Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Zon, Zee, Strand!

10 April
x
Wat is dit?

Op een zonnige zondagmorgen gingen wij op weg naar Noordwijk. Onze oude hondenschool organiseerde een strandwandeling, en wij als oud-cursisten mochten mee. Tijd voor een ochtendje zon, zee en strand!

Strandwandeling

Een paar weken geleden kwam er op de Facebook-pagina van Hondenschool Teamspirit het bericht voorbij dat ze een strandwandeling organiseerden. Op dit bericht reageerde ik met de vraag of wij als oud-cursisten ook mee mochten. Niet veel later kreeg ik een mailtje waarin het aanmeldformulier zat. Dit heb ik gelijk ingevuld teruggestuurd, en de datum heb ik gauw genoteerd in mijn agenda. Wij gingen mee!

Op naar Noordwijk

Op zondagmorgen vroeg gingen we op pad. We zouden om 10:00 verzamelen in Noordwijk, en omdat het voor ons ongeveer 1 uur rijden is, zaten we om 9:00 al in de auto. De autorit verliep vlot en Sennah lag heerlijk achterin. Onderweg begon het zonnetje al goed te schijnen!

We verzamelden op een parkeerplaats. Hier moesten we een poosje wachten tot we compleet waren. Rond 10:30 zijn we gestart. We zouden door het bos en de duinen richting het strand lopen. Hier moesten de honden aangelijnd blijven. Op het strand mochten de honden los en het water in. Hierna hielden we bij een strandtent een korte pauze, waarna we weer terug zouden lopen naar de parkeerplaats.

De zee!

Voor Sennah was dit de eerste keer dat hij op het strand was en bij de zee! Ik was dan ook heel benieuwd hoe hij hierop zou reageren. Normaal gaat Sennah tot zijn knieën het water in, drinkt wat en dan vindt hij het wel weer leuk geweest.

Nu was dat anders! De zee, de andere honden… Sennah was zo druk met alles om hem heen dat hij zo achter de andere honden aan het water in ging en er van top tot teen nat er weer uit kwam! Hij vond het fantastisch!

Nadat we allemaal naar de spelende honden hebben gekeken liepen we over het strand richting de strandtent. Hier hebben we wat gedronken, genoten van het zonnetje en de honden even tot rust laten komen.

De zon!

De zon heeft de hele tijd geschenen. Het was dan ook erg warm. Wat geeft zo’n zonnetje een heerlijk strandgevoel. Het maakt de wandeling helemaal compleet.

Natuurlijk is het op zo’n moment best warm voor de honden. We hadden dan ook een fles water mee voor Sennah en zijn tijdens de wandeling een paar keer gestopt om hem even wat te laten drinken. Ook hebben we bij de strandtent een schaduwplekje gezocht voor Sennah.

Prachtige dag

Na deze mooie zonnige wandeling was het tijd om weer naar huis te gaan. Sennah heeft zich prima vermaakt en was de rest van de middag in een diepe slaap. Hij heeft lekker bij kunnen komen in de schaduw in de tuin.

Ik vond het een zeer geslaagde dag. De zee heeft iets magisch en dan vooral op zo’n mooie zonnige dag. We hebben genoten!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Sennah

Hersenwerken met je hond Geef koekje! x

Hersenwerken met je hond

8 April Door: Sennah

Hersenwerken met je hond. Sennah doet aan Hersenwerken. Een leuk en uitdagende manier van werken met je hond. Maar wat is dat nou eigenlijk, Hersenwerk voor honden? En hoe ...

Lees het hele artikel
Van houten puzzels naar Hersenwerken Geef koekje! x

Van houten puzzels naar Hersenwerken

1 March Door: Sennah

Sennah is De Blije Braverd als het gaat om de manier van Hersenwerken. Maar waren wij wel echt aan het Hersenwerken? Wat is Hersenwerken? En wat is een Blije ...

Lees het hele artikel
Djairo had een levershunt Geef koekje! x

Djairo had een levershunt

21 December Door: Sennah

Dit keer geen blog over Sennah maar over onze vorige hond Djairo. Een hondje met een speciaal plekje in mijn hart. Djairo heeft op jonge leeftijd en in een ...

Lees het hele artikel
Vuurwerk, het is weer zover Geef koekje! x

Vuurwerk, het is weer zover

25 November Door: Sennah

Hoe is het dit jaar met Sennah en zijn vuurwerk angst? Tijdens de jaarwisseling van 2018 -2019 bleek Sennah heel angstig. Met wat hulpmiddelen kwamen we de maanden door. ...

Lees het hele artikel