Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Animal Event

9 May
x
Wat is dit?

Wow wat een happening! Animal Event te Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Vorig jaar zijn we er ook geweest, vrouwtje, moeder van vrouwtje en ik. En dit jaar had vrouwtje drie vrijkaartjes kunnen krijgen. Een kaartje via The Dog Pen en twee via Fish4dogs Benelux. En ikke (Soof) mocht ook dit jaar weer mee, weetje dat een entreekaartje voor een hond helemaal niet duur is, we hoefde voor mij maar 2,50 euro te betalen.

Animal Event is vlakbij waar wij wonen, het evenement vind plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen, dat is aan de andere kant van de grote doorgaande weg bij het Safari Park. Daar mogen honden (jammer genoeg, maar wel logisch) niet naar binnen. Dat komt door alle wilde en gevaarlijke dieren. Wist u dat er net voor Animal Event, donderdag 2 mei, drie Siberische tijgertjes geboren zijn in het Safari Park? Over een paar weken kun je ze zien, nu zitten ze nog samen met de moeder, in een speciale ruimte.

Op het terrein is veel te zien en te doen, eigenlijk te veel om allemaal in één dag te bekijken. Nog voordat we binnen waren, we stonden in de rij voor de ingang. We waren expres vroeg! Werd aan vrouwtje gevraagd of ik voor het grote bord wilde gaan zitten. Ze wilde graag mij op de foto, dat vond ik wel een eer! Misschien zien jullie mij dus nog ergens terug, zou dat best leuk vinden.

Toen we eenmaal binnen waren wilde we eerst een rondje lopen, maar Wow wat was dat en groot rondje. En overal waren andere honden, grote en kleine, sommige in karretjes … die hoefde niet zelf te lopen. En andere honden die allerlei spelletjes en kunstjes deden. Super leuk om naar te kijken, soms wilde ik wel mee doen.

Spelletjes doen

Bij de stands van farmfood heb ik verschillende spelletjes gedaan. Zo ben ik in de ballenbak geweest, super leuk. In de ballenbak lagen drie apporteer dummy’s, de eerste had ik heel snel gevonden.

De tweede duurde iets langer omdat ik niet meteen begreep dat er drie in lagen, maar … toen ik dat wist wilde ik niet meer stoppen en bleek ik zoeken en zoeken en zoeken. Omdat ik het zo goed had gedaan kreeg ik snoepjes en een grote Rawhide Dental Donut. Lekker heb ik nu al zin in!!!

Daarnaast heb ik bij Farmfood een spel gedaan waarbij ik heel snel achter iets aan moest rennen, het leek wel een konijn. Konijnen zijn leuk, daar zit ik thuis ook wel eens een stukje achteraan. Net als eendjes, die kun je ook een beetje plagen. Ik beloof jullie … zal ze niet pakken, dat mag niet van baasjes.

Allerlei dieren

Naast alle honden die er net als mij als bezoeker waren, waren er ook honden die de verschillende rassen vertegenwoordigde. In het bos, zo werd dat gebied genoemd, stonden vertegenwoordigers van rasverenigingen en hun honden van wel 25 verschillende hondenrassen. En daar kwam ik voor het eerst rasgenootjes tegen. Drie mooie Drentjes net als ik.

In het deel Park stonden paarden, kippen, geiten en hele rare geiten met hele lange hoorns. Je kunt dus wel denken dat het alleen voor honden is maar dat is het dus niet. Er zijn ook allerlei andere dingen voor katten en bijvoorbeeld konijnen. Er is bijvoorbeeld ook een katten café, hier werden lezingen en demonstraties gegeven. Wij zijn daar dit keer niet naar binnen gegaan.

Spup

Zeker niet vergeten! We heeft geld aan een hele goede organisatie geschonken, en ik kreeg een knuffel! Ooit gehoord van Spup? Nee!?Je soort van adopteert een pup, op afstand en volgt dan zijn/ haar opleiding tot geleidehond. Op die manier kunnen mensen die zelf niet genoeg tijd voor een hondje hebben, toch een beetje voor een puppy zorgen. Wat moet je dan doen? Je betaald een bedrag per maand en kunt zelf kiezen welke pup je volgt. KNGF zorgt dan dat je foto’s, filmpjes en verhaaltjes van de pup krijgt, dit totdat hij/zij aan het werk gaat als echte geleidehond. Als je dan door wil gaan met sponseren dan kun je een nieuwe pup uitkiezen. Een super goede manier om mensen die een geleidehond nodig hebben te helpen. Interesse in? kijk dan op de website van Sponsor een Pup.

Héél veel lekkers

Bij allerlei verschillende stands kregen we lekkers voor mij. Bij Fish4dogs hebben baasjes een zak van die heerlijke Sea Jerky Dental Treats for Dogs gekocht. Gluten vrij want anders krijg ik last van mijn allergie. Deze snoepjes zaten de vorige keer in mijn Dog Pen box, en ondanks dat ze volgens grote baas ‘stinken’ vind ik ze heel lekker. Weetje: grote baas houdt niet van vis! Ikke wel. Maar jeetje wat een verwennerij, daar kan ik de komende tijd wel aardig goed van genieten.  

Volgend jaar hoop ik weer te gaan, want er was zoveel te zien en te doen. Eén dag was zeker niet genoeg! Misschien dat ik dan wel ga zwemmen … als ik het durf. Maar nu ga ik slapen, heel veel slapen, want jeetje wat een prikkels en indrukken heb ik gekregen.

Animal Event uitgeteld

Dank je wel Dog Pen en Fish4dogs voor de entreekaartjes.

Groetjes Soof Yara, baasjes en papa van vrouwtje

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Soof Yara

Avondritueel van haar of ons? Geef koekje! x

Avondritueel van haar of ons?

20 October Door: Soof Yara

Een vraag: Heeft jullie hond ook een avondritueel? Of misschien is het meer ons ritueel en gaat zij daar in mee, maar samen hebben we een vast avondritueel. Als ...

Lees het hele artikel
Andere snacks, vanwege de mogelijke allergie Geef koekje! x

Andere snacks, vanwege de mogelijke allergie

15 August Door: Soof Yara

Het is soms een hele puzzel als je ineens op moet letten op wat je je hond te eten mag geven. LEESTIP: Oorontsteking of toch een allergie? Wij zijn ...

Lees het hele artikel
Corona-tijd: Als je vaste wandelroute ineens heel druk is Geef koekje! x

Corona-tijd: Als je vaste wandelroute ineens heel druk is

31 May Door: Soof Yara

Toch wel raar… Normaal was vrouwtje vijf dagen weg en nu zit ze al die tijd boven. Nou ja niet al die tijd, ze heeft regelmatig een ‘uurtje’ niets ...

Lees het hele artikel
Wat is zo speciaal aan een Drent? Geef koekje! x

Wat is zo speciaal aan een Drent?

27 May Door: Soof Yara

Ons Soof is nu al ruim vier jaar bij ons. Ze is een geweldige schat, knuffelig en luistert heel goed. Waarom een Drentsche Patrijshond? Maar waarom hebben wij voor ...

Lees het hele artikel