Zoeken
Generic filters
Exact matches only

5 weetjes over Guus

1 May
x
Wat is dit?

Na al die blogs over school vond ik het wel weer tijd voor iets anders.
Weet je wat mijn vrouwtje laatst zei. “Guus je bent een gekke hond”.
Nou je snapt dat ik mij daar niks bij voor kan stellen want ik vind mijzelf reuze normaal hoor. Maar ik zal je vertellen waarom zij dat vindt.

Uitslapen.

Nou hier komt weetje nummer 1.
Ik ben een echte uitslaper… Ik heb nooit haast om wakker te worden. Al helemaal niet doordeweeks want dan staat mijn vrouwtje om half 6 al beneden. Nou dan lig ik nog lekker te snurken hoor.
Mijn baasjes zijn in het weekend geen uitslapers en staan vaak rond 8.00 op. Ook dan lig ik nog heerlijk te tukken en zelfs al word ik dan wakker dan heb ik ook geen haast om naar buiten te gaan voor een plasje. Mijn baasjes kunnen rustig eerst wat anders doen voordat ik naar buiten ga. Dus eigenlijk ideaal voor hun.

Lekker lui.

Aansluitend op nummer 1 past nummer 2 hier heel goed bij.
Ik reageer dus helemaal niet als mijn vrouwtje of het baasje de lijn pakt om naar buiten te gaan. Mijn vrouwtje vertelde wel eens dat veel hondjes heel blij worden als hun baasje de lijn pakt, nou ik dus niet.
Sterker nog, ik blijf gewoon liggen en til mijn kop niet eens op waardoor mijn baasjes heel erg hun best moeten doen om de halsband om mijn kop te doen. Soms werk ik wel mee als ze zeggen “Guus zit”, maar meestal ga ik pas staan als de halsband om is en de riem wordt gepakt.
Het maakt dus niets uit of ik lang binnen ben geweest of als we iets heel leuks gaan doen. Ik heb geen gewoon geen haast.

Stuntelkampioen.

Nou dan komt hier nummer 3. Volgens mijn baasjes ben ik een beetje onhandig..
Ergens opklimmen of ergens vanaf gaan. Het gaat soms wat onhandig en niet zo soepel. Mijn vrouwtje denkt dat het komt omdat ik van die lange poten hebt. Ze vindt het ook wel weer leuk want ze zegt dat ze zelf ook heel onhandig is.
Ik snap soms gewoon niet zo goed hoe ik ergens soepel en elegant vanaf kan springen of rennen en doe dat dan gewoon lekker lomp. Alleen niet zo heel handig soms omdat ik daardoor mijzelf wel sneller kan bezeren.

Autorijden.

Tijd voor weetje nummer 4. Ik spring niet zelf in de auto van mijn vrouwtje.
Ik geef natuurlijk haar kleine auto en de achterbank de schuld, maar daar trapt zij niet in. Want laatst deed ik het wel een keertje. Oeps betrapt dus dat was gelijk de laatste keer dat ik dat deed. Ik blijf dralen voor de open deur en ondanks lokken  of het commando “aan boord” blijf ik staan. Mijn vrouwtje zet dan mijn voorpoten op de bank en dan hup ik wat stuntelig de bank op. Zodra ik vast zit ga ik gelijk liggen.
Bij het baasje ga ik in de kofferbak en daar spring ik met soms wat aansporing wel zelf in.
Mijn vrouwtje denkt dat het nog de naweeën zijn uit de tijd dat ik wagenziek was. Want toen wilde ik helemaal niet in de auto.

Plaspraatje.

Tijd voor de de laatste, nummer 5.
Al een poosje plas ik als een echt mannetje met mijn poot omhoog. Nou ja, soms een beetje op de helft omdat ik geen zin heb hem helemaal om hoog te doen.
Heel vaak ben ik nog luier en doe hem helemaal niet omhoog omdat het maar een klein plasje is. Vaak vergeet ik dan dat een van mijn voorpoten nog naar achter staat. Je snapt dan al wat er gebeurd… Ik plas dan netjes tegen die voorpoot aan die in de weg staat. Mijn vrouwtje loopt dan te mopperen dat ik een viespeuk ben, maar ik vergeet het gewoon soms.
En weet je, soms vergeet ik zelfs dat ik aan het plassen ben en loop dan al weer door. Nou doe ik dit alleen bij de miniplasjes hoor. Bij grote plasjes blijf ik netjes staan en blijft mijn pootje droog.

 

Zo, genoeg gekkigheid van mij. Hebben jullie ook van die rare gewoontes? Ik ben heel benieuwd.
Tot de volgende keer, poot van Guus.

 

 

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel