Zoeken
Generic filters
Exact matches only

#1 Weekblog

16 August
x
Wat is dit?

Het leek mij leuk om te starten met weekblogs te schrijven. Iedere week een blog over wat Daisy meemaakt. De ene week zal het wat spannender zijn dan de andere week. Hier ontkom je natuurlijk niet aan. De leukste dingen die Daisy meemaakt zal ik ter sprake laten komen. Sommige onderwerpen hebben wat meer aandacht nodig, hier zal ik dan een aparte blog aan wijden.

Daisy in de auto weekblog 1

Vrijdag 09-08-19

Vandaag zijn we naar het Hondenspeelparadijs geweest. Hier heb ik al eerder een blog over geschreven. Helaas is het momenteel zo dat de gemeente het Hondenspeelparadijs willen laten sluiten omdat het niet in hun bestemmingsplan past. Hier zijn de hondjes (en de baasjes) het totaal niet mee eens. Daarom ben ik o.a. in actie gekomen. Ik heb een petitie gestart om de aandacht te vestigen naar de baasjes met honden die hier graag komen en willen dat het blijft. Op de hoop dat de gemeente zo inziet dat ze dit niet zomaar kunnen gaan sluiten.

* De petitie is nog tot 31 augustus open. Vind jij ook dat deze plek moet blijven? Teken dan alsjeblieft de petitie.

Om nog meer positieve aandacht te krijgen op het speelparadijs heeft RTV Utrecht ons benaderd voor een interview. Daisy en ik hebben hier uiteraard aan meegewerkt. Vandaag van 07:00 tot en met 10:00 stonden we op het veld. Een lange ochtend maar met heel veel plezier. Daisy heeft lekker kunnen spelen. Er waren nog een paar andere hondjes waar ze wel zoet mee was. Als ze even rust wilde, kon ze dit zelf goed aangeven door zich even af te zonderen van de rest. De velden zijn hier groot genoeg voor. Ik vond dit mooi om te zien.  Ook voor de camera ploeg erg goed en leuk om te zien hoe de hondjes met elkaar speelde en zich hier vermaken. Ze kwamen niet alleen tv opnames maken, ook voor de radio wat fragmentjes…

Weekblog Daisy op TV

Daisy was het enigste hondje dat op commando kon blaffen. Dus ze heeft heerlijk haar typische Beagle blaf op de radio mogen laten horen! Het was een hele belevenis om met honden en tv/radio samen bezig te zijn. Wel superleuk en nu hopen dat het iets heeft geholpen!

Woensdag 14-08-19

Daisy is mee geweest naar de Intratuin. Een tuincentrum met een dierenafdeling. We gingen hier heen om een verjaardagscadeautje op te halen voor mijn oma. Uiteraard mocht Daisy iets lekkers uitzoeken. Ze ging alle schappen af, en kwam met een lekker botje terug. Een botje gevuld met gedroogde pens.

Wat wel grappig is om te vertellen, Daisy lust geen verse (ontdooide) pens. Ik dacht in de eerste instantie dat iedere hond hier gek op zou zijn, maar Daisy dacht daar een tikkeltje anders over. Haar beste vriend DJ lust er wel pap van. Daisy rook eraan en wist zuiver niet wat ze ermee aan moest. Ze nam een hapje en ging gauw bij haar etensbak vandaan. Zo vies vond ze het denk ik.. maar dit lekkere bot met gedroogde pens vond ze wel heel erg smakelijk! Ze heeft er lekker van genoten. Ik geef botjes aan Daisy in etappes. Echter pak ik het bot soms even een poosje af en dan krijgt ze hem later weer. Dit doe ik omdat ze anders maar door blijft gaan en geen rem heeft.

Na de Intratuin zijn we weer even naar het bekende Hondenspeelparadijs geweest. Hier heeft ze even lekker gerend en gespeeld. Het gekke is dat ze nergens wilt zwemmen, behalve hier. Ze hebben een soort vijver voor honden gemaakt. Daisy vind het water hier maar al te leuk! Vervolgens lekker rollen door het zand en gras.

Thuis heb ik haar even gewassen onder de douche. Dit vind ze niet erg gelukkig. Het was echt even nodig deze keer. Ik ben er nooit z’n fan van om honden vaak te wassen. Dit is niet goed voor hun vacht. Van nature heeft een hond een beschermlaag (vettige talglaag) op zijn huid, regelmatig wassen zorgt ervoor dat deze beschermlaag aangetast wordt. Let daarnaast op als je je hond toch moet wassen, dat je het doet met een goede hondenshampoo. Een goede hondenshampoo onttrekt zo min mogelijk het vette talglaagje en zo blijft de beschermlaag van de huid nog het beste in tact. Genoeg over het wassen van je hond… terug naar de weekblog…

Donderdag 15-08-19

Daisy, mijn vriend en ik zijn naar de grootste dierenwinkel van Nederland gegaan. Hier was een expo met een mini-zoo. Dit leek ons wel leuk. Het was allemaal binnen en in verband met het slechte weer kwam dat goed uit. Daisy haar Beagle neus nam alles over. Ze had geen aandacht meer voor andere hondjes en hoorde niks. Ze was puur gefocust op wat ze allemaal rook. Het is mooi om te zien hoe ze dan hun neusje achterna gaan naar een specifieke geur. Ik denk er nog altijd aan om een cursus te volgen waarbij speuren de hoofdrol speelt. Detectie werk of iets dergelijks.

Bij de mini-zoo in de dierenwinkel vond Daisy de dieren erg interessant. Ze bleef lang kijken, maar vond het ook wel een beetje spannend. Ze werd op een begeven moment zenuwachtig. We zijn niet erg lang gebleven, want het was erg druk en voor Daisy was het genoeg. Ze kon lekker bijkomen tijdens de autorit.

Na afloop van deze week zijn we nog even langs gegaan bij mijn schoonmoeder. Zij hebben twee Amerikaanse Staffords. Daisy is goed bevriend met deze twee honden, Django en Roy. Ze spelen samen en ze laat zich helemaal besnuffelen. Als ze even geen aandacht krijgt, zorgt ze wel dat ze dit van ze krijgt. Zo grappig om te zien. Na het speeluurtje in de tuin waren ze helemaal uitgeteld.

Nu lekker thuis uitrusten, Daisy. Op naar volgende week vol nieuwe avonturen!

 

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Daisy de Beagle

Anaalklieren Geef koekje! x

Anaalklieren

8 April Door: Daisy de Beagle

Daisy’s anaalklieren zitten constant vol; steeds binnen enkele weken. We zijn vanaf december al 3 keer naar de dierenarts geweest om ze te laten legen. Vandaag opnieuw. Het is ...

Lees het hele artikel
Waarom een beagle? Geef koekje! x

Waarom een beagle?

20 December Door: Daisy de Beagle

‘Waarom heb je in godsnaam een beagle in huis genomen?’ Is een vraag die ik vaak naar mijn hoofd geslingerd krijg. Wanneer mensen horen dat ik een beagle en ...

Lees het hele artikel
Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe! Geef koekje! x

Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe!

14 August Door: Daisy de Beagle

Sinds 7 juni 2019 heeft Daisy een eigen Instagram account. Het leek mij leuk om de 10 meest populaire foto’s tot nu toe erbij te halen! Foto 1: Deze ...

Lees het hele artikel
De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle Geef koekje! x

De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle

10 October Door: Daisy de Beagle

Al een hele tijd wilde ik heel graag een beagle. Ik zag ze vaak lopen en vond het zulke leuke honden. Op internet heb ik eerst veel gelezen over ...

Lees het hele artikel