Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Spanning en sensatie in het bos van Clinge

6 November
x
Wat is dit?

Hallo allemaal 😉

Dit keer een stukje van een van mijn baasjes, Kimberley. Zijn net terug na een lange herfstwandeling, ik ga nog even tukken. Je moet toch doen waar je goed in bent!

Ja ja, het is zover.

Wat begon als een droom eindigde in spanning en sensatie!

Vandaag is het 1 oktober, Halloween en ik dacht: goh, goed idee even naar het strand gaan bij ons in de buurt en daarna met een dekentje op de bank. Ken je die mop; je gaat naar het strand maar er is geen strand. Zo’n dag was het dus. Het was vloed, dus wij een beetje teleurgesteld naar huis. Tot ik een goed idee had.

Ingrediënten

  • Goed warm weer
  • Geen zand op het strand
  • Mooie herfstkleuren
  • Bos
  • Bal
  • Lieve hond

Menu: Herfstwandeling in het bos!

Wat eten we vandaag

Inderdaad een goed idee, ik dacht ook echt we zullen wel de enigen zijn, maar niks was minder waar. Want op het laatste parkeerplekje kon mijn kleine autootje er nog net tussen. Joy natuurlijk super enthousiast, die herkende het bos gelijk en werd door het dolle na het zien van de bal. So far so good, alles onder controle. Beetje druk, dat wel, maar ze moest haar energie nog even kwijt natuurlijk. Hier en daar wat mooie fotootjes kunnen maken met het resultaat in deze blog, heel blij mee.
Ik had een bakje met stukjes kaas mee, dacht nog: mij gaan ze niet hebben. Als ze eruit vliegt dan komt ze wel na het ruiken van wat kaas. Er liepen wat kinderen voorbij waar ze normaal gelijk mee zou willen spelen, maar de kaas was een ultieme afleiding.

Veilig naar huis

Hartstikke tevreden na een lange wandeling op naar huis. Op de terugweg dacht ik: goh, zo midden het pad onder de takken van de bomen zou ook wel een mooie foto zijn. Ergens voelde ik dat Joy er niet zoveel zin meer in had. Had ik nou maar naar mijn vrouwelijke intuïtie geluisterd, dan was ik vast wat eerder thuis geweest. Madam vloog ervandoor tussen de bomen met die prachtige kleuren. Dat eerdere mooie jaloersmakende bruine vachtje was nu mijn grootste vijand. Nergens kon ik haar vinden, mijn hart sloeg over. Ik probeerde rustig te blijven, maar ik vloog toch al snel door de bossen waar ze in was verdwenen. Een bos zo groot als een paar voetbalvelden, wat moest ik doen? Straks verdwaalde ik en werd het donker. Ik besloot terug te gaan. Ooit op de puppycursus geleerd dat je rustig moest blijven en  dat een hond naar jou moest komen.

Joy, beter bekend als een gladde aal

En toen, ja daar was ze eindelijk! Ik kon haar bijna pakken, bijna… Zo glad en gestroomlijnd als een aal vloog ze dwars door mijn armen. Ik viel op de grond en bezeerde mijn bovenarmen, tranen sprongen in mijn ogen. Maar positief blijven denken, ze was in de buurt.

Even later kwam mijn nachtmerrie uit. Een jongen met een herdershond, ik ben altijd een beetje bang geweest van die honden omdat mijn zus erdoor is gebeten. Dit bleek ook geen lieverdje te zijn. Ineens kwam Joy uit de bossen gevlogen en stak ze gewoon het pad over. Die jongen riep nog: hou haar uit de buurt. En terwijl hij dat zei, deed hij zijn hond een muilkorf om. Mijn hart sloeg weer over, dit keer kon ik een gat in de lucht springen dat ze weer de bossen in vloog. Het zal de welbekende wisselvalligheid van de vrouw wel zijn. Ik hurkte en schreeuwde boos en vol emotie in paniek alles bij elkaar. En eindelijk was ze daar!

Gebruik te allen tijde je manieren

Eigenlijk wil je je hond aan kop en kont de auto in gooien en snel naar huis racen, maar dat doe je niet. Die jongen stond erbij. Sorry hoor, is er toch niets met jouw  hond, zei ik nog, Joy verwennend met een hoop kaasjes (is een iets betere manier toch! 😉 ). Ja hoor, hij vertelde nog dat hij maar een keer de naam van zijn hond moest roepen en die kwam al. Nou, echt iets wat je wilt horen, als vrouw met de tranen in je ogen paniekerig roepend tegen een vreemde jongen, terwijl je hond ergens in het grote bos zit. Het leek wel een film.

 

Tip van de dag:

Als je je hond los laat en ze komt niet terug, blijf dan rustig staan op de plek waar ze je is kwijtgeraakt. Op die manier leert ze zich meer te focussen op jou als baasje. Toen Joy nog een puppy was is ze me eens kwijt geweest (ik zat goed verscholen tussen de bomen) waardoor ze mij daarna meer in de gaten hield. Helaas werkte dat vandaag niet zo…

&JOY
Kimberley 🙂

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel