Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Sennah's eerste vakantie

29 August
x
Wat is dit?

Een weekje vakantie in Limburg. Een vakantie vol nieuwe ervaringen, lekkere wandelingen en zonnige dagen!

Tijd voor vakantie!

Sennah was heel alert, hij merkte dat de dag anders verliep dan anders. Z’n spullen werden ingepakt. Allemaal tassen in de woonkamer, die daarna weer naar buiten gingen. Hij werd er een beetje zenuwachtig van. Net na de middag stond alles in de auto. Klaar om te vertrekken! We zouden twee uur rijden voordat we in Limburg zouden aankomen. Het zou de eerste lange auto rit worden voor Sennah. Onderweg zijn we 1 keer gestopt zodat Sennah even zijn pootjes kon strekken en kon plassen.

Vakantie park

We verbleven deze week op een vakantiepark bij Vaals. Bij de receptie kregen we de sleutel van onze bungalow. Een nette bungalow aan het rand van het park met uitzicht over het dal. Uiteraard waren honden welkom op het park. Uitlaten mocht niet op het park, maar via en hek aan het eind van elke straat kon je het park af en langs een pad je hond uitlaten. Hier hebben we vrijdagavond al een rondje gelopen.

Zaterdag, de eerste dag

Tijd om de boodschappen te halen. Sennah bleef met een van ons bij de auto, terwijl de andere de boodschappen deden. De supermarkt zat in Vaals wat aan de landgrens met Duitsland ligt. Uiteraard liepen we even Duitsland in. Hier maakte we een foto voor Sennah’s instagram. Zijn eerste stappen in het buitenland moesten vastgelegd worden!

S’middag gingen we naar Gulpen. Hier was een bierfeest. Er stonden kraampjes en een podium. Op het podium was een artiest aan het zingen, het geluid stond op een feestvolume en dat kon Sennah niet echt waarderen. We zijn verderop, ver van het podium, op een terrasje gaan zitten. Hier hebben we gezellig wat gedronken en genoten van het zonnetje. Sennah zocht een plekje in de schaduw en heeft daar wat om zich heen gekeken.

Sennah moest nog een beetje wennen aan de nieuwe omgeving. Zowel binnen als buiten de bungalow. Hij volgde ons overal , was heel alert en ging niet rustig liggen. S’avonds was hij echt moe en viel hij als een blok in slaap.

Zondag

Deze ochtend was Sennah weer een beetje bijgekomen. Hij daagde ons uit om met hem te spelen en rende daarbij rondjes door de bungalow met zijn Octopus. Hij was helemaal door het dollen.

Aan het begin van de middag hadden we afgesproken met en familielid die in Limburg woont, heel gezellig want we hadden elkaar al een tijd niet gezien. We hebben op een terrasje een Limburgse Vlaai gegeten, dat hoort er bij als je in Limburg bent 😉

Daarna zijn we nog naar het Drielandenpunt geweest. Sennah moest daar natuurlijk wel even op de foto!

Maandag

Tijd om wat van Limburg te zien. Een bezoek aan Maastricht stonden voor vandaag op de planning. Onderweg naar Maastricht zijn we langs de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten gereden. Deze stond op mijn ToDo-list.  Honden mogen de begraafplaats niet op. Daarom bleef een van ons met Sennah bij de auto, terwijl de andere de begraafplaats opgingen. Heel indrukwekkend.

Na het bezoek aan de begraafplaats zijn we doorgereden naar Maastricht. We parkeerde in een parkeergarage en daardoor moesten we omhoog met de lift of trap om bij de straat te komen.We kozen de lift. Sennah was nog nooit in een lift geweest maar het ging heel soepel. Hij ging netjes zitten en liet het allemaal gebeuren. En ook terug naar de auto was geen probleem. We waren best trots!

Na het bezoek aan Maastricht hebben we een rondje gelopen op het losloopgebied van de Sint Pietersberg. Deze had ik gevonden via de Doggy Dating app. Via je locatie van je telefoon kan je verschillende losloop gebieden in de buurt op zoeken. Heel handig!

Sennah dag

Vandaag was het Sennah-dag. Even een dagje rustig aan. Lekker gewandeld in de bossen van Vijlen.  Sennah heeft nog vrienden gemaakt met Ruud, het hondje van boscafé het Hijgend Hert.

 

Woensdag

Na een rustige ochtend zochten we een wandelgebied om een middagrondje te maken. Jolie en Jaeda beschreven in hun blog verschillende wandelgebieden in Limburg, deze had ik al gelezen en was wel nieuwsgierig naar de Brunsummerheide. Dus tijd voor een wandeling op de Brunsummerheide! Heerlijk gelopen, al was het volgen van de blauwe paaltjes niet helemaal gelukt.. We hebben er ergens een gemist en liepen dan ook iets meer dan de 4,5 km die de blauwe route eigenlijk was.. Maar dat mocht de pret niet drukken. De natuur daar is prachtig!

Na de wandeling zijn we naar Valkenbrug gereden. En na een lift in een parkeergarage, zat er in deze parkeergarage een rolband (voor winkelwagens). Een nieuwe uitdaging. Maar deze ging Sennah met gemak aan. Hij wandelde zo de rolband op! In Valkenburg hebben we nog even op een terrasje gezeten. Sennah is inmiddels professioneel terrassen slaper, dat gaat hem heel goed af!

Donderdag

Vandaag was het weer Sennah-dag. Even weer een dagje rustig aan. De wandeling in het Vijlenerbos van dinsdag was zo goed bevallen dat we er vandaag weer gingen wandelen. We hadden een route uitgekozen die we zouden lopen. Weer volgden we de blauwe paaltjes, deze keer ging het wel goed ;). Tijdens de wandeling liepen we langs Boscafé het Hijgend Hert. Hier hebben we even pauze gehouden. Helaas voor Sennah was zijn vriendje Ruud er nu niet..

’s Avonds zijn we nog uit eten geweest, het was alweer de laatste avond. We hadden een mooi tafeltje aan het begin van de veranda, net om het hoekje naast de ingang. Sennah vond het ook een pracht plek, want de bediening moest langs ons tafeltje en als hij ging zitten en zijn nek een beetje strekte kon hij net met z’n snuit bij de borden. Het is dat de bediening snel langs liep, anders had hij een biefstuk te pakken! 🙂

sennah op hondenvakantie

Vrijdag

Tijd om weer naar huis te gaan. De vakantie zat erop. s’Morgens hadden we alles ingepakt en zijn we naar huis gereden. Net na de middag waren we thuis. Sennah was heel blij om weer thuis te zijn en zocht zijn vertrouwde plek weer op en viel als een blok in slaap. Even alle indrukken verwerken.

 

Super trots!

Sennah’s eerste vakantie. Het was een hele beleving voor hem maar hij heeft het allemaal doorstaan. We zijn super trots! Zomaar in de lift, met gemak de rolband op en de vele minuten in de auto. En hij heeft goed geluisterd tijdens de wandelingen. Hij deed het gewoon super goed. Op naar de volgende vakantie!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Sennah

Hersenwerken met je hond Geef koekje! x

Hersenwerken met je hond

8 April Door: Sennah

Hersenwerken met je hond. Sennah doet aan Hersenwerken. Een leuk en uitdagende manier van werken met je hond. Maar wat is dat nou eigenlijk, Hersenwerk voor honden? En hoe ...

Lees het hele artikel
Van houten puzzels naar Hersenwerken Geef koekje! x

Van houten puzzels naar Hersenwerken

1 March Door: Sennah

Sennah is De Blije Braverd als het gaat om de manier van Hersenwerken. Maar waren wij wel echt aan het Hersenwerken? Wat is Hersenwerken? En wat is een Blije ...

Lees het hele artikel
Djairo had een levershunt Geef koekje! x

Djairo had een levershunt

21 December Door: Sennah

Dit keer geen blog over Sennah maar over onze vorige hond Djairo. Een hondje met een speciaal plekje in mijn hart. Djairo heeft op jonge leeftijd en in een ...

Lees het hele artikel
Vuurwerk, het is weer zover Geef koekje! x

Vuurwerk, het is weer zover

25 November Door: Sennah

Hoe is het dit jaar met Sennah en zijn vuurwerk angst? Tijdens de jaarwisseling van 2018 -2019 bleek Sennah heel angstig. Met wat hulpmiddelen kwamen we de maanden door. ...

Lees het hele artikel