Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Hondenspeelparadijs Midden-Nederland

16 mei
x
Wat is dit?

Samen met Daisy ben ik naar het Hondenspeelparadijs in Bunnik geweest. Niet 1 keer maar wel vaker. Eindelijk een plek gevonden waar ze vrij uit der gangetje kan gaan zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze wegloopt. Als ze namelijk iets ruikt, dan gaat ze ook regelrecht haar neus achterna en is ze Oost-Indisch doof te noemen. Tegelijkertijd ook vervelend. Ze kan nergens los tenzij het omheind is. Dit is nou juist het hele idee van het Hondenspeelparadijs!

Hondenspeelparadijs Midden-Nederland is een stichting dat wordt gerund door vrijwilligers. De entree kost per keer, per hond minimaal 1 euro. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een vriendenpas te nemen. Deze kost minimaal 30 euro per jaar. Hiermee heb je het hele jaar onbeperkt toegang.

Hondenspeeltuin Daisy veld begin

Verschillende velden
– Training veld
Als je even apart van andere hondjes wilt trainen met je hond kan je dit aparte veld afhuren. Het is puur bedoeld voor trainingen. Ik ben hier nog niet geweest met Daisy. Eigenlijk omdat ik voor het spelen daar heen ga en niet voor het serieuze trainen. Het is veelte leuk om haar zo te zien genieten met de andere hondjes!
– Het grote veld
Dit is een mega groot veld waar diverse speeltoestellen staan van natuurlijk (gerecycled) materiaal. Hierbij kun je denken aan buizen waar de hond doorheen kan rennen, autobanden en noem het maar op. Dit geldt trouwens ook voor de andere velden!

Hondenspeeltuin Daisy in de vijver

Op dit veld is pas geleden een vijver gemaakt waar de honden in kunnen zwemmen. Superleuk! Daisy had eerst niet zoveel met water, tot dat we hier de vijver tegenkwamen. Ze is er niet weg te slaan. Ze is zelfs zo ondeugend door snel het water in te gaan als we haar roepen om te gaan.
– Puppy’s en kleine honden
Af en toe gaat Daisy op dit veldje spelen. Het ligt er aan of er op het grote veld honden zijn. Als het daar leeg is en hier niet, gaat ze liever hier heen. Dit veld is een stuk kleiner dan het andere veld. Maar ook hier kunnen de hondjes lekker rennen en hun ei kwijt. Hier zijn de speeltoestellen gericht op kleine honden en puppy’s.
Daisy ziet er voor andere mensen vaak nog uit als een puppy. Ze is een erg kleine Beagle. Als we op het grote veld komen, krijgen we vaak de vraag of ze niet op het kleine veld hoort. ‘Nee hoor, ze is al bijna 2 jaar…’. Mensen kijken me verbaasd aan en zeggen dan ‘ze ziet er nog zo jong uit!’. Bij mij schiet er dan de gedachte door mijn hoofd dat ze ook nog jong is! Ze is toch pas bijna 2.

Hondenspeeltuin Daisy met de bal

Er liggen diverse speeltjes op de velden. Voornamelijk tennisballetjes. Ik gok dat dit van bezoekers is die het vergeten mee terug te nemen. Het is feest voor Daisy als ze een bal vind. Daisy vind het erg leuk om andere hondjes te laten zien dat ze hem gevonden heeft. Ze rent op de andere hond af om vervolgens kei hard weg te rennen op de hoop dat de andere hond achter haar aan komt rennen. Helemaal leuk als er meerdere honden zijn. Alle honden moeten zien dat ze de bal heeft. Ze is dan helemaal trots!

17 juni wordt ze trouwens echt 2 jaar. Der verjaardagsblog is in aantocht. Tot dan.

Een pootje van Daisy.

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Daisy de Beagle

Waarom een beagle? Geef koekje! x

Waarom een beagle?

8 juli Door: Daisy de Beagle

‘Waarom heb je in godsnaam een beagle in huis genomen’? is een vraag die ik vaak naar mijn hoofd geslingerd krijg. Wanneer mensen horen dat ik een beagle ...

Lees het hele artikel
Vakantie bij VanMaanen Vakantiehuizen Geef koekje! x

Vakantie bij VanMaanen Vakantiehuizen

18 maart Door: Daisy de Beagle

Wij zijn op vakantie geweest in Drenthe! Wat was het hier mooi, ontspannend en ontzettend leuk. We hebben met zijn vieren heel erg genoten. We zijn echt tot rust ...

Lees het hele artikel
2020 met Daisy Geef koekje! x

2020 met Daisy

12 januari Door: Daisy de Beagle

Het jaar is maar net begonnen en Daisy heeft al van alles op de planning staan! Ik wil jullie graag een kijkje laten nemen in het aankomende jaar. ...

Lees het hele artikel
De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle Geef koekje! x

De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle

10 oktober Door: Daisy de Beagle

Al een hele tijd wilde ik heel graag een beagle. Ik zag ze vaak lopen en vond het zulke leuke honden. Op internet heb ik eerst veel gelezen over ...

Lees het hele artikel