Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Waarom staat er ‘niet aaien’ op mijn tuig?

30 April
x
Wat is dit?

Vandaag was ik lekker aan het wandelen en tijdens die wandeling zag ik allemaal mooie takjes. Het is een hobby van mij om de mooiste takken mee te nemen. Ik weet volgens vrouwtje nog niet zo goed welke tak wel mijn formaat is en welke nog een beetje te groot is. Soms sta ik vreselijk te hannesen, maar vandaag had ik de perfecte maat!

Vrouwtje maakte een filmpje en foto’s van mij, want volgens haar liep ik zo mooi trots met mijn nieuwste aanwinst. 

Vrouwtje plaatste deze foto op verschillende facebook-groepen en kreeg van meerdere mensen de vraag waarom ik ‘niet aaien’ op mijn tuig heb staan. Dat gaan we jullie ook vertellen in deze blog. Eerst een korte vraag, wat denken jullie dat de reden hiervan is? 

A) ik ben heel bang. B) ik moet veel leren. C) ik kan lelijk uitvallen. 

Bedenk even wat je antwoord is. Dan gaan we … nu het antwoord geven.

Natuurlijk val ik niet lelijk uit. Ook ben ik niet (altijd) bang. Maar ik moet zeker nog wel heel veel leren. Helaas straal ik zoveel liefde uit en heb ik een nog grotere ‘aaibaarheid-factor’ , dat vrouwtje heel vaak mensen moet teleurstellen. Dat gebeurt dan meestal als ik tijdens mijn wandeling moet trainen met de ‘vrij over’ en iemand met mij wil knuffelen. (Over de trainingen die ik doe, zal ik een volgende keer vertellen.) Op zo’n moment mag ik dan niet gestoord worden door iemand en zeker geen vreemde die mij van mijn commando wil houden. 

Helaas gebeurde het heel vaak dat iemand dat wel probeerde. Zelfs zo erg dat vrouwtje een beetje geïrriteerd werd, want die mensen vroegen niet eens netjes of ze mij mochten aaien of met mij mochten spelen. Zij lagen soms bijna recht voor mijn neus al op de grond. 

Tot er het goede idee kwam om op mijn tuigje van Julius K9 de tekst ‘niet aaien’ te plakken. Het mooie van die tuigjes is dat er aan beide kanten klittenband zit zodat je er een tekst op kunt zetten waardoor je andere mensen bewust kan laten zien wat jij wilt. Die teksten kun je zelf laten drukken of een standaard tekst op de site bestellen. Zodoende kreeg ik de tekst ‘niet aaien’. 

Sinds ik dit er op heb staan, kijken mensen eerst wat er staat en zeggen dan: ‘oh, ik mag jou niet aaien.’ Dan heeft vrouwtje de tijd om te zeggen dat ik nog veel moet leren en dat het inderdaad niet het goede moment is om mij aandacht te geven. Soms vind ik dat wel flauw, want ik vind het zo gezellig om te spelen. Maar als ik in de ‘vrij’ loop en iemand er naar vraagt, mag ik soms wel even knuffelen met een vreemde. Vrouwtje heeft dan de tijd om mij netjes te laten zitten en op een rustige manier toenadering te laten zoeken met de knuffelaar. Want ook dat hoort bij de training en socialisatie zegt ze dan. 

Hebben jullie dit probleem ook gehad (als puppy)? Hoe gingen jullie hiermee om? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhaal. Misschien kan ik ook andere inspireren om hier iets mee te doen. Er zijn ook bandana’s met teksten of het (nog niet zo bekend bij iedereen) gele lintje kan hier mee helpen.

Pootje Skye.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Skye

Op vakantie in Drenthe Geef koekje! x

Op vakantie in Drenthe

23 December Door: Skye

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik als klein pupje bij mijn papa en mama kwam wonen. In de tussentijd hebben wij veel leuke dingen gedaan, maar ...

Lees het hele artikel
Mijn broertje is geboren! Geef koekje! x

Mijn broertje is geboren!

29 September Door: Skye

Weten jullie nog dat ik in maart vertelde dat ik grote zus zou worden. Nou het is zo ver hoor!  Op 11 september is mijn baby broertje geboren en ...

Lees het hele artikel
8 redenen waarom het zo leuk is om een Instagram-account voor je hond te hebben. Geef koekje! x

8 redenen waarom het zo leuk is om een Instagram-account voor je hond te hebben.

18 July Door: Skye

Dag vriendjes,  Het is weer tijd voor een nieuwe blog, eentje waar in mijn mama vertelt waarom het zo leuk is om een Instagram-account te hebben voor mij. Samen ...

Lees het hele artikel
Een zonnebloem en bot - snuffelkleden Geef koekje! x

Een zonnebloem en bot - snuffelkleden

26 May Door: Skye

Hi vriendjes,  Ik heb vorige week toch zo’n leuk pakketje binnengekregen! Wij mogen samen twee snuffelkleden reviewen en jullie vertellen wat wij hiervan vinden. Zijn jullie er klaar voor?  ...

Lees het hele artikel