Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Wat heb jij over voor je hond?

11 augustus
x
Wat is dit?

Hoewel we natuurlijk allemaal onze hond het leukste, grappigste en allerschattigste wezen op aarde vinden, zal elke hondeneigenaar kunnen beamen dat je af en toe dingen doet voor je hond die je voor niemand anders zou doen. Hieronder een korte opsomming van de dingen die ik voor Saar doe, waarvoor niet-hondenliefhebbers me voor gek zouden verklaren.

  • Om vijf uur ’s morgens, zonder schoenen en in pyjama, een rondje wandelen omdat Saar last heeft van haar buik (en aan de race-kak is). En dan ook nog de buren tegenkomen natuurlijk.
  • Om in dezelfde trant te blijven: poep uit de kamer opruimen als Saar ’s nachts ziek is geweest. En het dan per ongeluk met je hand aanraken. En er dan ook nog in gaan staan. Dit alles natuurlijk voordat je überhaupt een kopje koffie hebt gehad.
  • Afspraken afzeggen omdat je kleine pup nog niet te lang alleen kan zijn / ze zielig voor het raam gaat staan als je weg wilt gaan / gaat blaffen.
  • Een bijbaan nemen om dure tuigjes, de beste snacks, penningen (die constant verdwijnen), anti-vlooi, -teek, -worm, -vanallesennogwatmiddeltjes en andere dingen die Saar uiteraard écht nodig heeft te kunnen betalen.
  • On-ein-dig vaak borstelen, afdrogen, afkloppen en zelfs het commando ‘schudden’ aanleren in een poging het huis min of meer schoon te houden en alsnog elke dag stofzuigen..

  • Eerder naar huis gaan vanaf feestjes omdat de liefste Saar anders te lang alleen is (al heb ik haar ook wel eens meegenomen naar feestjes, vindt ze best leuk J ).
  • Een fietskar kopen, de garage verbouwen om deze kwijt te kunnen in huis, deze met heel veel moeite aan de fiets monteren en dat Saar dan vervolgens praktisch weigert om erin te stappen. Met heel veel pijn en moeite (van mijn kant) en geblaf en gepiep (aan haar kant) gaat het uiteindelijk wel, maar het is verre van een hobby van ons allebei.

En natuurlijk zijn er nog oneindig veel andere dingen die ik doe voor Saar, wat andere hondeneigenaren zouden kunnen beamen. Je wandelt uren per dag, je bouwt een band op met je hond, doet een poging  je hond op te voeden tot een (min of meer) gehoorzaam metgezel en nog veel meer! Dit is echter de ‘leukere’ kant van het verhaal, de voorgenoemde punten zijn soms wat minder duidelijk voordat je aan een hond begint…

Ik zou het leuk vinden om te horen wat jullie voor gekke / vieze / vervelende dingen voor jullie honden hebben gedaan waarvoor anderen jullie voor gek zouden verklaren!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Saar

Het schooljaar is weer begonnen: en nu?! Geef koekje! x

Het schooljaar is weer begonnen: en nu?!

15 oktober Door: Saar

Saartje is geboren op 25 oktober 2018 en kwam op 25 december 2018 bij ons wonen: midden in de kerstvakantie dus. Dit was ongepland geluk, en maakte dat wij ...

Lees het hele artikel
Saartje in Denemarken (deel 1) Geef koekje! x

Saartje in Denemarken (deel 1)

18 augustus Door: Saar

Als we beginnen met plannen van onze vakantie, is in ieder geval één criterium gelijk duidelijk: de hond gaat mee. We vinden het gezelliger met onze hond en bovendien ...

Lees het hele artikel
De streken van Saar Geef koekje! x

De streken van Saar

14 juli Door: Saar

Geïnspireerd door een oude blog van medeblogger Nacho over zijn blunders, doe ik vandaag een boekje open over de meest blunderige, stoute of grappige puppystreken van Saartje. Anders dan ...

Lees het hele artikel
De hondenschool (deel 1) Geef koekje! x

De hondenschool (deel 1)

24 juni Door: Saar

Hoi! Pas geleden heeft Saartje de puppycursus samen met mij afgerond, en nu we onze weg naar een goede samenwerking voortzetten met een cursus Elementaire Gehoorzaamheid (EG) leek het ...

Lees het hele artikel