Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Woensdag is trainingsdag

5 maart
x
Wat is dit?

Op woensdag gaan wij vaak trainen bij de hondenleerschool. Ik heb al veel trainingen gedaan en loop al een tijdje buiten mee. Tijdens de trainingen leer ik hoe ik netjes naast mama en met een ontspannen lijn kan lopen. Vaak trainen wij twee keer in de week en vind ik het altijd leuk om hieraan mee te doen. Want als ik niet train dan ga ik mij vervelen en weet ik niet wat ik met mijn energie moet doen behalve rondjes door het huis rennen. Natuurlijk lopen we ook wel grote rondes of lekker in het (los)loopgebied maar daar wordt ik heus niet altijd écht moe van. 

Met het koudere weer de laatste maanden lopen we minder vaak in gebieden waar we na afloop een slok water kunnen nemen en mama een kop thee. Maar vandaag ging ik toch met mijn moeder, tante Nola en m’n vriend Kenzo (een hele grote knappe vent!) nog even op zoek naar een restaurantje voor onze terras/restaurant training. 

Het was alweer even geleden dat we dit voor het laatst hadden gedaan dus ik moest weer even inkomen. Begreep niet meteen wat mama allemaal van mij vroeg, maar uiteindelijk deed ik het super goed zei ze! Trots als een pauw lag/zat ik daar. Een paar slokken water naar binnen en elke keer als ik mama aankeek werd ik beloond. Hmm… ik lust nog wel wat van die snoepjes, nog maar een paar keer aankijken dan, dan krijg ik er nog meer. 

Nadat de drankjes en hapjes van mama en tante Nola op waren liepen we nog even door naar de dierenarts. Daar staat een weegschaal en mocht ik nog even wegen. Ik moet goed eten zeggen ze, want ik ben de laatste tijd weer afgevallen en dat is nou nét niet nodig bij mij. Ook tijdens het lopen door de winkel trainen we en mag ik niet gestoord worden. Samen met Kenzo trainen is leuk, maar ook best lastig want het is mijn vriend en ik wil ook graag spelen. 

Gelukkig zijn we na afloop nog even naar huis gegaan en hebben we nog even samen in de tuin kunnen spelen. Trainen is leuk en spelen is nog leuker. Maar met zo’n grote vent om je heen de hele middag, ben je ‘s avonds wel uitgeteld. Ik lig ook al vanaf het moment dat Kenzo weer naar huis is lekker te slapen. Maar dat moeten jullie maar niet door vertellen. Ik heb weer een super leuke dag gehad en hoop dat we het snel weer gaan doen! 

Liefs Skye! 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Skye

8 redenen waarom het zo leuk is om een Instagram-account voor je hond te hebben. Geef koekje! x

8 redenen waarom het zo leuk is om een Instagram-account voor je hond te hebben.

18 juli Door: Skye

Dag vriendjes,  Het is weer tijd voor een nieuwe blog, eentje waar in mijn mama vertelt waarom het zo leuk is om een Instagram-account te hebben voor mij. Samen ...

Lees het hele artikel
Een zonnebloem en bot - snuffelkleden Geef koekje! x

Een zonnebloem en bot - snuffelkleden

26 mei Door: Skye

Hi vriendjes,  Ik heb vorige week toch zo’n leuk pakketje binnengekregen! Wij mogen samen twee snuffelkleden reviewen en jullie vertellen wat wij hiervan vinden. Zijn jullie er klaar voor?  ...

Lees het hele artikel
Een pup (erbij?)  Geef koekje! x

Een pup (erbij?) 

11 april Door: Skye

Vertelde ik jullie vorige keer dat ik een mensenbroertje of -zusje ga krijgen. Heb ik nu weer ander baby-nieuws. Mijn oma, heeft namelijk afgelopen zondag haar puppy op mogen ...

Lees het hele artikel
Ik word grote zus! Geef koekje! x

Ik word grote zus!

27 maart Door: Skye

Oké ik was natuurlijk al de jongste telg van het gezin en had al twee poezen-zussen. Toch voelde ik mij al een tijdje de grote zus, want ik ben ...

Lees het hele artikel