Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Trekken aan de lijn, deel 1: de korte lijn

19 April
x
Wat is dit?

Eerst even dit

Ja het is weer zo’n dag, mijn baasje Kimberley heeft zin om te schrijven. Maar ik moet echt even in de zon liggen, werken aan mijn bruine vachtje natuurlijk, zzz…


Heel veel liefs,
&JOY!

Gezellige groepsapp

Samen met onze collega-bloggers hebben we een heel leuke en vooral gezellige groepsapp! Regelmatig zien we daar de nodige puppyspam voorbijkomen, verwelkomen we nieuwe bloggers en bespreken we allerlei nieuwe blogideeën.

Trips, tricks en botjes

Zo ook deze: het trekken aan de lijn tijdens het wandelen. Ik dacht, laat ik jullie alles vertellen over hoe wij daar nog steeds mee sukkelen (bijna 2 jaar verder). We gaan van alles proberen en stoppen pas wanneer Joy stopt met trekken natuurlijk! Nu hopen we dat Kevin en ik allebei consequent blijven en niet onderdoor gaan aan de verleiding van Joys lieve oogjes. Jullie tips, tricks en reacties zijn natuurlijk hartstikke welkom, en botjes vinden we ook erg lekker!

Een Toller kan rond de 20 kilo wegen, ojee!

Toen we Joy nog maar net hadden, wisten we al: het trekken aan de lijn, dat wordt een dingetje. Laten we dat gelijk goed aanpakken en ervoor zorgen dat ze dat bij ons gewoon niet doet. Een Toller kan rond de 20 kilo wegen, dus dat is best de moeite.

Tip nummer 1: korte lijn of flexilijn

Dat brengt ons bij de eerste tip die we kregen toen Joy nog een puppy was. Er zijn verschillende soorten lijnen (lange en korte in verschillende maten en materialen), waaronder een flexilijn. De bekende lijn die 5 meter lang is of zo en die je met een knopje op stop kunt zetten. Een hond heeft zo lekker de ruimte en kan een beetje rennen. Maar gebruik deze zeker in het begin even niet. Je wilt dat je hond in de buurt blijft, en dat gaat niet met zo’n lange lijn.

Eigen ervaring

Dit is zo’n tip die je makkelijk kunt volbrengen. Gebruik de lijn in combinatie met een commando (bij ons is dat bijvoorbeeld volg), zodat ze ook weet wat de bedoeling is.

Ik moet zeggen dat dit voor ons gelijk werkte, Joy bleef bij ons in de buurt. Wel bleef ze trekken, af en toe konden we haar aandacht wat langer vast houden, maar dit ging heel lastig.

Conclusie

Een korte lijn is zeker ideaal in het begin, en nu nog steeds. Ze blijft wel trekken, ook al gebruiken we een commando. Een hond heeft de ruimte nodig, geef deze ruimte dan ook als ze in de tuin is of als ze ergens los kan lopen. Zo maak je een verschil met het lopen aan de lijn waarin je verwacht dat ze in de buurt blijft. Korte lijnen heb je ook in verschillende maten, 1,5m en 3m zijn de meest gangbare. Kijk wat bij jou en je hond past, maar vooral: blijf volhouden!

Tip van de dag

Als je je hond wilt leren niet te trekken aan de lijn, doe dan alsof je alleen op de wereld bent. Mij hielp dat wel. Soms ben je zo aan het sukkelen dat je denkt: kijk mij hier staan, ik die altijd zei een hond goed opvoeden is een kwestie van consequent zijn, mij gebeurt dat allemaal niet. Tot je zelf een hond hebt en jij degene bent die daar loopt.

Heel veel liefs,
Kimberley

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel