Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Animal Event 2019

5 May
x
Wat is dit?

Namens The Dog Pen mocht ik zaterdag 4 mei aanwezig zijn op de dertiende editie van Animal Event.
Animal Event is het grootste driedaagse dierenevenement in Nederland en vindt plaats in Hilvarenbeek bij Safaripark Beekse Bergen. Ik had er heel veel goeds over gehoord, maar was er zelf nog nooit geweest. Dit jaar kwam het er dan toch eindelijk van. Wiske heb ik thuisgelaten, ze is nogal snel overprikkeld en ik wilde eerst met eigen ogen zien of het evenement geschikt is om haar mee te brengen.

Dog Frisbee & Agility

Het terrein was onderverdeeld in 5 verschillende gebieden en een promenade. In elk gebied vonden workshops, clinics en wedstrijden plaats. Hoewel het drukbezocht was liep men elkaar niet in de weg en was er genoeg ruimte om even aan de drukte te ontkomen. Voor bezoekers met honden waren er zeer veel activiteiten om aan mee te doen, van Dog Survival en een Escape Room tot workshops als Dog Frisbee. Ook waren er veel stands, onder andere met informatie over dieren, dierenproducten, foodcourts en zelfs muziek.

Hoewel er enorm veel te zien, doen en te koop was voor honden, waren er ook veel andere dieren aanwezig. Paarden, geiten, kippen, katten en meer. Ik vond zelf vooral de demonstraties met betrekking tot het trainen van dieren erg leuk. Denkspelletjes met konijnen bijvoorbeeld of detectie voor honden.

Grace bij Detectie & Dog Frisbee

Op Animal Event was een Loket Dierenwelzijn en een Dierenwelzijnsteam aanwezig. Ik was blij te zien dat ze dierenwelzijn willen waarborgen en daarom richtlijnen en eisen hebben opgesteld voor honden op het evenement. Er waren veel mogelijkheden gecreëerd voor de honden op het terrein om rust te vinden. Zo was er een bemande hondenopvang en er waren genoeg plekken om even tot rust te komen. Het welzijnsteam liep rond over het terrein om toezicht te houden op de omgang met dieren. Ook attendeerden zij hondeneigenaren op de richtlijnen en gaven zo nodig advies. Ook in het losloopgebied waren zij aanwezig om de boel in goede banen te leiden. Er werd veel gedaan om het evenement veilig en leuk te houden voor alle aanwezige honden en andere dieren. Mocht je bij de volgende Animal Event aangesproken worden door een welzijnsteam, neem hun advies dan ter harte, in het belang van de dieren!

Detectie clinic & Agility

Ik was de hele dag op Animal Event aanwezig en had tevoren een planning gemaakt van alles wat ik wilde zien. Die planning heb ik maar snel gelaten voor wat het was! Ik ben naar de clinics gegaan die ik echt graag wilde zien en de rest van de tijd heb ik rondgelopen en gekeken wat ik tegenkwam.
Je kunt sowieso alle workshops, wedstrijden, masterclasses et cetera niet zien op één dag. Daarom heb ik veel dingen kort bekeken en ben daarna weer door gegaan. Zo heb ik toch nog een stukje agility gezien, boerderij-en erfdieren kunnen aaien, kunnen kijken naar Dock Diving en uiteraard veel geshopt en bekenden gesproken. Er was zoveel te zien en doen, één dag is eigenlijk niet genoeg!

Boerderijdieren waren ook aanwezig

Volgend jaar ga ik zeker weer naar Animal Event! Of ik Wiske dan mee neem?
Hoewel we erg hard werken aan rustig en stress-vrij blijven in drukke omgevingen is een event als dit nog te veel gevraagd. Hoewel er genoeg mogelijkheden waren om honden rust te bieden, zou Wiske het erg spannend vinden in de drukte. Zij blijft dus lekker thuis en kan ook volgend jaar weer een hele hoop nieuwe speeltjes en voer verwachten als ik thuis kom!

Hondenwelzijn Animal Event Spandoeken met hondentips & Brede paden
Dock Diving & Dog Frisbee

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Wiske Working Cocker

Mijn top 5 opvoedingsfouten hond Geef koekje! x

Mijn top 5 opvoedingsfouten hond

13 February Door: Wiske Working Cocker

Mijn top 5 opvoedingsfouten van mijn hond. Wiske is ondertussen alweer tweeënhalf jaar en de laatste tijd begin ik echt te merken dat ze volwassen wordt. We zijn de ...

Lees het hele artikel
Showlijn en werklijn honden Geef koekje! x

Showlijn en werklijn honden

3 February Door: Wiske Working Cocker

Showlijn en werklijn honden. Zoals je misschien al hebt gelezen is Wiske een Engelse Cocker Spaniel uit een werklijn. Maar wat houdt dat nu precies in, een werklijn? Showlijn ...

Lees het hele artikel
Misverstanden over positief trainen Geef koekje! x

Misverstanden over positief trainen

19 January Door: Wiske Working Cocker

Misverstanden over positief trainen. Positief trainen is een term die te pas en te onpas wordt gebruikt. Het woord positief is synoniem voor goed en aangenaam en op die ...

Lees het hele artikel
De beste hondenvoeding? Geef koekje! x

De beste hondenvoeding?

8 January Door: Wiske Working Cocker

Wat is nu de beste hondenvoeding? Was het maar zo’n feest dat één type voer goed was voor elke hond. Het zou de zoektocht wegnemen, de discussies, de concurrentie ...

Lees het hele artikel