Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Boek 'Mijn reis met Gobi'

8 October
x
Wat is dit?

Oké, ik moet toegeven, het was een beetje een moeizame start (met name van mijn kant). Ik had mezelf voorgenomen om het boek ‘Mijn reis met Gobi’, geschreven door Dion Leonard, te gaan lezen én er een blog over te gaan schrijven. Dat ik er eigenlijk geen tijd en geen rust voor had, vergat ik voor het gemak.

Lezen maar

Op een zonnige dag in de tuin het boek er toch maar bij gepakt. Eerst even een foto maken voor deze blog natuurlijk… en lezen maar. Hoewel ik gek ben op lezen en op honden, gingen de eerste bladzijden me niet heel makkelijk af.

Het boek ging dan ook met de verhuizing mee een doos in. Ik bleef me wel afvragen waar het nu was gebleven, maar echt tijd om te lezen had ik toch niet.

Poging 2

Na de verhuizing kwam ik het boek weer tegen en had ik eindelijk de tijd en de rust om verder te lezen. Het boek begint met de wedstrijd door de Gobi-woestijn in China. Deze duurproef is een ware beproeving voor alle deelnemers. Hoewel ik niet echt bijzonder geïnteresseerd ben in hardlopen, is de manier van beschrijven wel prettig te lezen.

Daar is de hond

De reden dat ik het boek ben gaan lezen is natuurlijk de hoofdrolspeler van het boek, het hondje Gobi. Zodra Gobi het verhaal komt binnen getrippeld snap je waarom je het boek leest, althans dat was in mijn geval zo. Het begint met een afstandelijke ontmoeting en het bloeit uit tot een hechte vriendschap. Eerlijk is eerlijk, ik heb een aantal keren tijdens het lezen met tranen in mijn ogen of op mijn wangen gezeten.

Onverwachte wending

Wanneer je denkt dat je een beetje weet wat het verhaal is en welke kant het opgaat, krijgt het verhaal een onverwachte wending. Hierdoor genoot ik nog meer van boek en was het niet alleen meer een mooi en ontroerend verhaal. Er komt ook spanning en avontuur om de hoek kijken. Hoewel ik het hele verhaal niet ga verklappen, wil ik wel graag met je delen dat het boek absoluut een aanrader is.

Fotokatern

Zoals te zien is op de voorkant bevat het boek een fotokatern, wat erg leuk is wanneer je bij bepaalde gebeurtenissen beeld wilt hebben. De foto’s voegen absoluut iets toe. Zelf had ik wel dat pas in deel 3 de foto’s echt iets extra’s gaven aan het verhaal. Daarvoor had ik natuurlijk al stiekem even vooruit gekeken naar de foto’s. Het is leuker om ze te bekijken op het moment dat je ook bij dat gedeelte in het boek bent aangekomen.

Doorzettingsvermogen en vriendschap

Voor mij zijn de hoofdthema’s van het boek absoluut doorzettingsvermogen en vriendschap. Het feelgood-gevoel aan het einde van het boek en het meeleven met het verhaal als je er nog midden in zit… je wordt er gewoon blij van. Met de koudere en donkere dagen in aantocht, is dit boek wat mij betreft echt een aanrader.

Dit ontroerende verhaal gaat over hoop en veerkracht, en het bewijs dat honden en mensen echt elkaars beste vrienden kunnen zijn

Het boek Mijn reis met Gobi is online te bestellen bij Bol.com, via onderstaande link:

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel