Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Waarom een beagle?

20 December
x
Wat is dit?

‘Waarom heb je in godsnaam een beagle in huis genomen?’ Is een vraag die ik vaak naar mijn hoofd geslingerd krijg. Wanneer mensen horen dat ik een beagle en een Amerikaanse stafford heb, zijn mensen bijna altijd verbaasd over de beagle. Dit komt denk ik door het vertekende beeld van beagles wat veel mensen hebben. Namelijk dat ze alles kapot maken, altijd druk zijn en dat ze ontzettend eigenwijs zijn.

Eigenwijs en ondeugend

Ergens klopt het wel een beetje. Ze zijn bijvoorbeeld erg eigenwijs maar dat hoeft niet meteen negatief te zijn. Ik vind het altijd hartstikke leuk als Daisy op onderzoek gaat en heel eigenwijs soms haar eigen zinnetje doordrijft. Geweldig, echt een hondenras met temperament! Tevens ontzettend ondeugend. Je maakt altijd wel iets mee. Ik heb gekozen voor een beagle om een aantal redenen.

LEESTIP: de 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle

Uiterlijk van de Beagle

Ik kan er niet omheen dat ik hun uiterlijk geweldig vind. Die lange flaporen en hun lieve uitstraling. Toen ik buiten wel eens een beagle zag lopen, was ik er altijd helemaal weg van. Hierdoor ben ik ook op zoek gegaan naar informatie over het ras. Steeds meer wekte het mijn interesse op en werd ik steeds enthousiaster als ik ook maar iets voer een beagle hoorde.

Sportieve hond

Een beagle heeft veel beweging nodig. Dit vond ik overal terug in mijn research over het ras. Dit sprak mij erg aan omdat ik het ontzettend leuk en ontspannend vind om met mijn hond te wandelen, rennen en te spelen. Samen in de buitenlucht zijn. Het is heerlijk om naar het bos of park te gaan om daar vervolgens te kunnen genieten van hoe Daisy bijvoorbeeld druk aan het snuffelen of spelen is.

Beagle niet loslopen

Het enige nadeel is dat Daisy niet los kan, mede omdat het een jachthond is en dit instinct bij Daisy erg hoog ligt. Als ze een vogel ziet, is ze weg. De commando’s is ze dan spontaan vergeten. Sindsdien kies ik ervoor om haar aan een lange lijn te laten in het park en/of bos. Dit gaat prima en ze kan alsnog aardig wat meters maken. Uiteraard zullen er beagles zijn die wel los kunnen, maar hou wel rekening met hun jachtinstinct.

Oost-Indisch doof

Daarnaast is op cursussen via een hondenschool gaan aan te raden. Erg leerzaam en ook erg leuk om te doen. Wij zitten bij een vaste hondenschool en dan leer je tevens nieuwe mensen kennen. Het is wel een hele uitdaging om met een beagle bepaalde cursussen te volgen maar dat maakt het niet minder leuk. Daisy vind het bijvoorbeeld heel erg leuk op de cursus en is de ene keer erg gefocust maar kan ook een lesje helemaal afgeleid zijn. Dit uit ze dan door steeds weg te rennen en alleen maar te snuffelen aan het gras. Haar grote flaporen werken dan opeens niet meer, Oost-Indisch doof…

Beagle Daisy met K9 tuig wachten voor oversteken
Beagle Daisy netjes wachten op de stoeprand voor oversteken

Gezinshond

De beagle kan doorgaans goed overweg met kinderen. Dit is een erg prettige gedachte aangezien mijn partner en ik een kinderwens hebben. Ik vind het erg belangrijk bij het aanschaffen van een pup hier alvast rekening mee te houden. Je weet tenslotte nooit hoe het loopt! Tevens vind ik het belangrijk dat mijn hond vriendelijk is tegenover anderen. Dit is uiteraard niet puur rasgebonden maar heeft ook met de opvoeding te maken. Daisy is gelukkig erg goed met kinderen en is vaak erg voorzichtig bij hen. Erg mooi om te zien!

Beagle samen met kindje een echte gezinshond
Een echte gezinshond kan goed overweg met kleine kinderen

Gezond hondenras

Ik las op diverse websites dat de beagle een relatief gezond hondenras is. Hier bedoel ik mee dat ze weinig erfelijke ziektes hebben en ze vaak oud worden zonder nare kwaaltjes. Dit vond ik een prettig idee. Ik hou er altijd rekening mee dat er dingen kunnen zijn maar dit stelde me wel gerust. Ik las over bepaalde hondenrassen dat dit nog wel is anders kan zijn vandaar dat dit ik dit wel belangrijk vond.

Sociaal naar andere honden

Aangezien wij al een hond hadden vond ik het belangrijk te weten of het ras, de beagle met andere honden overweg kon of dat het ras er juist om bekend zou staan dat ze liever alleen leven. De beagle kan meestal goed overweg met andere honden. Natuurlijk is het altijd kijken hoe het klikt tussen de hond die je al hebt en je nieuwe vriendje. We hebben de allereerste kennismaking buiten gedaan zodat ze beide op een neutraal terrein waren. Vervolgens toen dit goed ging zijn we naar binnen gegaan. Ook hier verliep alles goed en kwamen ze voorzichtig dichter bij elkaar. Nu zijn ze de allerbeste vrienden en onafscheidelijk!

Waarom een Beagle?

Ik ben erg blij dat ik gekozen heb voor het ras de beagle. De beagle heeft mijn hart gestolen en zal voor altijd mijn favoriete hondenras zijn. Ik vind hun karakter zo mooi en puur. Alles bij elkaar maakt dat ik ze super vind.

Beagle Daisy samen met Stafford vriend

Eerste publicatie 8 juli 2020 – update op 20-12-2021

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Daisy de Beagle

Anaalklieren Geef koekje! x

Anaalklieren

8 April Door: Daisy de Beagle

Daisy’s anaalklieren zitten constant vol; steeds binnen enkele weken. We zijn vanaf december al 3 keer naar de dierenarts geweest om ze te laten legen. Vandaag opnieuw. Het is ...

Lees het hele artikel
Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe! Geef koekje! x

Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe!

14 August Door: Daisy de Beagle

Sinds 7 juni 2019 heeft Daisy een eigen Instagram account. Het leek mij leuk om de 10 meest populaire foto’s tot nu toe erbij te halen! Foto 1: Deze ...

Lees het hele artikel
De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle Geef koekje! x

De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle

10 October Door: Daisy de Beagle

Al een hele tijd wilde ik heel graag een beagle. Ik zag ze vaak lopen en vond het zulke leuke honden. Op internet heb ik eerst veel gelezen over ...

Lees het hele artikel
#1 Weekblog Geef koekje! x

#1 Weekblog

16 August Door: Daisy de Beagle

Het leek mij leuk om te starten met weekblogs te schrijven. Iedere week een blog over wat Daisy meemaakt. De ene week zal het wat spannender zijn dan de ...

Lees het hele artikel