Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Seizoensverandering

6 December
x
Wat is dit?

Hallo maatjes, afgelopen vrijdag zijn mijn bazen en ik voor de laatste keer naar het dierenziekenhuis in Gorinchem geweest. Er zijn controlefoto’s gemaakt en alles is helemaal in orde met mijn poot. Dat is voor mij het beste nieuws sinds maanden!

Goed nieuws

Nu we dit goede nieuws hebben gekregen mag ik weer langere rondes gaan lopen met mijn bazen. Sterker nog, we moeten weer spieren gaan kweken.

De eerste week moet ik (1 keer per dag) 15 min in een drafje lopen.

De derde week moet ik (1 keer per dag) 30 min in een drafje lopen.

Dit doen we door samen te gaan fietsen. Geen zorgen, ik word niet afgemat, maar er wordt rekening gehouden met hoe lang ik het volhoud. Mijn baas is personal trainer en mijn bazin paraveterinair in spe, samen maken ze een goed schema voor mijn spieropbouw.

Daarnaast mogen we rustig aan langere wandelingen gaan maken.

beer in bos

Oertype

Ik ben zo blij dat het eindelijk kouder wordt! Mijn vacht is namelijk net als die van de Husky. De meesten van ons Spitsen en Oertypen (rasgroep 5) hebben een dubbele vacht. Deze bestaat uit een superdikke donzige ondervacht en een sterke gladde bovenvacht.

De ondervacht dient om warmte en kou te reguleren en is waterdicht, vanwege de natuurlijke vetlaag die op de huid ligt. Daarom is te vaak wassen met zeep geen goed plan, want door zeep raakt deze natuurlijke vetlaag uit balans. Ik kan deze temperaturen veel beter verdragen. Straks als het nog kouder is dan zal ik superenthousiast worden en veel energieker.

Blaadjes

Ik heb een nieuwe liefde voor hopen blaadjes. Daar raus ik graag doorheen! Dan vliegen de bladeren alle kanten op. Belangrijker nog, er zitten heel veel geuren aan, want ik ben niet de enige hond die lekker in die hopen bladeren plast. Dus ik voel me vrij daar weer overheen te plassen. Mijn bazen vinden het heel grappig om te zien hoe ik me dan helemaal uitleef.  Hoe groter de hoop, hoe langer ik bezig ben!

Alweer 1 jaar samen

Ook is het weer december, en dat betekent dat ik alweer een jaar bij mijn bazen woon! Dit jaar is zo ongelooflijk snel gegaan. Ik ben mijn bazen heel dankbaar dat ze altijd het beste willen voor mij. En ook voor hoe ze altijd voor me klaarstaan en elke dag de tijd nemen om uitgebreid met me te kroelen!

Ik hoop dat jullie allemaal een hele mooie december maand tegemoet gaan!

Een dikke berenpoot,

Beer

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Yiska & Faf

Wij krijgen een klein mens! Geef koekje! x

Wij krijgen een klein mens!

12 December Door: Yiska & Faf

Wij weten het natuurlijk al even maar wij krijgen een klein mensje. Dat betekent dat er heel veel gaat veranderen naast dat er al heel veel veranderd is. In ...

Lees het hele artikel
Boek review 'Vaarwel geliefde hond' Geef koekje! x

Boek review 'Vaarwel geliefde hond'

18 March Door: Yiska & Faf

Hallootjes,  Hij komt dinsdag 21 maart pas uit maar ik heb het boek Vaarwel geliefde hond van Elli H. Radinger alvast mogen reviewen.  Om te beginnen wat een mooi ...

Lees het hele artikel
Terugblik op 2022 Geef koekje! x

Terugblik op 2022

19 January Door: Yiska & Faf

Hoi hoi, Wij willen graag terugblikken op 2022. Wat een jaar is het geweest! Voor ons is er zo veel gebeurd en we denken daar niet de enige in ...

Lees het hele artikel
Zo groot en toch bang voor honden Geef koekje! x

Zo groot en toch bang voor honden

17 August Door: Yiska & Faf

Zo groot en toch bang voor honden. Twee tot drie maanden geleden hebben wij veel pech gehad. Verdeeld over een paar weken tijd zijn wij in 3 bijtincidenten beland. ...

Lees het hele artikel