Zoeken
Generic filters
Exact matches only

6 redenen om een senior hond te adopteren

10 October
x
Wat is dit?

Een pup klinkt zo goed, of een leuke jonge herplaatser of asielhond. Wij geven je 8 goede redenen om juist voor een senior hond te kiezen.

  1. Het mooiste cadeau: geweldige laatste jaren

    Als je een senior hond adopteert, geef je een hond het mooiste cadeau wat je maar kunt bedenken. Geweldig mooie laatste jaren van zijn leven. Iedere senior hond verdient een mooi leven, dat is voor veel honden niet in een asiel of een tijdelijke opvang. De allereerste reden om een seniorhond te adopteren is omdat je deze hond gelukkig maakt de laatste jaren van zijn leven.

  2. Een senior hond is al zindelijk

    In tegenstelling tot pups zijn senior honden al zindelijk en ze hebben vaak al geleerd om alleen thuis te blijven. Een pup zindelijk maken kan een tijdrovend karwei zijn en ook best wel frustrerend. Soms sta je midden in de nacht weer buiten omdat de pup aan het piepen was en je moet vroeg uit bed voor de eerste plas. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat een senior hond ouderdomskwaaltjes krijgt, waarvan incontinentie er één kan zijn.

  3. Oudere honden zijn rustiger

    Senior honden zijn een stuk rustiger dan pups of jonge honden. Gekscherend wordt er wel eens gezegd bij pups: ‘ze worden vanzelf 2 jaar’ omdat dan de drukste jaren van de pup dan voorbij zijn. Dit geldt overigens niet voor alle honden(rassen), sommige honden worden pas nadat ze 3 jaar zijn geworden wat stabieler en rustiger in hun gedrag. Bij een senior hoef je daar niet op te wachten.

  4. Senior honden slapen veel

    Oudere honden hebben meer slaap nodig dan jonge honden. Hoewel ook senior honden gewoon beweging, speeltijd en aandacht nodig hebben, slapen ze wel meer gedurende de dag. Zo kun je makkelijker de zorg van een senior hond combineren met werk of andere verplichtingen. Zorg dat je jouw geadopteerde senior de tijd geeft om te wennen. Je kunt een nieuwe huisgenoot natuurlijk niet meteen alleen thuis laten.

  5. Veel minder kauwbehoefte

    Oh mijn god, iedereen die je vraagt naar de puppyjaren van hun hond kan je vast en zeker een lijst opnoemen van alle spullen die kapot zijn gemaakt door de scherpe puppytandjes. Pups leren de wereld kennen en onderzoeken alles met hun tanden. Denk aan kapotte schoenen, kapotte tafelpoten, plinten, de afstandsbediening en alles wat de pup maar te pakken kan krijgen. Senior honden hebben geen sterke kauwbehoefte meer. Je kunt minder harde botjes kopen. Jouw spullen worden niet kapot gebeten.

  6. Hoe hoort een hond zich te gedragen

    De meeste senior honden hebben al een keer cursus gehad en weten in elk geval de basisregels van het leven in een huis met mensen. Hierdoor hoef je zelf niet veel meer te doen aan training. Je hebt zo door een senior hond te adopteren een stabiel maatje die weet hoe het hoort. Informeer natuurlijk altijd goed bij het asiel of jij en de hond een match zijn om te voorkomen dat de hond weer terug moet naar het asiel.

Dit zijn 6 goede redenen om een senior hond te adopteren. We hopen dat jij overweegt om ook een senior hond te adopteren, je krijgt er zo veel voor terug.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel