Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Zon, Zee, Strand!

10 april
x
Wat is dit?

Op een zonnige zondagmorgen gingen wij op weg naar Noordwijk. Onze oude hondenschool organiseerde een strandwandeling, en wij als oud-cursisten mochten mee. Tijd voor een ochtendje zon, zee en strand!

Strandwandeling

Een paar weken geleden kwam er op de Facebook-pagina van Hondenschool Teamspirit het bericht voorbij dat ze een strandwandeling organiseerden. Op dit bericht reageerde ik met de vraag of wij als oud-cursisten ook mee mochten. Niet veel later kreeg ik een mailtje waarin het aanmeldformulier zat. Dit heb ik gelijk ingevuld teruggestuurd, en de datum heb ik gauw genoteerd in mijn agenda. Wij gingen mee!

Op naar Noordwijk

Op zondagmorgen vroeg gingen we op pad. We zouden om 10:00 verzamelen in Noordwijk, en omdat het voor ons ongeveer 1 uur rijden is, zaten we om 9:00 al in de auto. De autorit verliep vlot en Sennah lag heerlijk achterin. Onderweg begon het zonnetje al goed te schijnen!

We verzamelden op een parkeerplaats. Hier moesten we een poosje wachten tot we compleet waren. Rond 10:30 zijn we gestart. We zouden door het bos en de duinen richting het strand lopen. Hier moesten de honden aangelijnd blijven. Op het strand mochten de honden los en het water in. Hierna hielden we bij een strandtent een korte pauze, waarna we weer terug zouden lopen naar de parkeerplaats.

De zee!

Voor Sennah was dit de eerste keer dat hij op het strand was en bij de zee! Ik was dan ook heel benieuwd hoe hij hierop zou reageren. Normaal gaat Sennah tot zijn knieën het water in, drinkt wat en dan vindt hij het wel weer leuk geweest.

Nu was dat anders! De zee, de andere honden… Sennah was zo druk met alles om hem heen dat hij zo achter de andere honden aan het water in ging en er van top tot teen nat er weer uit kwam! Hij vond het fantastisch!

Nadat we allemaal naar de spelende honden hebben gekeken liepen we over het strand richting de strandtent. Hier hebben we wat gedronken, genoten van het zonnetje en de honden even tot rust laten komen.

De zon!

De zon heeft de hele tijd geschenen. Het was dan ook erg warm. Wat geeft zo’n zonnetje een heerlijk strandgevoel. Het maakt de wandeling helemaal compleet.

Natuurlijk is het op zo’n moment best warm voor de honden. We hadden dan ook een fles water mee voor Sennah en zijn tijdens de wandeling een paar keer gestopt om hem even wat te laten drinken. Ook hebben we bij de strandtent een schaduwplekje gezocht voor Sennah.

Prachtige dag

Na deze mooie zonnige wandeling was het tijd om weer naar huis te gaan. Sennah heeft zich prima vermaakt en was de rest van de middag in een diepe slaap. Hij heeft lekker bij kunnen komen in de schaduw in de tuin.

Ik vond het een zeer geslaagde dag. De zee heeft iets magisch en dan vooral op zo’n mooie zonnige dag. We hebben genoten!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Sennah

Bend to Assent®, de eerste praktijklessen Geef koekje! x

Bend to Assent®, de eerste praktijklessen

25 maart Door: Sennah

In een vorig blog, Bend to Assent®: de start van een nieuwe cursus, beschreef ik de voorbereidingen van ons nieuwe leertraject. In deze blog kijk ik terug op de ...

Lees het hele artikel
Bend to Assent®, de start van een nieuwe cursus Geef koekje! x

Bend to Assent®, de start van een nieuwe cursus

13 maart Door: Sennah

In een vorig blog beschreef ik welke cursussen ik samen met Sennah heb doorlopen. Na een tijdje even geen cursus te hebben gevolgd, was het tijd om weer aan ...

Lees het hele artikel
Sennahs nieuwe halsband van Meola Leather Geef koekje! x

Sennahs nieuwe halsband van Meola Leather

27 februari Door: Sennah

Meola Leather heeft voor een aantal bloggers leren tuigen en halsbanden gemaakt. Sennah was een van de gelukkigen en kreeg een prachtige kobaltblauwe halsband! Wat wij van Meola en ...

Lees het hele artikel
Smoofl muffin mix Geef koekje! x

Smoofl muffin mix

7 februari Door: Sennah

Het stond al een tijdje op mijn To do-lijs;, honden muffins bakken voor Sennah. Een regenachtige zaterdagmiddag leek mij wel een geschikt bakmoment. Tijd om de Smoofl Muffin Mix ...

Lees het hele artikel