Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Review PawFlex Bandages

8 July
x
Wat is dit?

Afgelopen week kwam er een pakketje binnen. Dit keer geen pakketje voor mij (of trouwens, dat is meestal niet zo), maar weer een pakketje voor de hondjes. Wij mochten namelijk de PawFlex verbanden van Care Tails uitproberen!

Wat is PawFlex?

Pawflex zijn verbanden, die je om kan doen bij je hond als hij bijvoorbeeld een wondje, irritatie of kleine ontsteking heeft aan zijn poten. Ze zijn gemakkelijk om te doen net als een sokje en kunnen met de klittenband vastgezet worden, zodat ze op hun plek blijven zitten. Er zijn verschillende soorten verbanden, zoals een verband voor om de gewrichten, deel van de poten of een voor aan de poot die ook aansluit over heel het voetje. Deze mochten wij testen, samen met het waterafstondende sleeve.
Het idee achter de PawFlex is dat je een hond de verzorging en veiligheid kan geven die hij nodig heeft op zo’n manier dat het ook nog eens prettig is voor de hond en hij geen last heeft van de verbanden. Er hoeft maar voor een korte tijd de desbetreffende poot vastgehouden te worden, om het verband om te doen en even vast te zetten. Zo is het niet nodig om een verband een aantal keer rond te draaien en vast te plakken, zoals nu vaak nodig is. Ook is vervangen van jet verband veel makkelijker, omdat alleen de klittenband los gemaakt hoeft te worden. Ideaal voor honden waarbij dit soort dingen lastig zijn!

Onze ervaring

Maar wat hebben wij ervaren met de PawFlex? Ik heb bij Nuka, River, Puk en Baloo allemaal een keer het verband om gedaan, om te kijken hoe ze er allemaal op reageerden en hoe het bleef zitten op al die verschillende pootjes. Nuka vind het normaal helemaal niet fijn als er aan haar poten wordt gezegen, zo ook dit keer. Daarom was het super fijn dat het verband binnen een minuut om en vast zat! Nuka had op deze manier zo min mogelijk last van het zitten aan haar poten. Ze liep zo weg met het verband om en kwam er verder niet aan! Proefkonijn 1 is dus geslaagd!

review pawflex pootverband hond

Vervolgens hebben we River genomen, die vindt aanraking altijd prima, alleen vindt zij dingen aan haar poten, of waar dan ook helemaal niet fijn. Op een rustig moment heb ik de PawFlex om gedaan, en gelukkig bleef River rustig liggen! Ze keek er een paar keer naar om, maar had er verder totaal geen problemen mee dat er iets om haar poot zat. Lopen was in het begin vreemd, maar ook daar wende ze snel aan. Proefkonijn 2 dus ook geslaagd! Als derde hadden we Puk. Puk vind alles goed, alleen het kleine dingetje bij Puk is dat ze bij het minste of geringste al op jaar rug gaat liggen met haar poten spartelend in de lucht. Gelukkig is de PawFlex snel om te doen en was ook dat geen probleem! Echter was het bij Puk wel lastig om hem goed om te laten zitten, omdat Puk hele smalle poten heeft. De lengte was precies goed, maar het gedeelte van het voetje was te breed, waardoor ze er steeds uit schoof. Verder had ze geen last met lopen en vond ze het prima om het aan te hebben! Al met al vind ik dan toch ook wel dat proefkonijn 3 is geslaagd.

Als laatste heeft Baloo het nog mogen uitproberen. Baloo vind alles goed, dus hij was een hele makkelijke. Baloo is wel de kleine van het stel, dus ik was eerst bang dat het verband te groot zou zijn. Echter heeft Baloo vrij grote poten, en bleef het verband daardoor toch op zijn plek. Een maatje kleiner was denk ik te smal geweest voor hem. Baloo kon er ook gewoon mee lopen, dus proefkonijn 4 is ook geslaagd!

Helaas hebben we wel 1 minpuntje ontdekt, dat ik bij alle 4 de honden merkte. Het voetenkussentje dat bevestigd zit aan het verband, bleef niet goed onder de poten, waardoor het wat ging zwabberen naar de zijkanten. Dit was af en toe wat onhandig met het lopen. Verder hebben we niks er op aan te merken en hebben we met veel plezier de PawFlex kunnen testen!

Aanrader?

Heeft je hond een wondje of mag hij niet aan zijn poot komen? Ik zou zeker aanraden om eens de PawFlex te gebruiken en te ervaren wat het gemak ervan is! Persoonlijk zou ik het voetenkussen wel vast proberen te zetten of er af proberen te halen, omdat het bij onze honden in de weg zat. Zorg ook dat je de juiste maat kiest, zodat het verband zo goed mogelijk aansluit op de poten van je hond! Ik ben er zelf zeer tevreden over en zou ook wel eens willen weten hoe de andere verbandjes allemaal zouden zitten!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nuka & River

Een ware koekhap-ster op Animal Event! Geef koekje! x

Een ware koekhap-ster op Animal Event!

22 May Door: Nuka & River

Elk jaar gaan we met één of meerdere honden naar Animal Event. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om alleen Raya mee te nemen. Het zou voor haar de ...

Lees het hele artikel
Van één tot zes maanden Geef koekje! x

Van één tot zes maanden

31 July Door: Nuka & River

Een heel andere blog dan jullie van me gewend zijn, maar misschien wel net zo leuk! Raya is ondertussen alweer zes maanden oud en ik wilde graag een blog ...

Lees het hele artikel
De Siberische husky: werk, show en standaard Geef koekje! x

De Siberische husky: werk, show en standaard

19 June Door: Nuka & River

Sinds Raya bij ons is komen wonen, hebben we drie Siberische Husky’s in huis. Nuka, River en Raya zijn echter wel alle drie totaal verschillende husky’s! Hoe dat zo? ...

Lees het hele artikel
Veelbesproken, de Furminator Geef koekje! x

Veelbesproken, de Furminator

7 April Door: Nuka & River

Veel van jullie zullen ongetwijfeld wel eens van de Furminator gehoord hebben. Dit zou dé oplossing zijn tegen het verharen van je hond. Maar niets blijkt minder waar. Nuka ...

Lees het hele artikel