Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Lieve Bommel

26 January
x
Wat is dit?

Lieve Bommel, je bent een maand geleden elf jaar geworden. Dit is een leeftijd waarin ik samen met jou met de dag ben gaan leven in plaats van vooruitkijken naar de weken die nog kunnen komen. Deze blog is als het ware een ode aan jou omdat ik zoveel van je hou.

Ik hoor jullie nu denken “waarom ben je dat nou precies nu gaan doen en niet eerder?”. Omdat ik aan Bommel zijn gezondheid heb gemerkt dat hij echt een senior hond is geworden. Hoe heb ik dat gemerkt?

In de blogs over senior honden hier bij The Dog Pen staat ontzettend veel informatie hoe je een senior hond kan herkennen, en hoe je er mee omgaat. Ik heb hier zelf veel van geleerd, omdat dit mijn eerste senior hond is en dat vind ik enorm spannend.

Een ode aan Bommel

Terug naar jou, Bommel. We hebben veel meegemaakt samen.

Het afgelopen jaar ben je echt verandert, je kwam in een nieuwe levensfase. Je kijkt nu heel wijs uit je ogen, ook al ben je nu bijna helemaal blind. Naar het bos met de auto is voor jou echt een feestje, dan is er niks te merken aan dat je al 11 bent. Je slaapt veel dieper en langer, soms schrik je zelfs wakker.

’s Ochtends sta je niet meer op uit je mand om mij te begroeten, nu zeg ik jou goeiemorgen terwijl je heel slaperig je hoofdje op tilt en daarna weer verder slaapt.

Nu ik schrijf en naar jou kijk hoe je slaapt op mijn schoot, schieten de tranen in mijn ogen. Jij kwam in mijn leven toen ik 6 was, je was de eerste hond die ik echt als pup heb meegemaakt.

Onze andere Bearded Collie Ollie werd gestolen, jullie waren onafscheidelijk van elkaar. Tot op de dag van vandaag geloof ik erin dat hij nog terug komt, maar de kans is zo klein. Ik ging door een moeilijke tijd en had heel veel steun aan jou, ook nu 11 jaar later nog steeds.

Ik heb leren fietsen samen met jou, hoe bijzonder was dat. Elke ochtend ging jij mee om mij naar school te brengen, we deden alles samen.

Je werk als schapendrijver heb je jaren gedaan bij een schaapskudde, ook daarna hield je het gezin bij elkaar en lette je altijd op.

Skeeleren doen we samen al jaren en een paar jaar geleden, toen ik begon met hardlopen, ging jij ook mee. Het weer maakt voor jou niet uit, hoewel sneeuw wel het leukst is.

Kuilen graven ben jij gediplomeerd in, vind ik zelf. Elke zomer weer op een andere plek in de de tuin, een gigantische kuil, waar je bijna heel de dag in ligt. Je bent ook het liefste heel de dag buiten, met de bal, frisbee of gewoon hele lange wandelingen maken.

Je bent een echte Bearded Collie, super vrolijk maar ook heel erg gevoelig. Als ik verdrietig ben zie jij dat gelijk, dan kom je blij en kwispelend tegen mij aanzitten. Op die momenten zijn er geen woorden nodig, alleen jij en ik. Jij bent zoveel steun voor mij, meer dan een echte vriend. Bommel senior bearded collie

Lieve Bommel, je bent mijn alles. De band die ik met jou heb is niet te typen in woorden.

We kijken niet naar morgen maar leven vanaf nu met de dag, ik geniet van elke moment die ik met jou heb omdat ik zo veel van jou hou!!

Liefs Brigitte

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Odin & Bommel

Geblokkeerd door Instagram? Wat nu? Geef koekje! x

Geblokkeerd door Instagram? Wat nu?

28 January Door: Odin & Bommel

Oh nee, tijdens het liken op Instagram komt er een melding in beeld dat je actie tijdelijk is geblokkeerd.  Hoe kan dat nou? Je hebt toch helemaal niks verkeerds ...

Lees het hele artikel
Herfst foto's 2020 van Odin en Bommel Geef koekje! x

Herfst foto's 2020 van Odin en Bommel

23 December Door: Odin & Bommel

Lente, zomer, herfst en de winter. Vier prachtige seizoenen, maar ons lievelingsseizoen blijft toch de herfst. De dagen worden korter en kouder, de regen is wel een nadeel. Maar ...

Lees het hele artikel
De liefde tussen hond en paard Geef koekje! x

De liefde tussen hond en paard

24 November Door: Odin & Bommel

Hey allemaal Odin hier, jullie weten misschien wel dat ik heel erg verliefd ben op Vosje. Vosje is een shetlander van mijn vrouwtje, en super lief. In dit blog ...

Lees het hele artikel
Onze tips voor meer volgers op Instagram Geef koekje! x

Onze tips voor meer volgers op Instagram

6 November Door: Odin & Bommel

Er zijn al een aantal blogs geschreven over hoe je meer volgers op Instagram krijgt, en de 5 beginners tips. Vandaag geven wij onze tips die ons hebben geholpen ...

Lees het hele artikel