Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Wie zijn Vaös & Lein?

14 juni
x
Wat is dit?

Dit is onze eerste blog en we vinden het leuk ons nog wat beter voor te stellen.

Vaös

Vaös is een Staffordshire Bull Terriër van 5 jaar oud. Toen hij 11 weken oud was is hij bij mij komen wonen. Ik was 17 jaar oud en kreeg mijn eerste hond. Stik zenuwachtig was ik, terwijl ik normaal toch niet zo snel nerveus ben. Mijn eerste hond zelf opvoeden ik vond het toch wel een dingetje. Toen ik hem in mijn armen gedrukt kreeg voelde het meteen zo goed. Vanaf die dag zijn we onafscheidelijk en gaat hij eigenlijk overal mee.

Hij is een pittig mannetje maar oh, ik ben zo dol op hem. Vocaal met een breed genre aan geluiden en een echte clown. Stil zitten en rustig aandoen is zeker niet zijn beste kant. Hij wil altijd gaan en het liefst zo snel mogelijk. Dat komt goed uit want zijn baasje kan ook niet goed stil zitten. Vaös is subtiel in zijn signalen en is voor vreemden dus lastig te lezen. Mensen gaan daardoor wel eens te snel in het contact leggen met hem.

In het bos kan hij heerlijk hond zijn. We zoeken altijd rustige plekken op zodat hij ook lekker van zijn vrijheid kan genieten. Het zijn namelijk geen honden waar je het drukke losloop gebied mee opzoekt. Je maakt hem niet blij met allemaal opdringerige honden en mij trouwens ook niet. Hij zoekt geen ruzie maar hij wandelt het liefst lekker met mij & Lein. Lekker snuffelen, stoeien en heel goed luisteren dat is wat hij wil doen.

Lein

Lein is een Leonberger teef van 1 jaar oud. Zij is als 9 weken oude pup bij ons komen wonen. Wat heb ik mij daarop verheugt! Een klein beertje met een ontzettend zacht karakter. Ze was enorm onzeker toen ze bij ons kwam. Onder zich uit plassen was iets wat regelmatig voorkwam want andere honden en harde stemmen waren vreselijk eng. Ik heb het met haar dan ook een stuk rustiger aan gepakt. Eerst wennen aan mij en Vaös de rest kwam later wel.

Die aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. Lein is minder onzeker en kan helemaal opgaan in de wereld om haar heen. Het lijkt soms wel of ze aan het dagdromen is. Een mega vriendelijke hond die soms net wat te enthousiast is met haar grote lijf. Er zijn dan ook de nodige glazen gesneuveld het afgelopen jaar.

Lein is echt een hond om mee te wandelen. Werken daar is ze niet zo dol op want daar word je veel en veel te moe van. Ze luistert prima als we lekker wandelen in het bos maar ook dat doet ze op haar eigen tempo. Meer dan de helft van de wandeling loopt ze ook gewoon heerlijk naast me als een echt maatje. Tussen door rent ze een keer door een veld met Vaös en stoeien ze even flink waarna ze weer naast mij komt lopen.

Het zijn twee mega verschillende honden en misschien een gekke combi. Ik vind het een gouden duo. Iedere dag weer is het een genot om met deze lieverds aan de slag te mogen. Willen jullie onze avonturen dagelijks volgen kunnen jullie dat doen op Instagram.

Hopelijk tot snel en veel liefs, Anke, Vaös & Lein

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Vaös & Lein

Overgewicht bij honden Geef koekje! x

Overgewicht bij honden

26 juli Door: Vaös & Lein

Overgewicht bij honden is een steeds groter wordend probleem. Als paraveterinair in opleiding zie ik hoe groot het probleem eigenlijk is. Als ik een grove schatting maak is ruim ...

Lees het hele artikel
Wat voer ik? BARF! Geef koekje! x

Wat voer ik? BARF!

21 april Door: Vaös & Lein

Vaös staat al sinds hij twee is op een rauw dieet. De overstap naar een Amerikaans BARF dieet was voor Vaös dus niet mega groot. Hij was immers al ...

Lees het hele artikel
Stafford olympics challenge days. Dag1 Geef koekje! x

Stafford olympics challenge days. Dag1

30 januari Door: Vaös & Lein

Vaös en ik doen dit jaar mee aan de challenge days van de stafford olympics. 5 Dagen verdeeld over het jaar met 2 challenges per dag. Dit is voor ...

Lees het hele artikel
Kunt u, uw hond bij zich houden? Geef koekje! x

Kunt u, uw hond bij zich houden?

31 oktober Door: Vaös & Lein

Hoe vaak heb jij het al moeten vragen ? Voor sommige honden eigenaren een echte ergernis. Honden die overal loslopen en niet goed onder appèl staan. Met name hinderlijk ...

Lees het hele artikel