Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Seizoensverandering

6 december
x
Wat is dit?

Hallo maatjes, afgelopen vrijdag zijn mijn bazen en ik voor de laatste keer naar het dierenziekenhuis in Gorinchem geweest. Er zijn controlefoto’s gemaakt en alles is helemaal in orde met mijn poot. Dat is voor mij het beste nieuws sinds maanden!

Goed nieuws

Nu we dit goede nieuws hebben gekregen mag ik weer langere rondes gaan lopen met mijn bazen. Sterker nog, we moeten weer spieren gaan kweken.

De eerste week moet ik (1 keer per dag) 15 min in een drafje lopen.

De derde week moet ik (1 keer per dag) 30 min in een drafje lopen.

Dit doen we door samen te gaan fietsen. Geen zorgen, ik word niet afgemat, maar er wordt rekening gehouden met hoe lang ik het volhoud. Mijn baas is personal trainer en mijn bazin paraveterinair in spe, samen maken ze een goed schema voor mijn spieropbouw.

Daarnaast mogen we rustig aan langere wandelingen gaan maken.

beer in bos

Oertype

Ik ben zo blij dat het eindelijk kouder wordt! Mijn vacht is namelijk net als die van de Husky. De meesten van ons Spitsen en Oertypen (rasgroep 5) hebben een dubbele vacht. Deze bestaat uit een superdikke donzige ondervacht en een sterke gladde bovenvacht.

De ondervacht dient om warmte en kou te reguleren en is waterdicht, vanwege de natuurlijke vetlaag die op de huid ligt. Daarom is te vaak wassen met zeep geen goed plan, want door zeep raakt deze natuurlijke vetlaag uit balans. Ik kan deze temperaturen veel beter verdragen. Straks als het nog kouder is dan zal ik superenthousiast worden en veel energieker.

Blaadjes

Ik heb een nieuwe liefde voor hopen blaadjes. Daar raus ik graag doorheen! Dan vliegen de bladeren alle kanten op. Belangrijker nog, er zitten heel veel geuren aan, want ik ben niet de enige hond die lekker in die hopen bladeren plast. Dus ik voel me vrij daar weer overheen te plassen. Mijn bazen vinden het heel grappig om te zien hoe ik me dan helemaal uitleef.  Hoe groter de hoop, hoe langer ik bezig ben!

Alweer 1 jaar samen

Ook is het weer december, en dat betekent dat ik alweer een jaar bij mijn bazen woon! Dit jaar is zo ongelooflijk snel gegaan. Ik ben mijn bazen heel dankbaar dat ze altijd het beste willen voor mij. En ook voor hoe ze altijd voor me klaarstaan en elke dag de tijd nemen om uitgebreid met me te kroelen!

Ik hoop dat jullie allemaal een hele mooie december maand tegemoet gaan!

Een dikke berenpoot,

Beer

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Beer de Akita

Nieuwe telefoon Geef koekje! x

Nieuwe telefoon

16 december Door: Beer de Akita

Nou maatjes, mijn bazin heeft een nieuwe telefoon. Eén met een betere camera. De bazin had eerst een Samsung Galaxy S6 dat ding heeft het wel 4 jaar volgehouden! ...

Lees het hele artikel
Review 'Kijk eens naar je hond' - Monique Bladder Geef koekje! x

Review 'Kijk eens naar je hond' - Monique Bladder

24 november Door: Beer de Akita

Hier ben ik weer met een nieuwe blog. Deze week gaat het over het boek dat mijn bazin had gekregen van The Dog Pen toen wij net begonnen met ...

Lees het hele artikel
Vrij! Geef koekje! x

Vrij!

16 november Door: Beer de Akita

Wow, wat zijn mijn bazen veel thuis geweest de afgelopen week. Dat is normaal niet zo. Ik snap er niks van. Normaal zijn ze elke dag wel een paar ...

Lees het hele artikel
Rustig aan Geef koekje! x

Rustig aan

13 november Door: Beer de Akita

Hallo maatjes! Het is weer zondag, mijn bazin haar toetsweek is achter de rug en dat betekent dat er weer uitgebreid tijd is voor mij! Al moet ik zeggen ...

Lees het hele artikel