Zoeken
Generic filters
Exact matches only

We weten welke pup voor ons is!

16 May
x
Wat is dit?

Na lang in spanning te hebben gezeten of er überhaupt een puppy voor ons tussen zou zitten, was het eindelijk zo ver..

Puppy Check

Welke van de 6 gaat het worden? Op vrijdagochtend 4 Mei is de fokker met alle puppy’s naar haar vaste dierenarts gegaan om röntgen foto’s te maken van de ruggetjes en de pups te titeren (m.a.w. de vaccicheck, er wordt een klein beetje bloed afgenomen en dit testen ze op de hoeveelheid antistoffen wanneer dit laag is vaccineer je pas en zo kan je nooit te veel enten). De foto’s zijn vooral belangrijk voor de aanstaande eigenaren die fok ambities hebben. Want omdat de Franse Bulldog nou niet echt het gezondste ras is wat er bestaat, is het zeker belangrijk om al als pup te gaan kijken welke erfelijke gebreken er zouden kunnen opspelen.

Nu doet de fokker al ontzettend haar best om dit zo veel mogelijk te voorkomen door in ieder geval al gezonde en uitgebreid geteste ouders te kiezen, zo hou je de kans ontzettend klein dat de pups iets mankeren en vandaag was de dag dat we de eerste foto’s konden zien!

Rond 14.00 uur kregen we de uitslag van de pups, alle ruggen zijn goedgekeurd! Alleen meneer blauw had een paar kleine afwijkingen aan de ruggenwervel maar deze zijn zo nihil dat de dierenarts en de fokker geen problemen verwachten (de rug is nog steeds vele malen beter dan die van de gemiddelde Franse Bull).

Chester

Eindelijk komt het verlossende woord 1 voor 1 komen de foto’s in de groeps app binnen met de namen erbij die we samen met de voorkeur hadden aangegeven.
Daar is ie! Dit wordt onze Chester, hij wordt de partner in crime van Nacho.

Een sociaal, druk, knuffelig en pittig ventje volgens de fokker, hij heeft actie nodig en dat zal hij bij ons ook gaan krijgen. Het is de eerstgeborene van het nest, ik heb hem zelf geboren zien worden via de webcam (ja dit is echt luxe) en meteen had ik al zoiets.. dat wordt hem! Het was natuurlijk even afwachten want als meneer blauw erg rustig en afwachtend zou zijn had hij niet bij ons en bij Nacho gepast, Nacho is altijd wel bezig en is niet vies van een uurtje wandelen of iets nieuws leren dus dit moest natuurlijk wel passen.

Als hij 9 weken is zal hij bij ons gebracht worden en kan zijn avontuur bij ons beginnen, Nacho en wij wachten in spanning af!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester Geef koekje! x

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester

21 October Door: Nacho & Chester

Als trotse hondenbezitter wil je natuurlijk alleen het beste voor je trouwe viervoeter. Naast voeding, training en liefde, is het belangrijk om ook te investeren in kwalitatieve hondentuigen. Als ...

Lees het hele artikel
Rally-O workshop op Animal Event 2023 Geef koekje! x

Rally-O workshop op Animal Event 2023

12 May Door: Nacho & Chester

Afgelopen 7 mei was het dan eindelijk weer zover: hét Animal Event in de Beekse Bergen! Voor hondenbezitters is dit wat mij betreft een evenement dat je niet mag ...

Lees het hele artikel
Met een reactieve hond op zoek naar een hobby Geef koekje! x

Met een reactieve hond op zoek naar een hobby

12 December Door: Nacho & Chester

Zoals jullie vast wel eerder gelezen hebben ga ik regelmatig met Nacho en Chester naar de hondenschool, wij hebben inmiddels al de puppy, junioren + junioren vervolg cursussen met ...

Lees het hele artikel
Het leven met een Franse bulldog (of 2) Geef koekje! x

Het leven met een Franse bulldog (of 2)

12 April Door: Nacho & Chester

Het leven met een Franse bulldog… Nooit saai Is nooit saai, elke dag doen ze wel iets grappigs of stoms. Ze zijn altijd druk, staan bijna altijd aan. Alhoewel ...

Lees het hele artikel