Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Trekken aan de lijn, deel 1: de korte lijn

19 april
x
Wat is dit?

Eerst even dit

Ja het is weer zo’n dag, mijn baasje Kimberley heeft zin om te schrijven. Maar ik moet echt even in de zon liggen, werken aan mijn bruine vachtje natuurlijk, zzz…


Heel veel liefs,
&JOY!

Gezellige groepsapp

Samen met onze collega-bloggers hebben we een heel leuke en vooral gezellige groepsapp! Regelmatig zien we daar de nodige puppyspam voorbijkomen, verwelkomen we nieuwe bloggers en bespreken we allerlei nieuwe blogideeën.

Trips, tricks en botjes

Zo ook deze: het trekken aan de lijn tijdens het wandelen. Ik dacht, laat ik jullie alles vertellen over hoe wij daar nog steeds mee sukkelen (bijna 2 jaar verder). We gaan van alles proberen en stoppen pas wanneer Joy stopt met trekken natuurlijk! Nu hopen we dat Kevin en ik allebei consequent blijven en niet onderdoor gaan aan de verleiding van Joys lieve oogjes. Jullie tips, tricks en reacties zijn natuurlijk hartstikke welkom, en botjes vinden we ook erg lekker!

Een Toller kan rond de 20 kilo wegen, ojee!

Toen we Joy nog maar net hadden, wisten we al: het trekken aan de lijn, dat wordt een dingetje. Laten we dat gelijk goed aanpakken en ervoor zorgen dat ze dat bij ons gewoon niet doet. Een Toller kan rond de 20 kilo wegen, dus dat is best de moeite.

Tip nummer 1: korte lijn of flexilijn

Dat brengt ons bij de eerste tip die we kregen toen Joy nog een puppy was. Er zijn verschillende soorten lijnen (lange en korte in verschillende maten en materialen), waaronder een flexilijn. De bekende lijn die 5 meter lang is of zo en die je met een knopje op stop kunt zetten. Een hond heeft zo lekker de ruimte en kan een beetje rennen. Maar gebruik deze zeker in het begin even niet. Je wilt dat je hond in de buurt blijft, en dat gaat niet met zo’n lange lijn.

Eigen ervaring

Dit is zo’n tip die je makkelijk kunt volbrengen. Gebruik de lijn in combinatie met een commando (bij ons is dat bijvoorbeeld volg), zodat ze ook weet wat de bedoeling is.

Ik moet zeggen dat dit voor ons gelijk werkte, Joy bleef bij ons in de buurt. Wel bleef ze trekken, af en toe konden we haar aandacht wat langer vast houden, maar dit ging heel lastig.

Conclusie

Een korte lijn is zeker ideaal in het begin, en nu nog steeds. Ze blijft wel trekken, ook al gebruiken we een commando. Een hond heeft de ruimte nodig, geef deze ruimte dan ook als ze in de tuin is of als ze ergens los kan lopen. Zo maak je een verschil met het lopen aan de lijn waarin je verwacht dat ze in de buurt blijft. Korte lijnen heb je ook in verschillende maten, 1,5m en 3m zijn de meest gangbare. Kijk wat bij jou en je hond past, maar vooral: blijf volhouden!

Tip van de dag

Als je je hond wilt leren niet te trekken aan de lijn, doe dan alsof je alleen op de wereld bent. Mij hielp dat wel. Soms ben je zo aan het sukkelen dat je denkt: kijk mij hier staan, ik die altijd zei een hond goed opvoeden is een kwestie van consequent zijn, mij gebeurt dat allemaal niet. Tot je zelf een hond hebt en jij degene bent die daar loopt.

Heel veel liefs,
Kimberley

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Jouw bal is beter dan die van mij Geef koekje! x

Jouw bal is beter dan die van mij

11 oktober Door: Toller Joy

Jeetje wat een dag, wat begon als een goed idee liep een beetje uit de hand. Ik werd uitgenodigd door mijn vriendjes Luna en Zoey om met zijn allen ...

Lees het hele artikel
Visolie een wondermiddel? Geef koekje! x

Visolie een wondermiddel?

11 augustus Door: Toller Joy

Zoals je in mijn vorige blog kon lezen ben ik stout geweest. Ik ben namelijk in het water gesprongen op een plek waar dat niet mocht vanwege de verslechterde ...

Lees het hele artikel
Marathon maat S past alleen op de KONG S Geef koekje! x

Marathon maat S past alleen op de KONG S

4 augustus Door: Toller Joy

Wat ben ik een bofkont Wat hebben mijn baasjes gelachen met de collega’s van The Dog Pen! Ik mocht namelijk de Kong Marathon uittesten in de smaken pindakaas en ...

Lees het hele artikel
Review Kong Extreme, wat is hij extreem leuk! Geef koekje! x

Review Kong Extreme, wat is hij extreem leuk!

26 juni Door: Toller Joy

Wat waren we blij, ja je leest het goed we want mijn baasjes zijn er ook heel blij mee! We hebben al veel gehoord over het Kong speelgoed en ...

Lees het hele artikel