Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Waterblazer

12 juli
x
Wat is dit?

Hoi hoi maatjes!

Let alsjeblieft niet op de rommel op de foto. Dat wordt (ooit) nog opgeruimd. Deze keer wil ik jullie vertellen over mijn honden föhn. Mijn bazen hebben deze aangeschaft omdat je hiermee honden heel makkelijk kunt droogblazen.

Hondenföhn

Wij zijn al enige tijd bekend met de waterblazer, want ons maatje Bao heeft al een langere tijd een exemplaar. Omdat onze bazen Yiska hebben gekocht en mij natuurlijk al langer onder hun dak hebben, wilden zij ook een waterblazer aanschaffen. Ik ben namelijk gek op water en onze bazen houden van watersporten. Dus het was de bedoeling dat Yiska ook van water moest gaan houden. Nou dat is gebeurd. De kleine dame is niet meer van het water weg te slaan en ik al helemaal niet. Dan is het fijn dat we met de föhn droog geblazen kunnen worden voordat wij het huis binnen treden.

Allergieën

Nog een belangrijke reden is mijn huid. Omdat ik in de zomer allergisch ben voor van alles en nog wat, moeten mijn bazen mijn huid op een speciale manier behandelen. In één van mijn vorige blogs heb ik hier al eens over verteld. Omdat mijn huid altijd super geïrriteerd raakt gedurende de lente en zomer moet mijn huid zo droog mogelijk blijven.

waterblazer hond

Mijn bazen wilden mij, mijn liefde voor zwemmen niet ontnemen. Dus hebben ze ook hierom de föhn gekocht. Mijn bazin moet mij van de dierenarts 2x per week wassen met Malaseb shampoo. Dat is speciaal tegen de gisten die zich op mijn huid vormen en de irritatie creëren. Ik moet daarna (net zoals na het zwemmen) zo snel mogelijk droog kunnen zijn. Een handdoek is dan niet voldoende.

Waterblazer met 2 motoren

Er zijn wat kwaliteitsverschillen in de honden föhns. Er zijn er namelijk met één motor. Dat is gemakkelijk voor als je 1 hond hebt die je snel wilt droog blazen. Maar er zijn er ook met twee motoren. Die worden vaak door hondentrimmers gebruikt. Deze waterblazers zijn erop gemaakt dat ze veel-en lang aan kunnen staan. Ook warmen ze niet snel op. Er zit namelijk een knop op, waarmee je de warmte van de föhn kan reguleren. Net zoals bij mensen föhns.

Dikke vacht

Onze bazen wilden er graag 1 met twee motoren. Want wij zijn grote honden en hebben een hele dikke vacht. Niet zoals de honderden kleine honden die bij de trimmer komen. Het was even sparen en investeren, maar dan heb je ook wat.

Ik vind het zelf super fijn als ik word droog geblazen en ik ga er helemaal voor staan.
Ik hoop dat jullie het weer een leuke blog vinden.

Een poot van Beer (en Yiska)

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Akita Yiska

Kamperen met je hond - wat neem je mee? Geef koekje! x

Kamperen met je hond - wat neem je mee?

29 april Door: Akita Yiska

Je wilt graag eens kamperen. Kan de hond dan mee? Is dat handig? Wat is er eigenlijk allemaal nodig om met je hond te kamperen? Dat ga ik je ...

Lees het hele artikel
Historie American Akita Geef koekje! x

Historie American Akita

11 februari Door: Akita Yiska

Hallo allemaal, Hier ben ik weer. In deze blog wil ik jullie vertellen over de geschiedenis van de American Akita. Laten we bij het begin beginnen. Mensen kennen de ...

Lees het hele artikel
Vuurwerk angst Geef koekje! x

Vuurwerk angst

27 november Door: Akita Yiska

Iedereen vindt vuurwerk mooi. Ik vind vuurwerk ook erg mooi. Het hoort bij de jaarwisseling. Dan mag je lekker knallen en feesten. Daar hoort een mooie vuurwerkshow bij. Er ...

Lees het hele artikel
Keramiek EM armband tegen ongedierte Geef koekje! x

Keramiek EM armband tegen ongedierte

14 september Door: Akita Yiska

Hallo allemaal samen met Bo van FoxBows willen we het hebben over teken en vlooien. Natuurlijk zijn er super veel anti vlooien en teken middelen. Je ziet de bomen ...

Lees het hele artikel