Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Animal Event 2019

5 mei
x
Wat is dit?

Namens The Dog Pen mocht ik zaterdag 4 mei aanwezig zijn op de dertiende editie van Animal Event.
Animal Event is het grootste driedaagse dierenevenement in Nederland en vindt plaats in Hilvarenbeek bij Safaripark Beekse Bergen. Ik had er heel veel goeds over gehoord, maar was er zelf nog nooit geweest. Dit jaar kwam het er dan toch eindelijk van. Wiske heb ik thuisgelaten, ze is nogal snel overprikkeld en ik wilde eerst met eigen ogen zien of het evenement geschikt is om haar mee te brengen.

Dog Frisbee & Agility

Het terrein was onderverdeeld in 5 verschillende gebieden en een promenade. In elk gebied vonden workshops, clinics en wedstrijden plaats. Hoewel het drukbezocht was liep men elkaar niet in de weg en was er genoeg ruimte om even aan de drukte te ontkomen. Voor bezoekers met honden waren er zeer veel activiteiten om aan mee te doen, van Dog Survival en een Escape Room tot workshops als Dog Frisbee. Ook waren er veel stands, onder andere met informatie over dieren, dierenproducten, foodcourts en zelfs muziek.

Hoewel er enorm veel te zien, doen en te koop was voor honden, waren er ook veel andere dieren aanwezig. Paarden, geiten, kippen, katten en meer. Ik vond zelf vooral de demonstraties met betrekking tot het trainen van dieren erg leuk. Denkspelletjes met konijnen bijvoorbeeld of detectie voor honden.

Grace bij Detectie & Dog Frisbee

Op Animal Event was een Loket Dierenwelzijn en een Dierenwelzijnsteam aanwezig. Ik was blij te zien dat ze dierenwelzijn willen waarborgen en daarom richtlijnen en eisen hebben opgesteld voor honden op het evenement. Er waren veel mogelijkheden gecreëerd voor de honden op het terrein om rust te vinden. Zo was er een bemande hondenopvang en er waren genoeg plekken om even tot rust te komen. Het welzijnsteam liep rond over het terrein om toezicht te houden op de omgang met dieren. Ook attendeerden zij hondeneigenaren op de richtlijnen en gaven zo nodig advies. Ook in het losloopgebied waren zij aanwezig om de boel in goede banen te leiden. Er werd veel gedaan om het evenement veilig en leuk te houden voor alle aanwezige honden en andere dieren. Mocht je bij de volgende Animal Event aangesproken worden door een welzijnsteam, neem hun advies dan ter harte, in het belang van de dieren!

Detectie clinic & Agility

Ik was de hele dag op Animal Event aanwezig en had tevoren een planning gemaakt van alles wat ik wilde zien. Die planning heb ik maar snel gelaten voor wat het was! Ik ben naar de clinics gegaan die ik echt graag wilde zien en de rest van de tijd heb ik rondgelopen en gekeken wat ik tegenkwam.
Je kunt sowieso alle workshops, wedstrijden, masterclasses et cetera niet zien op één dag. Daarom heb ik veel dingen kort bekeken en ben daarna weer door gegaan. Zo heb ik toch nog een stukje agility gezien, boerderij-en erfdieren kunnen aaien, kunnen kijken naar Dock Diving en uiteraard veel geshopt en bekenden gesproken. Er was zoveel te zien en doen, één dag is eigenlijk niet genoeg!

Boerderijdieren waren ook aanwezig

Volgend jaar ga ik zeker weer naar Animal Event! Of ik Wiske dan mee neem?
Hoewel we erg hard werken aan rustig en stress-vrij blijven in drukke omgevingen is een event als dit nog te veel gevraagd. Hoewel er genoeg mogelijkheden waren om honden rust te bieden, zou Wiske het erg spannend vinden in de drukte. Zij blijft dus lekker thuis en kan ook volgend jaar weer een hele hoop nieuwe speeltjes en voer verwachten als ik thuis kom!

Hondenwelzijn Animal EventSpandoeken met hondentips & Brede paden
Dock Diving & Dog Frisbee

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Wiske Working Cocker

K9 Connectables Review Geef koekje! x

K9 Connectables Review

30 april Door: Wiske Working Cocker

Wiske mocht voor EKO4petz de K9 Connectables testen! Dat kwam ons heel erg goed uit nu ze rust moet houden in verband met haar rugprobleem… K9 Connectables De K9 ...

Lees het hele artikel
Chiropractie bij honden - Onze ervaring met Wiske Geef koekje! x

Chiropractie bij honden - Onze ervaring met Wiske

21 april Door: Wiske Working Cocker

Eind maart maakte Wiske een sprong vanaf een hoge kant ondiep water in. Daarna hinkte ze regelmatig, soms met de linker achterpoot en soms met de rechter. Dit werd ...

Lees het hele artikel
Actieve Wandelingen 3 - Impulscontrole Geef koekje! x

Actieve Wandelingen 3 - Impulscontrole

11 maart Door: Wiske Working Cocker

Dus je hebt een hond uit een werklijn? Die zal wel enorm veel moeten bewegen dan! Nou… Nee, ze heeft vooral uitdaging nodig. Een van de grootste misverstanden waar ...

Lees het hele artikel
Werken met de hondenfluit Geef koekje! x

Werken met de hondenfluit

17 februari Door: Wiske Working Cocker

Toen Wiske rond 10 maanden was, begon ze flink jachtinstinct te ontwikkelen en had ze met regelmaat bananen in haar oren. Ze begon ook steeds meer afstand te nemen ...

Lees het hele artikel