Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wandelen in het omheinde Hondenbos in Apeldoorn

21 August
x
Wat is dit?

Lena en ik hadden een wandelafspraak met Odin, ook een Yakut Laika. Heleen, haar 4 zoontjes en Odin komen uit Apeldoorn. Dus op een woensdagochtend zijn we allemaal samen naar het hondenbos gegaan.

Omheind hondenbos

Nu was ik jaren geleden al eens in Apeldoorn geweest, hier is namelijk een omheind stuk bos waar honden los mogen lopen. Ideaal voor honden die normaal gezien niet los kunnen lopen omdat ze weglopen. De eerste keer dat ik in het hondenbos was, was ik dan ook met een vriendin die een Husky had die niet los kon lopen.

Het Leesten Apeldoorn

Het gebied waar het omheinde hondenbos ligt heet het Leesten. Gebruik je je navigatie dan navigeer je naar het volgende adres;

Adres: Hoenderloseweg 191, 7339 GG Ugchelen (gemeente Apeldoorn)

Kom je aanrijden op de parkeerplaats, sla dan meteen linksaf en kies daar een plekje. Dat is het dichtste bij de ingang van het omheinde bos.

Heel veel honden

Wat lopen er veel honden in het hondenbos zeg! Lena en Odin hebben leuk samen gespeeld, maar ook met andere honden hebben ze heel veel gespeeld. Eén keer vond Lena een Beagle wel heel spannend, die al blaffend achter haar aan rende, Odin is haar even komen redden, door tussen haar en de Beagle te gaan staan en daarna weg te rennen. Nu rende de Beagle al blaffend achter Odin aan en kon Lena ook weer verder wandelen. Eigenlijk waren alle honden heel vriendelijk naar elkaar en ging alles heel erg goed met de ontmoetingen.

Kleine hondjes, grote honden

Lena keek echt haar ogen uit! Ze heeft in haar leven nog nooit hele kleine hondjes gezien. Nu was er een groep van wel 8 hele kleine hondjes. Ze vond het wonderlijk. Ze heeft ze zelfs staan nakijken toen ze het hek uit liepen.

Hekken

Bij de hekken is het natuurlijk wel even uitkijken geblazen dat jouw hond niet met een andere hond mee naar buiten glipt. Direct buiten de hekken kun je ook in het bos lopen, maar alleen met de hond aan de lijn.

Leuke wandelronde

We hebben een leuke ronde gelopen door het omheinde deel en door de hoeveelheid honden en het samen spelen, was Lena ook echt wel moe na een klein uurtje. In de omschrijving over het hondenbos staat dat het een stuk bos is van 10 hectare, het lijkt mij dat het een stuk kleiner is. Ik heb geen idee welk gedeelte wij gelopen hebben. Ik was natuurlijk veel te druk met Lena en gezellige gesprekken met Heleen, haar zoontjes en de andere hondeneigenaren die we tegenkwamen.

Er schijnt ook nog een wandelroute te zijn buiten het omheinde bos van 5 kilometer waar de hond ook los mag lopen. De zogenaamde “Natte Neuzen Route”. Dat is voor een leuk idee voor een volgende wandeling!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel