Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wat heb jij over voor je hond?

11 August
x
Wat is dit?

Hoewel we natuurlijk allemaal onze hond het leukste, grappigste en allerschattigste wezen op aarde vinden, zal elke hondeneigenaar kunnen beamen dat je af en toe dingen doet voor je hond die je voor niemand anders zou doen. Hieronder een korte opsomming van de dingen die ik voor Saar doe, waarvoor niet-hondenliefhebbers me voor gek zouden verklaren.

  • Om vijf uur ’s morgens, zonder schoenen en in pyjama, een rondje wandelen omdat Saar last heeft van haar buik (en aan de race-kak is). En dan ook nog de buren tegenkomen natuurlijk.
  • Om in dezelfde trant te blijven: poep uit de kamer opruimen als Saar ’s nachts ziek is geweest. En het dan per ongeluk met je hand aanraken. En er dan ook nog in gaan staan. Dit alles natuurlijk voordat je überhaupt een kopje koffie hebt gehad.
  • Afspraken afzeggen omdat je kleine pup nog niet te lang alleen kan zijn / ze zielig voor het raam gaat staan als je weg wilt gaan / gaat blaffen.
  • Een bijbaan nemen om dure tuigjes, de beste snacks, penningen (die constant verdwijnen), anti-vlooi, -teek, -worm, -vanallesennogwatmiddeltjes en andere dingen die Saar uiteraard écht nodig heeft te kunnen betalen.
  • On-ein-dig vaak borstelen, afdrogen, afkloppen en zelfs het commando ‘schudden’ aanleren in een poging het huis min of meer schoon te houden en alsnog elke dag stofzuigen..

  • Eerder naar huis gaan vanaf feestjes omdat de liefste Saar anders te lang alleen is (al heb ik haar ook wel eens meegenomen naar feestjes, vindt ze best leuk J ).
  • Een fietskar kopen, de garage verbouwen om deze kwijt te kunnen in huis, deze met heel veel moeite aan de fiets monteren en dat Saar dan vervolgens praktisch weigert om erin te stappen. Met heel veel pijn en moeite (van mijn kant) en geblaf en gepiep (aan haar kant) gaat het uiteindelijk wel, maar het is verre van een hobby van ons allebei.

En natuurlijk zijn er nog oneindig veel andere dingen die ik doe voor Saar, wat andere hondeneigenaren zouden kunnen beamen. Je wandelt uren per dag, je bouwt een band op met je hond, doet een poging  je hond op te voeden tot een (min of meer) gehoorzaam metgezel en nog veel meer! Dit is echter de ‘leukere’ kant van het verhaal, de voorgenoemde punten zijn soms wat minder duidelijk voordat je aan een hond begint…

Ik zou het leuk vinden om te horen wat jullie voor gekke / vieze / vervelende dingen voor jullie honden hebben gedaan waarvoor anderen jullie voor gek zouden verklaren!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Saar

Hulphond Saartje Geef koekje! x

Hulphond Saartje

23 September Door: Saar

De afgelopen tijd zijn er bij The Dog Pen een aantal hulphondenbloggers bij gekomen, heel erg leuk! Ook voor Saartje zit er een hulphondenavontuur aan te komen, en het ...

Lees het hele artikel
Honden opvoeden en trainen voor dummies Geef koekje! x

Honden opvoeden en trainen voor dummies

17 June Door: Saar

auteurs: Jack Volhard en Wendy Volhard  Over het boek De omschrijving van het boek door de schrijvers zelf is veelbelovend: een motivatietraining voor baasjes die van hun hond houden ...

Lees het hele artikel
Hoe tem je een Saar? Geef koekje! x

Hoe tem je een Saar?

27 May Door: Saar

Het lijkt een grap als je haar lieve kop ziet, een beetje scheef, bruine puppyogen en een hijgend tongetje (zie foto hieronder). Maar kijk iets beter en je ziet ...

Lees het hele artikel
Voor als de corona verveling toeslaat Geef koekje! x

Voor als de corona verveling toeslaat

29 March Door: Saar

Op dit moment zitten veel van ons in dezelfde situatie. Alles is afgelast, werken gebeurt thuis, horeca is dicht en de verveling kan wel eens toeslaan. Ikzelf zat in ...

Lees het hele artikel