Zoeken
Generic filters
Exact matches only

‘Een nieuwe heup, wat houdt dat in?’

8 February
x
Wat is dit?

Jip heeft een lange tijd last gehad van pijn rondom zijn rechter heup. Na een lange wandeling zagen wij hem af en toe huppelen nadat hij ergens van afsprong of na het rennen. In het begin dachten wij dat hij zich verkeert bewogen heeft, maar na enkele weken zagen wij toch dat het bleef aanhouden. Rond september hebben wij toch actie ondernomen en zijn wij naar de dierenarts gegaan om foto’s te maken….

Eenmaal aangekomen bij de dierenarts zijn er foto’s genomen, eerst dachten wij dat hij rugklachten had omdat hij vaak gebogen liep. Maar helaas zeiden de foto’s wat anders, namelijk dat hij ‘zware artrose’ heeft.

Hoe verder?

‘wow artrose, Jip heeft artrose, dat kan toch helemaal niet bij een hond?’ dit was onze eerste reactie, wij waren niet alleen geschokt, maar wij voelde ons ook enorm schuldig, want hoe hebben wij dit niet eerder aan hem gemerkt? Enkele weken verstrekten en we moesten weer langskomen, namelijk over ‘hoe gaan we verder?’. We zijn naar Tilburg gereden (ongeveer 1 uur van ons vandaan, omdat dit nergens anders kon) en hier zouden wij het nieuws te horen krijgen over Jip.

Eenmaal aangekomen vertelde de dierenarts dat het een mogelijkheid is, dat Jip een nieuwe heup moet, dit omdat hij anders de rest van zijn leven pijn zal lijden. Natuurlijk wilde wij de beste oplossing voor Jip en wilde graag dat Jip een nieuwe heup zou krijgen, zodat hij na het revalideren gewoon weer lekker kan rennen en met ons kan fietsen.

Maar de dierenarts zei meteen dat het niet zeker was of dit wel daadwerkelijk kon, daarom moesten ze weer foto’s maken van zijn heup om te kijken of het mogelijk was. Na weken wachten kregen we eindelijk het nieuws, het is mogelijk en Jip zou binnenkort al geopereerd kunnen worden! Maar…. het zou wel 4000 euro kosten.

Een nieuwe heup voor 4000 euro, wat een geld…

Hoewel wij er even over na hebben gedacht, kwamen wij snel tot de conclusie dat Jip eigenlijk ons 4e kind is en dat wij alles voor hem overhebben.

De operatie

De dag was eindelijk aangebroken, Jip krijgt zijn nieuwe heup….

Ik zal de details achterwege laten, maar wat Jip die dag in zijn heup heeft gekregen heet ‘een titanium kop’. De dierenartsen hebben er alles aan gedaan om dit zo goed mogelijk in zijn heup te plaatsen, zodat hij (als alles goed verloopt) binnenkort weer gewoon kan rennen en zijn ding kan doen.

Hoe gaat het nu?

Enkele weken na de operatie is het natuurlijk de vraag, hoe gaat het met Jip?

Hoewel hij zich in het begin erg ellendig en hulpeloos voelde, gaat het nu echt al een stuk beter met Jip, hij zit weer bomvol energie en zou het weer heerlijk vinden om los te mogen lopen aan de riem. Helaas kan dit nog niet, omdat hij natuurlijk nog niet gewend is aan zijn heup. Als de vaart er in komt, begint hij weer te huppelen, dus is het onze taak om hem rustig naast ons te laten lopen.

Wij houden dit patroon al een paar weken/maanden aan en het ziet er al echt goed uit, hij begint zelfs al een beetje te rennen in huis op zijn 4 poten en wil graag met ons spelen.

De toekomst zien wij goed in, omdat hij echt al vooruitgang boekt. Daarom denk ik dat Jip voor de zomer weer fit is, om met ons te gaan zwemmen!

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog!

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jip de Münsterlander

Help, een reu Geef koekje! x

Help, een reu

22 December Door: Jip de Münsterlander

Een reutjeshond. Wat zijn ze leuk, lief en aanhankelijk en wat beleven wij een lol aan hun leuke karakter, maar wat kunnen ze toch af en toe de baas ...

Lees het hele artikel
Waarom een Heidewachtel? Geef koekje! x

Waarom een Heidewachtel?

12 November Door: Jip de Münsterlander

Waarom zijn wij voor onze Jip gegaan? Voordat wij Jip hadden, hadden wij eerst een superlieve Drentse Patrijs genaamd Saar. Saar was een lieve jachthond, maar helaas is ze ...

Lees het hele artikel
Even voorstellen: Jip de Münsterlander Geef koekje! x

Even voorstellen: Jip de Münsterlander

1 November Door: Jip de Münsterlander

Hoi iedereen. Hier ben ik dan, met mijn eerste blog! Ik ga jullie meenemen in mijn avonturen en mijn spannende wandelingen, maar zal mij nu eerst even voorstellen. Ik ...

Lees het hele artikel