Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Senior

11 juni
x
Wat is dit?

Hallo maatjes,

Hier zijn we weer met een nieuwe blog. Deze keer gaat het over de senioren hond.

Want ondertussen ben ik (Beer) alweer acht en een half jaar oud. Dat is voor een grote hond als ik al behoorlijk oud.
Onze bazen zeiden laatst tegen elkaar dat ze zien dat ik weer moeilijker loop. Dat klopt. Ook word ik veel grijzer op mijn snoet en word ik wat langzamer.  Het gaat ineens heel snel allemaal.

Yiska brengt wat leven in de brouwerij. Ze daagt me uit om lekker te spelen en dat doe ik ook erg graag. Dan pakken we elkaars speelgoed af en stoeien we tot we er hijgend bij neer vallen.

Ik heb HD, dat staat voor Heup Dysplasie. Dat is artrose. Dan is het bot (de femur = dijbeen) wat in je heup kom aansluit geribbeld. (Dat hoort mooi glad te zijn). Dit veroorzaakt pijn. Bij ouder wordende honden kan dit natuurlijk toe nemen. En dat gebeurt nu bij mij ook. Ik heb dit al sinds ik een jonge pup ben. Toen was het nog lang niet zo erg als dat het nu is. Er is geen middel wat mij nog kan helpen, behalve pijnstillers.

Ik heb mijn bazen zelfs horen zeggen, dat ze mij een fijn leven willen geven zo lang het nog goed met mij gaat en ik wat lichte pijn heb. Wanneer het slechter wordt, worden er foto’s gemaakt van mijn heupen. Als er slecht nieuws uit komt, zullen mijn bazen niet egoïstisch zijn en mij geen onnodig ernstige pijn laten lijden. Dan zullen ze me vrijlaten op de eeuwige jachtvelden. Dit is wel heel verdrietig om over te vertellen.

Er wordt dus rekening gehouden met mijn senioren welzijn. Gelukkig mag ik nog ontzettend veel leuke dingen doen, samen met de bazen en Yiska. Van de week hebben Yiska en ik samen met de bazin een heel vroege ochtendwandeling gemaakt. De zon moest nog op komen en dan mogen we lekker los lopen. Want op dat vroege tijdstip is er geen hond te bekennen. Dat zijn de allerfijnste wandelingen.

Onze bazen willen ons in 2020 ook nog mee nemen op vakantie. Naar 1 van de Scandinavische landen. Daar ben ik wel heel benieuwd naar! Voor die tijd ga ik echt nog niet naar de eeuwige jachtvelden.

Omdat Senioren wel speciaal voer moeten hebben krijg ik het voer van Edgard en Cooper, de senioren variant met Konijn. Dit is voer is met aandacht samengesteld. Door mijn brokken heen krijg ik Schapenvet bonbons. Dit stimuleert de gewrichten. En om mijn moeilijke huid te helpen krijg ik s avonds ook lijnzaad door mijn vleesvoeding. Dat zijn de Edgard en Cooper Senior konijn blikken. De bazin besteed hier heel veel aandacht aan.

Ook liggen er op verschillende plaatsen in huis vetbedden. Dat zijn matten met aan de onderkant een antislip laag. Wanneer Yiska en ik dan vrolijk naar de voordeur rennen is de kans dat we uitglijden minimaal. Want dat is ook een finesse als je HD hebt. Uitglijden. Dat maakt de HD 10x erger. In de winter mag ik ook niet over het ijs lopen. (Dat is natuurlijk ook glad).
We naderen weer het einde van deze blog. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

Tot de volgende keer!

Een poot van Beer en Yiska

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Akita Yiska

Afscheid nemen doet pijn Geef koekje! x

Afscheid nemen doet pijn

20 mei Door: Akita Yiska

Hallo beste lezers en harige vrienden, Op 9 mei 2020 is bij ons het meest onwerkelijke gebeurd. Wij hebben plotseling afscheid moeten nemen van mijn grote broer Beer. We ...

Lees het hele artikel
Quarantaine tips van Beer en Yiska Geef koekje! x

Quarantaine tips van Beer en Yiska

29 maart Door: Akita Yiska

Hallo maatjes! Het is enige tijd geleden dat wij een blog hebben geschreven. Dat komt omdat ja heel cliché de bazin het ontzettend druk had. Onze excuses daarvoor. Welja, het gaat ...

Lees het hele artikel
Akita Survivalwalk Geef koekje! x

Akita Survivalwalk

27 augustus Door: Akita Yiska

Hoi Maatjes! Deze keer ga ik (Yiska) jullie vertellen over mijn avontuur in de Belgische Ardennen. De bazin van ons maatje Mason the Akita kwam met het idee om ...

Lees het hele artikel
Waterblazer Geef koekje! x

Waterblazer

12 juli Door: Akita Yiska

Hoi hoi maatjes! Let alsjeblieft niet op de rommel op de foto. Dat wordt (ooit) nog opgeruimd. Deze keer wil ik jullie vertellen over mijn honden föhn. Mijn bazen hebben ...

Lees het hele artikel