Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Senior hond: diepe slaap

28 mei
x
Wat is dit?

Paika is 11 jaar en je merkt goed dat ze een oudere hond aan het worden is. In deze blogreeks senior hond wil ik graag vertellen over alle zaken waar je tegenaan loopt bij een ouder wordende hond. Sommige dingen horen er nu eenmaal bij en andere dingen zijn niet voor iedere senior hond hetzelfde.

Slapen, slapen, slapen

Honden hebben best veel slaap nodig op een dag zeker wanneer je dit vergelijkt met mensen. Honden hebben zo’n 14-16 uur slaap per dag nodig. Puppies zelfs 16-20 uur per dag. Dat betekent dat puppies maar 6 tot 4 uur per etmaal wakker zijn en volwassen honden 8-10 uur per dag. Logischerwijs slapen honden die ouder worden ook veel. Gemiddeld slapen oudere honden zo’n 16-18 uur per etmaal. Dat betekent dat jouw senior hond maar 6 tot 8 uur wakker is per 24 uur.

Paika slaapt veel

Nu Paika 11 jaar is, merk je aan haar dat ze inderdaad veel meer slaapt, maar ook lekker uitrusten in de zon en bank hangen doet ze een stuk meer dan voorheen.  Voor jonge honden is slapen belangrijk, maar juist ook voor oudere honden is het belangrijk dat ze goed kunnen uitrusten zonder gestoord te worden.

Huh, wat???

Wat nu echt begint op te vallen, is dat Paika veel dieper lijkt te slapen dan toen ze nog jonger was. Normaal gezien als we thuis kwamen werd Paika wakker en werd je begroet. Nu kan je thuiskomen en kan het rustig nog een minuut of 10 duren voordat ze door heeft dat we thuis zijn en dat ze echt wakker is.

Laatste plas

Voor het slapen gaan, gaat Paika altijd nog even naar buiten voor een laatste plas. Gelukkig hebben we een ruime tuin en kan Paika dus gewoon even de tuin in om te plassen. Een echte wandeling daar doe je haar echt geen plezier meer mee laat op de avond. Het wakker worden om te gaan plassen gaat ook een stuk moeizamer dan voorheen.

Zonder snoepje niet plassen

Je moet van goeden huize komen om Paika zo ver te krijgen dat ze laat in de avond nog gaat plassen. Inmiddels weet ze dat ze een snoepje krijgt als ze wel gaat. Dus geen snoepje? Niet plassen. Het is inmiddels zo erg geworden dat je het snoepje eerst moet laten zien voordat ze in beweging komt.

Paika is tussen het vele slapen door gelukkig nog een blije en energieke hond. Ze gaat nog graag mee naar het bos voor een wandeling. Het slapen is duidelijk meer geworden en het lijkt ook of ze veel ‘verder weg’ is als ze eenmaal een tijd ligt te slapen.

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Paika

Hondenuitlaatservice of dagopvang voor de hond Geef koekje! x

Hondenuitlaatservice of dagopvang voor de hond

18 februari Door: Paika

Toen ik Paika net kreeg had ik natuurlijk eerst met mijn baas overlegd of Paika mee naar werk zou mogen. Ik was immers alleen, werkte full-time en ik wilde ...

Lees het hele artikel
Paika is kwijt! Geef koekje! x

Paika is kwijt!

26 januari Door: Paika

Zoals ik al geschreven heb ik een vorige blog is Paika koningin ontsnappen. Nu stond ik net even onder de douche toen mijn man binnenstormde met de woorden: ‘Nou ...

Lees het hele artikel
Hond mee naar Engeland: de voorbereiding Geef koekje! x

Hond mee naar Engeland: de voorbereiding

18 januari Door: Paika

Reizen met honden is altijd anders dan reizen zonder honden. Logisch! Sinds we naast Paika een andere hond hebben die niet zo goed samen gaat met vreemde honden, is ...

Lees het hele artikel
Welke hondenvoeding krijgt Paika Geef koekje! x

Welke hondenvoeding krijgt Paika

29 december Door: Paika

Op de foto zit Paika met haar echte favoriete eten; brood, pindakaas en gestoomde worsten, maar helaas dat krijgt ze natuurlijk niet te eten. Nu is Paika inmiddels alweer ...

Lees het hele artikel