Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Waterblazer

12 juli
x
Wat is dit?

Hoi hoi maatjes!

Let alsjeblieft niet op de rommel op de foto. Dat wordt (ooit) nog opgeruimd. Deze keer wil ik jullie vertellen over mijn honden föhn. Mijn bazen hebben deze aangeschaft omdat je hiermee honden heel makkelijk kunt droogblazen.

Hondenföhn

Wij zijn al enige tijd bekend met de waterblazer, want ons maatje Bao heeft al een langere tijd een exemplaar. Omdat onze bazen Yiska hebben gekocht en mij natuurlijk al langer onder hun dak hebben, wilden zij ook een waterblazer aanschaffen. Ik ben namelijk gek op water en onze bazen houden van watersporten. Dus het was de bedoeling dat Yiska ook van water moest gaan houden. Nou dat is gebeurd. De kleine dame is niet meer van het water weg te slaan en ik al helemaal niet. Dan is het fijn dat we met de föhn droog geblazen kunnen worden voordat wij het huis binnen treden.

Allergieën

Nog een belangrijke reden is mijn huid. Omdat ik in de zomer allergisch ben voor van alles en nog wat, moeten mijn bazen mijn huid op een speciale manier behandelen. In één van mijn vorige blogs heb ik hier al eens over verteld. Omdat mijn huid altijd super geïrriteerd raakt gedurende de lente en zomer moet mijn huid zo droog mogelijk blijven.

waterblazer hond

Mijn bazen wilden mij, mijn liefde voor zwemmen niet ontnemen. Dus hebben ze ook hierom de föhn gekocht. Mijn bazin moet mij van de dierenarts 2x per week wassen met Malaseb shampoo. Dat is speciaal tegen de gisten die zich op mijn huid vormen en de irritatie creëren. Ik moet daarna (net zoals na het zwemmen) zo snel mogelijk droog kunnen zijn. Een handdoek is dan niet voldoende.

Waterblazer met 2 motoren

Er zijn wat kwaliteitsverschillen in de honden föhns. Er zijn er namelijk met één motor. Dat is gemakkelijk voor als je 1 hond hebt die je snel wilt droog blazen. Maar er zijn er ook met twee motoren. Die worden vaak door hondentrimmers gebruikt. Deze waterblazers zijn erop gemaakt dat ze veel-en lang aan kunnen staan. Ook warmen ze niet snel op. Er zit namelijk een knop op, waarmee je de warmte van de föhn kan reguleren. Net zoals bij mensen föhns.

Dikke vacht

Onze bazen wilden er graag 1 met twee motoren. Want wij zijn grote honden en hebben een hele dikke vacht. Niet zoals de honderden kleine honden die bij de trimmer komen. Het was even sparen en investeren, maar dan heb je ook wat.

Ik vind het zelf super fijn als ik word droog geblazen en ik ga er helemaal voor staan.
Ik hoop dat jullie het weer een leuke blog vinden.

Een poot van Beer (en Yiska)

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Yiska & Faf

SodaPup Lickmat review Geef koekje! x

SodaPup Lickmat review

7 juni Door: Yiska & Faf

Hallo allemaal, Wij hebben de SodaPup Honeycomb Lickmat mogen reviewen. En dat is goed bevallen. Faf had de eer om de likmat te mogen testen. Wij vinden het namelijk ...

Lees het hele artikel
Amerikaanse Akita: Faf Geef koekje! x

Amerikaanse Akita: Faf

14 mei Door: Yiska & Faf

Hallo allemaal, Hier zijn we weer. Dit blog staat in het teken van Faf. Na ons moeilijke afscheid van Beer heb ik, Yiska,  een jaar lang alleen met mijn ...

Lees het hele artikel
Terug van weggeweest! Geef koekje! x

Terug van weggeweest!

17 april Door: Yiska & Faf

Hallo allemaal, Dat is een tijd geleden. Nu is er weer tijd om het bloggen op te pakken. En ja, tijd moet je ook maken voor dat wat je ...

Lees het hele artikel
Kamperen met je hond - wat neem je mee? Geef koekje! x

Kamperen met je hond - wat neem je mee?

29 april Door: Yiska & Faf

Je wilt graag eens kamperen. Kan de hond dan mee? Is dat handig? Wat is er eigenlijk allemaal nodig om met je hond te kamperen? Dat ga ik je ...

Lees het hele artikel