Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Snuffeltijd

31 July
x
Wat is dit?

Een tijdje terug zaten mijn vrouwtje en ik op instagram te neuzen.
Nou doen we dat op zich wel vaker hoor.
Per toeval stuitte wij op een super leuk account.

Snuffelspeeltjes.

Dat account heet sewing.dog.mom. Hier staan allemaal zelfgemaakte snuffelspeeltjes op in allerlei soorten en maten.
Zoals jullie weten ga ik drie dagen met mijn vrouwtje mee naar het werk. Samen met haar cliënten doe ik graag snuffelspelletjes. Dus je snapt dat mijn vrouwtjes interesse was gewekt! En de mijne ook natuurlijk.

Mooie website met veel keuze.

Via sewing.dog.mom kom je op de website Just4paws. Dit  is een website voor een kleinschalig hondenpension, een verkooppunt voor oa barf en dus sewing.dog.mom. Op de website vindt je de handgemaakte hersenwerkjes in de webshop.
Er staan ontzettend veel leuke hersenwerk- of wel snuffelspeeltjes op. Van een bal met eventueel de naam van de hond er op, een snuffelbloem tot een zelf ontworpen snuffelmat.
de speeltjes zijn aan de binnenkant gevuld met fiberfill en de buitenkant gemaakt van fleece. Je kan het makkelijk even wassen met een handwasje.

Je kan zelf de kleuren bepalen. Welke dat zijn zie je per artikel en dat kan je invullen bij je bestelling.
Zo gaaf want elk speeltje wordt zo naar jou wens.

Drie snuffelspeeltjes

Mijn vrouwtje en ik wilden voor drie speeltjes gaan:
1. de snuffelbal.
Deze rolt en kan je vullen met  voertjes. Leuk voor thuis maar ook voor op het werk omdat de cliënten kunnen helpen om de bal voor mij weg te rollen. De kleuren hebben we niet zelf uitgezocht omdat we deze cadeau kregen. Je kan uit verschillende formaten kiezen en ook of je er een naam op wil.

2. de snuffelmand.
Mijn vrouwtje vond dat een leuk speeltjes voor bijvoorbeeld de vakantie omdat hij makkelijk is mee te nemen en weinig ruimte inneemt als we met de boot op vakantie zijn. Mijn eigen snuffelmat is namelijk best groot en zwaar.
Je kan een kleur kiezen voor de buitenkant, de binnenkant en voor de sliertjes.

3. het snuffelkleed.
Je kan hierbij kiezen uit, 3,4 of 6 vakken en elk vak is 30 bij 30 cm. Je kan uit 19 puzzels kiezen zodat je zelf kan aangeven welke puzzel je op een vak wilt hebben. Wederom kan je de kleuren die je wilt aangeven dus elk kleed is uniek.
Mijn vrouwtje koos voor de drie vakken omdat deze mooi op een rolstoelblad gelegd kan worden, op een tafel of op schoot. Opgevouwen is het tevens een mooi klein pakketje( afhankelijk van je puzzels) om mee te nemen. Op de vakken kwamen het raster, de vlinder en een snuffelmat.

De test.

Als eerste mocht R. een cliënt van mijn vrouwtje de bal voor mij rollen. Ik dook er gelijk met mijn neus in en rolde de bal wat rond. Ik was soms wel wat lomp omdat ik er natuurlijk helemaal blij van werd.
In mijn geval moet het er wel opgelet worden dat ik er een beetje voorzichtig mee ben.
Het is een super leuk snuffelspel voor op de vloer (over rollen).

Daarna mocht ik het kleed testen. Mijn vrouwtje legde het op een rolstoelblad en ik kwam op mijn voorpootjes op mijn krukje erbij staan. Alle drie de puzzels ben ik af gegaan al snuffelend en dat deed ik heel goed. Omdat het kleed in zijn totaal te lang was op het rolstoelblad schoof mijn vrouwtje het door.
Uiteraard kan hij ook op een tafel of op de grond.
Ik vond deze ook erg leuk. Ook hier geldt voor mij dat er wel goed opgelet wordt want ook dit is vrij kwetsbaar met mijn soms lompe gesnuffel of stiekem mijn tanden gebruiken. Maar gelukkig doet mijn vrouwtje dit soort spelletjes alleen als zij er bij is en ruimt het daarna veilig op ;).

De snuffelmand mocht ik thuis in de tuin testen. Omdat het heel licht materiaal is vloog ik de hele tuin door en liep er lekker in te kwijlen. Volgens mijn vrouwtje zag het er best grappig uit. Maar ze zag ook dat we deze samen doen zodat ik er niet te fanatiek van wordt.
Als we eind augustus nog een paar dagen gaan varen gaat hij zeker mee zodat we samen lekker kunnen snuffelen.

Super aanvulling.

Nou je snapt dat mijn vrouwtje en ik hier heel blij mee zijn. Deze speeltjes zijn super voor op haar werk maar ook als het buiten te warm of juist te nat of te koud is. Lekker samen snuffelen en spelen is het hele jaar leuk.
Zoek je nog een leuk snuffelspeeltje dan raad ik je aan om te kijken op de website van Just4paws.

Hoe staat het met jullie gesnuffel? Ik ben er dol op en jullie?
Wat voor snuffelspelletjes doen jullie altijd?


Tot de volgende keer, poot van Guus

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel