Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Wandelen in het omheinde Hondenbos in Apeldoorn

21 augustus
x
Wat is dit?

Lena en ik hadden een wandelafspraak met Odin, ook een Yakut Laika. Heleen, haar 4 zoontjes en Odin komen uit Apeldoorn. Dus op een woensdagochtend zijn we allemaal samen naar het hondenbos gegaan.

Omheind hondenbos

Nu was ik jaren geleden al eens in Apeldoorn geweest, hier is namelijk een omheind stuk bos waar honden los mogen lopen. Ideaal voor honden die normaal gezien niet los kunnen lopen omdat ze weglopen. De eerste keer dat ik in het hondenbos was, was ik dan ook met een vriendin die een Husky had die niet los kon lopen.

Het Leesten Apeldoorn

Het gebied waar het omheinde hondenbos ligt heet het Leesten. Gebruik je je navigatie dan navigeer je naar het volgende adres;

Adres: Hoenderloseweg 191, 7339 GG Ugchelen (gemeente Apeldoorn)

Kom je aanrijden op de parkeerplaats, sla dan meteen linksaf en kies daar een plekje. Dat is het dichtste bij de ingang van het omheinde bos.

Heel veel honden

Wat lopen er veel honden in het hondenbos zeg! Lena en Odin hebben leuk samen gespeeld, maar ook met andere honden hebben ze heel veel gespeeld. Eén keer vond Lena een Beagle wel heel spannend, die al blaffend achter haar aan rende, Odin is haar even komen redden, door tussen haar en de Beagle te gaan staan en daarna weg te rennen. Nu rende de Beagle al blaffend achter Odin aan en kon Lena ook weer verder wandelen. Eigenlijk waren alle honden heel vriendelijk naar elkaar en ging alles heel erg goed met de ontmoetingen.

Kleine hondjes, grote honden

Lena keek echt haar ogen uit! Ze heeft in haar leven nog nooit hele kleine hondjes gezien. Nu was er een groep van wel 8 hele kleine hondjes. Ze vond het wonderlijk. Ze heeft ze zelfs staan nakijken toen ze het hek uit liepen.

Hekken

Bij de hekken is het natuurlijk wel even uitkijken geblazen dat jouw hond niet met een andere hond mee naar buiten glipt. Direct buiten de hekken kun je ook in het bos lopen, maar alleen met de hond aan de lijn.

Leuke wandelronde

We hebben een leuke ronde gelopen door het omheinde deel en door de hoeveelheid honden en het samen spelen, was Lena ook echt wel moe na een klein uurtje. In de omschrijving over het hondenbos staat dat het een stuk bos is van 10 hectare, het lijkt mij dat het een stuk kleiner is. Ik heb geen idee welk gedeelte wij gelopen hebben. Ik was natuurlijk veel te druk met Lena en gezellige gesprekken met Heleen, haar zoontjes en de andere hondeneigenaren die we tegenkwamen.

Er schijnt ook nog een wandelroute te zijn buiten het omheinde bos van 5 kilometer waar de hond ook los mag lopen. De zogenaamde “Natte Neuzen Route”. Dat is voor een leuk idee voor een volgende wandeling!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena Luck

Naar het hondenzwembad Geef koekje! x

Naar het hondenzwembad

31 augustus Door: Lena Luck

Lena gaat iedere week zwemmen in een echt hondenzwembad. Ik ga dan niet samen met Lena in bikini het zwembad in. Lena gaat met zwemvest samen met Mandy de ...

Lees het hele artikel
Lena’s favoriete speelgoed Geef koekje! x

Lena’s favoriete speelgoed

27 augustus Door: Lena Luck

Je zou denken dat er nu een opsomming komt van allerlei verschillende hondenspeeltjes. Maar nee, Lena speelt veel liever met andere dingen. Ze is natuurlijk ook lekker aan het ...

Lees het hele artikel
Een wandeling met andere Yakutian Laika's Geef koekje! x

Een wandeling met andere Yakutian Laika's

23 augustus Door: Lena Luck

Dat Yakutian Laika een bijzonder ras is, zeker in Nederland is wel duidelijk. Probeer iemand maar eens uit te leggen van welk ras jouw hond is als je met ...

Lees het hele artikel
Kamperen met puberhond Geef koekje! x

Kamperen met puberhond

8 augustus Door: Lena Luck

Het leek me een geweldig idee, samen met Lena op kampeeravontuur. Gewoon zij, ik een tent en moeder natuur (en hier en daar een camping). Om het voor mezelf ...

Lees het hele artikel