Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Review: Ziwi Peak Lamb Drumsticks

27 September
x
Wat is dit?

Mijn hond is een beetje raar. Hij houdt namelijk niet zo van kluiven. Kluiven begraven, ja, dat is een van zijn grootste hobby’s. Ik weet zeker dat aardbewoners in de verre toekomst raar zullen opkijken, mochten ze ooit archeologisch onderzoek in onze tuin gaan doen. Zóveel botten bij elkaar… wat is hier in vredesnaam gebeurd?! Maar echt knagen op een kluif? Meestal niet.

Waar is de Gouden Kluif?

Of… misschien houdt hij er wel van, maar hebben we zijn Gouden Kluif gewoon nog niet gevonden? Hoe het ook zij, toen The Dog Pen een aantal bloggers zocht om de kluiven van ZiwiPeak te testen, hoefde ik niet lang na te denken. Kom maar door! Want de zoektocht naar die Gouden Kluif, die is nooit klaar.

Voor mij?

Nu is het zo dat elke doos die hier het huis binnen komt sowieso met enorm enthousiasme wordt ontvangen. En of daar nou hondendingen (pakweg 90% van de tijd) of andere artikelen (10%? Ehh… nou… hmm…) in zitten, dat maakt niet zoveel uit. Dus wat dat betreft niets bijzonders.

Wel bijzonder: de uitzinnige reactie toen ik het zakje met de botten tevoorschijn toverde. Nou kan Momo sowieso heel hoog springen, maar ik denk dat hij die dag  wel een record heeft verbroken.

(Excuus voor het enigszins verfomfaaide uiterlijk van mijn beessie – we hadden net door de regen gelopen :D)

Aan de slag

Natuurlijk moest hij eerst netjes zitten en wachten (al was het maar voor de foto’s!). Dat is gelukt, maar het kostte wel wat moeite! En waar hij normaal gesproken al met zijn botje klaar gaat staan bij de tuindeur, wilde hij nu echt maar een ding: knagen. En schrapen. En knagen. Ik denk dat hij de eerste keer wel een halfuur achter elkaar met zijn botje bezig is geweest, en dat is voor een Momo echt heel uitzonderlijk.

Wat hebben we precies getest?

Over de botjes zelf: wij testten de Lamb Drumsticks. Deze komen per 3 in een hersluitbare verpakking. Ze zijn niet zo heel groot, dus geschikt voor een wat kleinere hond. Voor Momo (iets groter dan een Markiesje) was het een prima formaat. Er zit een beetje gedroogd vlees aan de botjes, ze zijn niet zout (wat ik bij de zogeheten ham bones die je in de reguliere dierenwinkel kunt vinden altijd een groot nadeel vind) en – heel belangrijk – ze stinken niet! Zoals ik hierboven al zei, is Momo er best een tijdje zoet mee geweest. Toen het vlees er eenmaal af was, verloor hij zijn interesse. Hij heeft er in de dagen erna wel nog af en toe aan gesnuffeld, maar het botje helemaal op knagen was er hier niet bij.

Eindoordeel

Voor ons zijn deze Ziwipeak Lamb Drumsticks met vlag en wimpel door de test gekomen. Weliswaar niet als ‘omg WAAR is mijn botje, het moet nu OP’, maar voor een hond als Momo is een halfuur non-stop kluiven echt wel een prima resultaat! Toch wel zéker zilver, denk ik zo. En daar ben ik meer dan tevreden mee!

Winactie

Maak kans op 1 van de 6 zakken Ziwi Lamb Drumsticks die we mogen weggeven. Laat jouw reactie achter onder deze blog of onder het Facebook bericht. Op donderdag 3 oktober maken we de 6 winnaars bekend!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Best Petfoods. Deze review is zoals altijd objectief.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Momo

Hoe is het nu met Momo? Geef koekje! x

Hoe is het nu met Momo?

29 November Door: Momo

Eigenlijk zou deze blog ‘Momo: uit logeren (2)’ moeten heten, maar dat gaat de lading niet dekken. Het begón inderdaad allemaal met Momo’s logeerpartij, maar daarna is er nog ...

Lees het hele artikel
Momo: uit logeren (1) Geef koekje! x

Momo: uit logeren (1)

6 August Door: Momo

Er zijn mensen die het maar raar vinden, wat ik allemaal doe met mijn hond. Die zeggen: “Maar je hebt al zoveel geprobeerd, op een gegeven moment is het ...

Lees het hele artikel
Mooms en Foss gaan LOS Geef koekje! x

Mooms en Foss gaan LOS

24 July Door: Momo

Soms zijn er ineens van die momenten dat je denkt: fuck it, we gaan het gewoon proberen. Dat hadden Sanne en ik laatst. Sanne is het baasje van Foss, ...

Lees het hele artikel
De heropvoeding van Momo (5) Geef koekje! x

De heropvoeding van Momo (5)

18 June Door: Momo

Van koekjes naar connectie naar… en NU is het klaar Wie mijn eerdere blogs een béétje heeft gevolgd, weet dat we onze handen nogal vol hebben aan onze kleine ...

Lees het hele artikel