast, had aandacht voor mij, was overal nieuwsgierig naar en de potentie straalde er van af! Ik heb met mijn trainer gebeld en tegen alle verwachtingen in heb ik hem meteen mee naar huis genomen!

2 weken op proef

Thuis merkte we dat hij echt een binnen hond was. Alle andere honden, mensen en onze katten vond hij ontzettend interessant. Hij wilde alles en iedereen begroeten en was nergens bang voor. Super goeie eerste reactie en binnen een paar weken is hij al een stuk beter geworden in voorbijgangers negeren, dus hij leert ook erg snel! We zijn samen naar de stad geweest waar hij met een kwispelende staart zijn ogen uit zijn prachtige koppie keek. De lift vond hij spannend, maar enge dingen gaat hij niet uit de weg en doet hij met wat aanmoediging toch gewoon! Hij luistert goed naar mij, ondanks dat hij nog geen training had gehad en commando’s kende. We hebben de dierenarts bezocht en die was ook helemaal verliefd op hem. Hij is super vriendelijk naar alles en iedereen en leert snel en graag! Mijn trainer was gewoon sprakeloos. Hij verwachtte een ongetrainde pup die het hele huis rond zou rennen, maar in plaats daarvan begroeten Max hem rustig en pas toen we hem aandacht gaven lokte hij spel uit en ging hij los. Wat echt buiten gewoon goed is voor zo’n jonge hond! We zijn met hem buiten gaan wandelen wat ook heel goed ging. Max liep zelfs zonder enige moeite langs een bladblazer. “Dit heb ik nog nooit mee gemaakt!” zei mijn trainer. Zo snel zo een perfecte hond, het is iets om van te dromen!

Hulphond Max

Max is sinds 12 september bij mij en sinds 25 september officieel van mij en een hulphond in opleiding. Bram is ook nog hulphond wat mij op dit moment de trotse eigenaar van 2 hulphonden maakt! Max leert snel en ook van Bram. Bram en Max zijn sinds dag 1 beste vrienden en spelen elke dag en de hele dag met elkaar. Bram is Max zijn beste vriend en mentor geworden wat echt prachtig is om te zien. Max is echt nog een puppy, en ik geniet van elk moment met hem. Hij maakt me elke dag aan het lachen en wij gaan een mooi leven tegemoet samen. Alles is veel sneller gegaan dan verwacht en daar heb ik echt super veel geluk mee gehad. Bram is meer dan klaar voor pensioen en Max had niks later moeten komen!

Max zal hier ook zijn eigen account gaan krijgen, dus daar kunnen jullie naar uit kijken. In de tussen tijd kun je ons op Instagram volgen waar ik bijna dagelijks leuke foto’s en filmpjes van Bram en nu ook Max deel. Ik zie je daar! Hulphond Max heeft nu ook zijn eigen pagina hier op The Dog Pen

*Heb je een voorstel voor een blog of vragen over een geplaatste blog, zoek me gerust op via Instagram privé berichten. Volg ons op Instagram om ons dagelijkse leven en veel foto’s van Bram en Max te volgen.*

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Hulphond Bram

Het keuren van een hulphond kandidaat Geef koekje! x

Het keuren van een hulphond kandidaat

22 October Door: Hulphond Bram

Als je een hulphond nodig hebt kun je een “kant en klare” hulphond krijgen, maar je kunt ook onder nauwe begeleiding je eigen hulphond opleiden. Sommige mensen kunnen dit ...

Lees het hele artikel
Hulphond in het ziekenhuis Geef koekje! x

Hulphond in het ziekenhuis

13 October Door: Hulphond Bram

Een hulphond blijft in principe 24/7 bij zijn baasje. Maar wat nou als het baasje zo ziek wordt dat hij opgenomen moet worden in het ziekenhuis? Wat gebeurt er ...

Lees het hele artikel
10 Hulpmiddelen voor mindervalide baasjes Geef koekje! x

10 Hulpmiddelen voor mindervalide baasjes

21 September Door: Hulphond Bram

Of je nou in een rolstoel zit zoals ik, of gewoon slecht kan bukken, genoeg honden baasjes lijden aan een beperking. Als jij zo een baasje bent, dan is ...

Lees het hele artikel
Bram gaat met pensioen Geef koekje! x

Bram gaat met pensioen

18 September Door: Hulphond Bram

Dat las je goed ja. Voor de blogvolgers is het onverwachts, maar de Instagram volgers weten dat dit eraan zat te komen. Dus laat ik maar beginnen met waarom… ...

Lees het hele artikel