Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Yiska

18 March
x
Wat is dit?

Hallo maatjes,

We zijn weer een week verder, en Yiska valt best mee. Ze heeft nu door dat ik vaak gewoon lekker wil slapen. Soms wil zij doorspelen, maar dat zie ik dan echt niet zitten. Dan grom ik gewoon een keer en dan stopt ze. Want mijn grommen zijn behoorlijk intens. Al zeg ik het zelf.

Ze kan ook heel lief zijn. Dan loopt ze bijvoorbeeld heel rustig naar me toe en gaat ze lekker tegen me aan liggen. Dat is wel gezellig. Samen slapen is fijner dan alleen. Ze doet ook erg haar best om aan de verwachtingen van onze bazen te voldoen. Nu laat ik Yiska even aan het woord.

Hallo allemaal, ik ben dus het zusje van Beer. Sinds 02-03-19 woon ik bij Beer en onze bazen. Ik vond de rit in de auto van mijn oude huis (waar mijn mams, broertjes en zusjes woonden) wel heel erg spannend. Ik zette het op een piepen. Dat vonden mijn bazen niet zo erg, want het is heel spannend voor zo’n jonge pup.  De bazin stelde me gerust, waardoor ik stopte met piepen. Ik zat op haar schoot en kon lekker naar buiten kijken.

Omdat de bazin momenteel stage loopt, kan ik elke dag met haar mee. Tussen de consulten door mag ik lekker in de praktijk spelen en word ik regelmatig uitgelaten, om te voorkomen dat er plasjes in de praktijk worden gedaan. Natuurlijk heb ik af en toe nog een ongelukje tijdens het spelen. Maar meestal lukt het me om op tijd te piepen, zodat de bazin me kan uitlaten.

De bazin laat de dierenarts af en toe even naar me kijken, dan wen ik er aan dat er aan mij gefriemeld wordt. Toch best handig, een stage in een dierenartsenpraktijk.

Afgelopen maandag heeft de dierenarts mijn afgebroken hoektand verwijderd. Ik had namelijk zo druk gespeeld dat één van mijn hoektanden was afgebroken. Oepsie… Gelukkig was dat een zeer kleine ingreep en was ik snel weer de oude.

Op woensdag en vrijdag gaat Beer ook mee naar de praktijk. Op de andere dagen blijft hij thuis zodat hij even kan bijkomen van mijn drukke gedrag. Omdat Beer alleen thuis is, gaat de baas heel vroeg naar zijn werk om op tijd weer terug te zijn. Dan is Beer ook niet te lang alleen.

Mijn bazin is superstrikt in wat ik wel en niet mag. De baas moet nog een beetje wennen aan mijn doorzettingsvermogen als het om stoute dingen doen gaat. Dan hoor ik mijn bazin steeds tegen de baas zeggen wat hij moet doen. Ik wil graag naar ze luisteren, maar soms is het gewoon leuk om kattenkwaad uit te halen.

Volgende week woensdag begint mijn puppycursus. Daar ben ik heel benieuwd naar, want dan kan ik lekker met leeftijdsgenootjes spelen.

We wensen jullie alvast een fijn weekend, maatjes!

Een poot van Beer en Yiska

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Yiska & Faf

Wij krijgen een klein mens! Geef koekje! x

Wij krijgen een klein mens!

12 December Door: Yiska & Faf

Wij weten het natuurlijk al even maar wij krijgen een klein mensje. Dat betekent dat er heel veel gaat veranderen naast dat er al heel veel veranderd is. In ...

Lees het hele artikel
Boek review 'Vaarwel geliefde hond' Geef koekje! x

Boek review 'Vaarwel geliefde hond'

18 March Door: Yiska & Faf

Hallootjes,  Hij komt dinsdag 21 maart pas uit maar ik heb het boek Vaarwel geliefde hond van Elli H. Radinger alvast mogen reviewen.  Om te beginnen wat een mooi ...

Lees het hele artikel
Terugblik op 2022 Geef koekje! x

Terugblik op 2022

19 January Door: Yiska & Faf

Hoi hoi, Wij willen graag terugblikken op 2022. Wat een jaar is het geweest! Voor ons is er zo veel gebeurd en we denken daar niet de enige in ...

Lees het hele artikel
Zo groot en toch bang voor honden Geef koekje! x

Zo groot en toch bang voor honden

17 August Door: Yiska & Faf

Zo groot en toch bang voor honden. Twee tot drie maanden geleden hebben wij veel pech gehad. Verdeeld over een paar weken tijd zijn wij in 3 bijtincidenten beland. ...

Lees het hele artikel