Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Quinlent Little Engine

6 December
x
Wat is dit?

Iets eerder dan verwacht is er weer een puppy bijgekomen. Eigenlijk wilde ik volgend jaar pas een pup aan de familie toevoegen, maar deze kans kwam eerder op mijn pad dan verwacht. Ik heb zo’n vijf weken geleden Quinlent Little Engine welkom geheten in ons gezin. Haar roepnaam is Berp, uitgesproken als “berrep”. Dit is oud-Maastrichts voor Barbara. Zij woont bij mij in co-own met de fokker, zodat ze hopelijk in de toekomst een nestje kan krijgen. Dat zijn nog verre toekomstplannen, maar we hebben goede hoop dat ze correct uitgroeit en een aanvulling zal zijn voor het fokprogramma van de kennel.

De moeder van Berp woont bij mijn beste vriendin thuis. Hierdoor heb ik alles vanaf de dekking tot aan het uitvliegen van de pups van heel dichtbij meegemaakt. Dat is enorm speciaal, omdat ik dus echt alles mee heb gekregen, de hoogte- maar ook de dieptepunten. Iedere dag kreeg ik wel foto’s en video’s en kon ik dus volop meegenieten. Nestfoto van Berp

Eerste kennismaking

Eind oktober ben ik Berp gaan ophalen. Na een lange rit van 2 uur naar huis heb ik haar buiten kennis laten maken met Vaös. Dat was een hartverwarmende kennismaking, Vaös kwispelde zijn staart er bijna af en was heel voorzichtig. Binnen heeft ze vervolgens afzonderlijk kennis gemaakt met Dré en Lein. Berp vond Lein de eerste dag erg spannend, maar dat trok vrij snel bij. Toen was Lein nergens meer veilig, want die lange haren zijn fantastisch om goed hard in te bijten.

Berp komt uit een sportlijn en dat merk je zeker. Het is een klein pittig ding, dat enorm druk is. Ze is echt onderdeel van onze groep honden en heeft het maar al te druk alle honden lastig te vallen. Vaös vindt het één groot feest en is echt zo trots op zijn puppy. Hij houdt haar constant in de gaten en beschermt haar. De momenten dat ze slaapt zijn echte geniet momenten. Vaös trekt enorm naar haar toe en gaat zelfs vrijwillig bij haar liggen. Hij gaat normaal eigenlijk nooit bij de andere honden liggen, hij ligt wel in de buurt maar zoekt nooit lichamelijk contact. Met Berp is dat anders, hij zoekt haar op en gaat er echt bij liggen. Het is echt bijzonder om te zien hoe hij ervan geniet. Vaos samen slapen met nieuwe pup Berp

De juiste balans vinden

Berp kan al vrij veel indrukken aan zonder dat ze daar overprikkeld van raakt. Het is dus soms moeilijk om de juiste balans te vinden. Ik moet haar voldoende uitdagen zodat ze tevreden kan slapen, maar ik moet oppassen dat ik niet te veel ga doen omdat ze dan overprikkeld kan raken. Op dit moment heb ik een balans gevonden die voor ons werkt, maar dat kan volgende week natuurlijk alweer veranderd zijn.

’s Nachts slaapt ze in een bench en dat gaat tot nu toe erg goed. Ze ligt bij ons op de slaapkamer en ligt dus niet alleen. Het zijn slopende nachten geweest, want om de 3 uur ging de wekker. Ze moest er echt iedere 3 uur uit, omdat ze anders in de bench plaste en weer verder ging slapen. Ook in dit ritme ben ik even zoekende geweest, maar we hebben ook hierin het juiste gevonden. Langzaam heb ik dit afgebouwd naar 1 plasje gedurende nacht (ik ga om 22.00 uur naar bed, laat haar rond 02.00 uur plassen en sta rond 06.00 uur op). Hopelijk zal ik er over een aantal weken niet meer ’s nachts uit hoeven.

We zijn spelenderwijs bezig met clickertraining en het aanleren van commando’s. Dit pikt ze erg goed op en vindt ze heel leuk om te doen. Op dit moment kent ze haar naam, hier komen, zit en af. Ik ben nu bezig met five (highfive) puur en alleen om haar mentaal uit te dagen. Buiten gebruik ik de clicker om haar meer focus op mij te laten krijgen. Daarnaast gaat ze ook mee tijdens onze sportdagen. Zo kan ze spelenderwijs kennis maken met de sport.

Ik zal regelmatig een update plaatsen over waar we staan en hoe het met Berp gaat. Op onze Instagram pagina komen dagelijks foto´s en video´s online. Mocht je na het lezen van deze blog vragen hebben kun je die via instagram stellen. familie foto Berp

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Vaös & Lein

Jouw acties hebben gevolgen Geef koekje! x

Jouw acties hebben gevolgen

12 December Door: Vaös & Lein

Zoals vele van jullie weten kan ik me erg irriteren over het onverantwoorde gedrag van veel honden eigenaren. Toch heb ik me er bij neergelegd dat veel mensen gewoon ...

Lees het hele artikel
Raseigenschappen Stafford Geef koekje! x

Raseigenschappen Stafford

17 December Door: Vaös & Lein

Raseigenschappen van Staffords. Veel mensen zeggen dat pups blanco geboren worden. Qua ervaringen is dat waar maar ze hebben natuurlijk wel een bepaald genen pakketje meegekregen. Op dat genen ...

Lees het hele artikel
Je hond aanlijnen, is dat echt zo lastig? Geef koekje! x

Je hond aanlijnen, is dat echt zo lastig?

23 November Door: Vaös & Lein

Nee, is de eerste gedachte die wellicht in je opkomt. Helaas, lijkt het voor heel veel mensen toch echt vreselijk lastig hun hond aan te lijnen. Vandaag nog liep ...

Lees het hele artikel
Gebitsverzorging hond Geef koekje! x

Gebitsverzorging hond

18 April Door: Vaös & Lein

In februari, de maand van het gebit, staat het gebit van zowel hond als kat centraal in de meeste dierenklinieken. Dit wordt gedaan om mensen er bewust van te ...

Lees het hele artikel