Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Boek 'Mijn reis met Gobi'

8 oktober
x
Wat is dit?

Oké ik moet toegeven, het was een beetje een moeizame start (met name van mijn kant). Ik had mezelf voorgenomen om het boek ‘Mijn reis met Gobi’ geschreven door Dion Leonard, te gaan lezen én er een blog over te gaan schrijven. Dat ik er eigenlijk geen tijd en geen rust voor had, vergat ik voor het gemak.

Lezen maar

Dus op een zonnige dag in de tuin ging het boek open.  Eerst even een foto maken voor deze blog natuurlijk en lezen maar. Hoewel ik gek ben op lezen en op honden gingen de eerste bladzijden me niet heel makkelijk af.

Het boek ging dan ook met de verhuizing mee een doos in. Ik bleef me wel afvragen waar het boek nu was gebleven, maar echt tijd om te lezen had ik toch niet.

Poging 2

Na de verhuizing kwam ik het boek weer tegen en had ik eindelijk de tijd en de rust om verder te lezen. Het boek begint met de wedstrijd door de Gobi woestijn in China. Deze  duurproef is een ware beproeving voor alle deelnemers. Hoewel ik niet echt bijzonder geïnteresseerd ben in hardlopen, is de manier van beschrijven wel prettig te lezen

Daar is de hond

De reden dat ik het boek ben gaan lezen is natuurlijk hoofdrol speler van het boek het hondje Gobi. Zodra Gobi het verhaal komt binnen getrippeld snap je waarom je het boek leest, althans dat was in mijn geval zo. Het begint met een afstandelijke ontmoeting en het bloeit uit tot een hechte vriendschap. Eerlijk is eerlijk ik heb een aantal keren tijdens het lezen met tranen in mijn ogen of op mijn wangen gezeten.

Onverwachte wending

Wanneer je denkt dat je een beetje weet wat het verhaal is en welke kant het opgaat, krijgt het verhaal een onverwachte wending. Hierdoor geniet ik nog meer van boek en is het niet alleen meer een mooi en ontroerend verhaal. Er komt ook spanning en avontuur om de hoek kijken. Hoewel ik het hele verhaal niet ga verklappen, wil ik wel graag met je delen dat het boek absoluut een aanrader is.

Fotokatern

Zoals te zien is op de voorkant bevat het boek een fotokatern, wat erg leuk is wanneer je bij bepaalde gebeurtenissen beeld wilt hebben. De foto’s voegen absoluut iets toe. Zelf had ik wel dat pas in deel 3 de foto’s echt iets extra’s gaven aan het verhaal. Daarvoor had ik natuurlijk al stiekem even vooruit gekeken naar de foto’s. Het is leuker om ze te bekijken op het moment dat het ook bij dat gedeelte in het boek bent aangekomen.

Doorzettingsvermogen en vriendschap

Voor mij zijn de hoofdthema’s van het boek absoluut doorzettingsvermogen en vriendschap. Het feel good gevoel aan het einde van het boek en het meeleven met het verhaal als je er nog midden in zit. Je wordt er gewoon blij van. Met de koudere en donkere dagen in aantocht, wat mij betreft echt een aanrader dit boek.

Dit ontroerende verhaal gaat over hoop en veerkracht, en het bewijs dat honden en mensen echt elkaars beste vrienden kunnen zijn

Het boek mijn reis met Gobi is online te bestellen bij Bol.com, via onderstaande link:

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De eerste 4 hondenbloggers van The Dog Pen Geef koekje! x

De eerste 4 hondenbloggers van The Dog Pen

20 oktober Door: Redactie

Zo gezellig het aantal honden die blogger zijn bij The Dog Pen groeit heel erg hard. We verwelkomen binnenkort onze 14e blogger en officieel is dat onze 18e hond. ...

Lees het hele artikel
Is jouw hond zichtbaar in het donker? Geef koekje! x

Is jouw hond zichtbaar in het donker?

18 oktober Door: Redactie

De donkere dagen zijn alweer begonnen. In de ochtend is het langer donker en in de avond is het eerder donker. Grote kans dus dat je zowel 's ochtends ...

Lees het hele artikel
5 x licht in het donker – veilig wandelen met de hond Geef koekje! x

5 x licht in het donker – veilig wandelen met de hond

9 oktober Door: Redactie

Het is weer die tijd van het jaar. Je wandelt vaker met jouw hond in de schemer of gewoon echt in het donker. Het is belangrijk om jouw hond ...

Lees het hele artikel
Mag mijn hond het klokhuis van mijn appel? Geef koekje! x

Mag mijn hond het klokhuis van mijn appel?

7 oktober Door: Redactie

Als je jouw hond ooit een stukje appel hebt gegeven, kun je waarschijnlijk niet meer gerust een appel eten met jouw hond in de buurt. Grote kans dat jouw ...

Lees het hele artikel