Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Waarom een Heidewachtel?

12 November
x
Wat is dit?

Waarom zijn wij voor onze Jip gegaan?

Voordat wij Jip hadden, hadden wij eerst een superlieve Drentse Patrijs genaamd Saar. Saar was een lieve jachthond, maar helaas is ze maar 11 jaar geworden.  Aangezien ze een groot gezwel had, moesten wij haar laten inslapen. Dit was een groot gemis voor ons allemaal. Na 1 week zonder Saar, ben ik stiekem al op zoek gegaan naar een andere hond. We hadden geen idee wat voor een hond wij nu zouden willen. In ieder geval geen Drent, want dan zouden we veel te veel gaan vergelijken…

Heidewachtel Jip

Toen we op Marktplaats aan het zoeken waren naar jachthonden, kwamen we al snel terecht bij een Heidewachtel. In dit nestje hadden ze nog veel pups. In eerste instantie waren wij -emotioneel- nog niet klaar voor een tweede hond, ook omdat het natuurlijk veel werk is om een pup te trainen en op te voeden.

Toch wilden we wel even langsrijden bij het nestje om te kijken wat voor honden het nou waren en hoe het er daar uitzag. Toen we aankwamen, kwam Jip meteen op ons afrennen, en vanaf dat moment waren wij verkocht.

Een paar dagen erna mochten we Jip ophalen. Nooit zal ik vergeten hoe Jip als kleine pup door de huiskamer aan het rondhuppelen was (wat hij nog steeds doet).

Het leuke aan een Heidewachtel is dat ze zo aanhankelijk zijn. Ze komen het liefst altijd bij jou liggen en lopen het liefst de hele dag achter je aan.

Het kost veel tijd en energie om ze op te voeden, maar als ze eenmaal naar je luisteren kun je alles met ze doen. Ze vinden het heerlijk om dingen naar je toe te brengen, dit is hun taak, en ze voeren die met liefde uit!

Ook is een Heidewachtel een echte gezinshond. Hij vindt het heerlijk als iedereen bij elkaar is zodat hij er zelf ook lekker bij kan komen zitten (en dan het liefst op je  voeten).

Het karakter van een Heidewachtel, dat is wat ons het meeste aanspreekt. De liefde die ze jou geven is onbetaalbaar, ze spelen het liefst de hele dag met je en gaan graag met jou op avontuur. Het zijn ontzettende slimme honden; ze begrijpen alles wat je tegen ze zegt.

 

Feitjes over Heidewachtels

  1. Lief en aanhankelijk, maar kunnen ondeugend zijn
  2. Zitten vol met energie en hebben hun wandelingen dan ook echt nodig om goed uit te kunnen rennen
  3. Vinden taken krijgen heerlijk
  4. Luisteren goed
  5. Houden van zwemmen
  6. Gaan graag op avontuur met jou
  7. Zijn trouw
  8. Rennen graag jankend achter hun prooi aan
  9. Zijn enorm leergierig
  10. Zijn het liefst niet alleen en gaan graag met je op stap

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jip de Münsterlander

‘Een nieuwe heup, wat houdt dat in?’ Geef koekje! x

‘Een nieuwe heup, wat houdt dat in?’

8 February Door: Jip de Münsterlander

Jip heeft een lange tijd last gehad van pijn rondom zijn rechter heup. Na een lange wandeling zagen wij hem af en toe huppelen nadat hij ergens van afsprong ...

Lees het hele artikel
Help, een reu Geef koekje! x

Help, een reu

22 December Door: Jip de Münsterlander

Een reutjeshond. Wat zijn ze leuk, lief en aanhankelijk en wat beleven wij een lol aan hun leuke karakter, maar wat kunnen ze toch af en toe de baas ...

Lees het hele artikel
Even voorstellen: Jip de Münsterlander Geef koekje! x

Even voorstellen: Jip de Münsterlander

1 November Door: Jip de Münsterlander

Hoi iedereen. Hier ben ik dan, met mijn eerste blog! Ik ga jullie meenemen in mijn avonturen en mijn spannende wandelingen, maar zal mij nu eerst even voorstellen. Ik ...

Lees het hele artikel