Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wie zijn Kaylo & Tika? 

15 November
x
Wat is dit?

Kaylo

Kaylo is een kruising Šarplaninac van bijna 7 jaar. Inmiddels woont hij 4 jaar bij mij. Kaylo is geboren in Sarajevo, Bosnië. Ruim twee jaar heeft hij samen met zijn moeder en zusje geleefd in een roedel. Zij stonden ook wel bekend als ‘’the Mountain dogs’’ Op straat ging het niet goed met ze en Kaylo had een ernstige vorm van een huidaandoening genaamd Demodex. Hierdoor is hij in een gastgezin terecht gekomen in Kroatië. Hij heeft hier rustig mogen herstellen en kon er actief gezocht worden naar een gouden mandje.

Wat was ik zenuwachtig voor het moment van ophalen! Altijd opgegroeid met honden maar nadat onze laatste Hovawart overleed hebben wij drie jaar geen hond meer gehad. In de tussentijd wel altijd met andere honden bezig geweest maar een eigen hond stond nog niet op de planning. Totdat de advertentie van Kaylo langskwam. Gelijk herkende ik onze vorige 2 honden in hem. Het was voor mij dan ook niet meer dan logisch om hem te vernoemen.. En zo ontstond Kaylo uit Kay en Lasslow.

Als hoopje ellende kwam hij aan in Nederland. Helaas heeft Kaylo veel pech gehad. De gezondheidsproblemen volgde elkaar snel op. Gelukkig lijken we het na 4 jaar eindelijk goed onder controle te hebben.

Kaylo spreekt de hondentaal fantastisch. Bij elke hond stelt hij zich anders op. Alsof hij precies weet wat de ander nodig heeft. Hij geeft zijn grenzen duidelijk aan en zoekt nooit de confrontatie op. Het is met hem elke dag een feestje. Met een aantal honden kan hij leuk spelen, verder is hij graag op zichzelf. Hij vindt het heerlijk om nieuwe kunstjes te leren en probeert je altijd te vermaken. Daarnaast is hij ook echt onze ‘’couch potato’’ hij kan zich heerlijk opkrullen op de bank en daar uren liggen te slapen.

Tika

Tika is een kruising Šarplaninac van twee jaar. Wellicht dat daar ook nog wat Kaukasische Ovcharka doorheen gemixt is. Tika heeft in haar korte leven al ontzettend veel meegemaakt. In Griekenland heeft zij onder bizarre omstandigheden geleefd. Helaas heeft ze hierdoor zowel fysiek als mentaal trauma opgelopen.

Alweer ruim een jaar geleden kwamen wij Tika haar advertentie tegen. Op dat moment helemaal niet actief op zoek naar een tweede hond. Maar toch trok ze ons aan. En zo kwam Tika, twee dagen na mijn verjaardag, op 22 juni 2018 naar Nederland. Bij aankomst op de luchthaven zag ik al wat voor uitdaging dit ging worden. Vol enthousiasme huppelde zij de reisbench uit. Ook werd al snel duidelijk dat Tika echt nog geen 2,5 jaar oud was, wat ze in Griekenland wel hadden geschat.

Een grenzeloze, enthousiaste en onzekere teef stapte zo mijn leven binnen. Al snel bleek zij veel moeite te hebben met het aanpassen aan het leven in Nederland. In huis was ze wild, sliep ze weinig en was er veel onrust tussen de honden. Buiten viel ze als een gek uit naar honden, fietsers, wandelaars, joggers, auto’s en noem maar op. We hebben het laatste jaar keihard gewerkt aan haar problemen, ook onder begeleiding van een gedragstherapeut. Voor ons beide is dit een leerproces wat waarschijnlijk nooit eindigt.

Maar wat een bijzondere hond is het. Naast haar probleempjes, die inmiddels goed te managen zijn, is het een vrolijke en enthousiaste knuffelkont. Ze is altijd wel te porren voor een spelletje maar kan ook heerlijk wijdbeens op haar rug in diepe slaap liggen. Wandelen met mij en Kaylo in een prikkelarme omgeving vindt ze heerlijk en kan ze uren volhouden.

Team

Twee dezelfde type honden met verschillende achtergronden en karakters. Na een moeilijk begin groeien ook zij steeds dichter naar elkaar toe en beginnen ze een echt team te vormen. Ik kan alleen maar positief naar de toekomst kijken en ben ontzettend benieuwd wat voor avonturen wij nog allemaal mogen gaan meemaken. Benieuwd naar onze belevingen in het dagelijks leven? Volg ons op Instagram! 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Kaylo & Tika

Leven met een reactieve hond Geef koekje! x

Leven met een reactieve hond

15 December Door: Kaylo & Tika

Leven met een reactieve hond kan best wel een uitdaging zijn. Om te beginnen, wat is een reactieve hond eigenlijk? Wat is een reactieve hond? Met een ‘’reactieve’’ hond ...

Lees het hele artikel
Review: Bellfor hondenvoeding Geef koekje! x

Review: Bellfor hondenvoeding

26 February Door: Kaylo & Tika

Wij hadden het genoegen om een van de varianten van Bellfor hondenvoer te proberen! Onze keuze viel al snel op de krokante brok met lam en konijn. Deze variant ...

Lees het hele artikel
Feestdagen met een reactieve hond Geef koekje! x

Feestdagen met een reactieve hond

21 January Door: Kaylo & Tika

Feestdagen met een reactieve hond. Eigenlijk krijg ik bij de woorden ‘’feestdagen’’ en ‘’reactieve hond’’ in dezelfde zin al stress. De decembermaand; een van de drukste maanden van het ...

Lees het hele artikel