Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Review! Seberus Dogfood

14 August
x
Wat is dit?

Tijd voor een nieuwe review! Sennah mocht Seberus van Brekz.nl testen. Sennah kreeg een Seberus startpakket, hierin zaten alle 5 smaken in een kiloverpakking.

Sennah’s eigen puppybrokken

Sennah heeft al eens van brokken gewisseld. Dit omdat hij van de eerste brokken die wij voerde heel veel ontlasting had. Zoveel dat wij ons afvroegen of dit wel goed was. Een pupje van een maand of 5 die in één wandeling meer dan 5x z’n momentje zoekt om te poepen.. dat leek ons best veel! Het bleek dat in dit type brok heel veel granen zaten, wat er waarschijnlijk voor zorgde dat Sennah zo ontzettend veel ontlasting had. Dit omdat granen niet tot nauwelijks worden verteerd en dus allemaal via ontlasting het lichaam weer verlaat. De puppy brokken die hij nu krijgt bevatten al weinig granen, maar toen ik las dat Seberus nog dichter aansluit op de natuurlijke voeding van een hond was ik heel nieuwsgierig!

Wat is Seberus?

Seberus is graanvrij en 100% natuurlijk. Voor de brokken gebruiken ze vers vlees of verse vis en voegen er (zoete) aardappelen en erwten aan toe voor de koolhydraten. Zo zitten alle dagelijkse voedingstoffen die de hond nodig heeft in een brok en sluit deze ook nog aan op de natuurlijke voeding.

Seberus Natural Premium Dogfood is er in 5 verschillende smaken.

  • Fresh Salmon
  • Chicken & Patato
  • Fresh Chicken
  • Fresh Lamb
  • Lamb & Patato

 

Tijd om Seberus te testen!

Seberus is in verschillende smaken te verkrijgen. Wij kregen van elke smaak 1 zak opgestuurd. De eerste die Sennah mocht testen was de Fresh Salmon. De geur komt je tegemoet als je de zak open maakt. Een aparte geur. Heel sterk, maar dat kon Sennah wel waarderen. Het trok gelijk zijn aandacht.

Ik was benieuwd naar de zalm, dit omdat Sennah nog geen vis had gegeten. Ik pakte het voorzichtig aan en gaf hem een brokje. Dit leek in de smaak te vallen. Dus pakte ik zijn voerbak, ,vulde deze met de helft van z’n normale brokken. En deed daar een handje Seberus bij en plaatste de voerbak in het standaard. Sennah begon gelijk te smullen!

Inmiddels is de hele zak al op en kan ik toch wel zeggen dat dit in de smaak viel. Sennah is niet zo snel met eten, en slaat nogal eens een maaltijd over. Maar niet als de zalm in z’n voerbak zat!

Op naar de volgende zak. Chicken and Patato. De geur van de Chicken and Patato is niet zo sterk en dan ook wat minder aanwezig. En of het nu aan de geur ligt weet ik niet. Maar deze lijkt Sennah niet zo bijzonder te vinden. Hij is niet zo geïnteresseerd als ik het eten klaar maak en heeft ook niet zo’n haast om te beginnen met eten.

De zak Chicken and Patato is nog niet helemaal leeg. Maar uit nieuwsgierigheid heb ik toch ook nog even de Fresh Chicken opgemaakt. Deze heeft wel weer een aanwezige en sterke geur. Hier heeft Sennah een brokje van mogen proeven. Ik had meerdere brokjes op mijn hand gelegd en deze at hij weer met liefde op. Ik ben benieuwd of hij de Fresh Chicken ook weer zo snel op eet als de Salmon. Om daar achter te komen moet hij toch eerst even de Chicken and Patato opeten.. 😉

Wat vonden we er van?

Sennah is een beetje kieskeurig, niet alles valt blijkbaar in de smaak. Hij heeft duidelijk zijn voorkeur.

Waar ik heel blij mee ben is dat Sennah’s ontlasting normaal is gebleven. Niet veel meer, maar ook niet veel minder. Nou moet ik er wel bij zeggen, dat ik uit voorzorg steeds gemengd heb gevoerd. Om aan de andere brokken te wennen en om te kijken hoe hij op ander voer zou reageren. Dit had natuurlijk anders kunnen zijn op het moment dat ik volledig Seberus had gevoerd. En vergeet ook niet dat elke hond anders reageert.

 

Win actie!

Nieuwsgierig geworden naar Seberus? De Dog Pen mag 3 startpakketten weggeven! Neem gauw een kijkje op de pagina van Jolie en Jaeda en doe mee aan de winactie!

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Sennah

Hersenwerken met je hond Geef koekje! x

Hersenwerken met je hond

8 April Door: Sennah

Hersenwerken met je hond. Sennah doet aan Hersenwerken. Een leuk en uitdagende manier van werken met je hond. Maar wat is dat nou eigenlijk, Hersenwerk voor honden? En hoe ...

Lees het hele artikel
Van houten puzzels naar Hersenwerken Geef koekje! x

Van houten puzzels naar Hersenwerken

1 March Door: Sennah

Sennah is De Blije Braverd als het gaat om de manier van Hersenwerken. Maar waren wij wel echt aan het Hersenwerken? Wat is Hersenwerken? En wat is een Blije ...

Lees het hele artikel
Djairo had een levershunt Geef koekje! x

Djairo had een levershunt

21 December Door: Sennah

Dit keer geen blog over Sennah maar over onze vorige hond Djairo. Een hondje met een speciaal plekje in mijn hart. Djairo heeft op jonge leeftijd en in een ...

Lees het hele artikel
Vuurwerk, het is weer zover Geef koekje! x

Vuurwerk, het is weer zover

25 November Door: Sennah

Hoe is het dit jaar met Sennah en zijn vuurwerk angst? Tijdens de jaarwisseling van 2018 -2019 bleek Sennah heel angstig. Met wat hulpmiddelen kwamen we de maanden door. ...

Lees het hele artikel