Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Pose pose pose (Madonna)

3 December
x
Wat is dit?

Uitbreiden portfolio fotografie

Nooit gedacht dat we zouden winnen, zei Kimberley. Ik dacht natuurlijk: waar heeft die vrouw het over. Ze vertelde ze dat ze wel eens meedoet aan acties waarbij je dingen kunt winnen. Dit keer zocht een superleuke fotograaf een hondenmodel om haar portfolio uit te breiden. Geweldig, dacht Kimberley, ik stuur een foto door en we wachten het af!

Wie niet waagt die niet wint

Een aantal dagen later kregen we een heel leuk bericht van Kim: Jouw hond is echt knap. Nu vroeg ik mij af waar je woont. En wanneer je eventueel zou kunnen? Groetjes, Kim. Geweldig toch! Daarom zeggen wij vanaf nu: altijd proberen! Ooit ga je er met een leuk dagje vol foto’s en nieuwe ervaringen vandoor!

Goede voorbereiding is het halve werk

Ik moet eerlijk zijn, Kimberley was een klein beetje zenuwachtig. De laatste keer in het bos kreeg ze bijna een hartaanval toen ik er vandoor ging. We gingen daarom nog eens goed oefenen met het fluitje. Ik kreeg de hele tijd lekkere stukjes worst, waardoor ik nog beter ging luisteren.

Toevallig was ik net goed gewassen en had ik mijn pipetje weer gehad tegen de vlooien en teken, dus ik moest me gedragen en mocht niet nat worden tot zaterdag, de dag van de fotoshoot! Ik had er superveel zin in! Onze wederhelft Kevin ging ook mee, dus dat beloofde een leuke dag te worden.

Onderweg

Mijn baasjes moesten lachen toen ik ineens ging blaffen in de auto, dat had ik nog nooit gedaan! Ik wilde ze gewoon beschermen. Dacht echt dat die motorrijder de auto in wilde rijden, heb hem gauw weggejaagd!

Het bos in

Omdat Kimberley niet wilde riskeren dat ze haar andere arm zou breken, zijn we naar een bos in België gegaan. Een vreemde plek zou me goed doen, zei ze. We zochten een mooi plekje op en Kim Cornelli (de fotograaf) ging op een deken liggen. Ik mocht poseren! Het was geweldig, ik deed het zo goed dat ik 5 keer opnieuw mocht rennen om een mooie foto te hebben! Oké… ik was iets te snel, denk ik.

Blaadjes

Heb je die blaadjes wel eens van dichtbij gezien. Kim Cornelli is dus net als Kimberley, mijn baasje. Steeds bedacht ze weer wat nieuws. Zitten, liggen, een blaadje op mijn hoofd of bedolven worden onder blaadjes. Ik vond het hartstikke eng, ik bedoel, voor hetzelfde geld bijten die blaadjes, je weet maar nooit. Kim had ook een deken bij zich die ze over me heen legde, ze zag dat ik het koud had, zo lief van haar!

Eerste ervaring

Nu vraag je je natuurlijk af: wat vond je van deze eerste fotoshoot? Het was in een woord geweldig. Ik heb alles gedaan wat ze vroegen, mijn baasjes en de fotograaf waren zo trots op me. Ze bleven maar zeggen dat ik zo goed luisterde. Ben niet weg gerend! Het was ook veel te gezellig, ik kreeg allerlei lekkers, mocht lekker rennen en ze zeiden alleen maar lieve dingen. De foto’s zijn geweldig geworden zoals je ziet, en dit is nog maar een kleine greep eruit! Kortom: fantastisch!

Wist je dat

Wanneer je hond een fotoshoot heeft, dwing hem of haar dan tot niets. Een shoot moet leuk voor iedereen zijn. Wij hebben Joy er een beetje op voorbereid door bepaalde oefeningen te doen die er leuk uitzien op foto. Toen Joy de blaadjes liever niet over zich heen wilde, hebben we dit rustig aangepakt. Eerst eentje en wat beloning, en zo opgebouwd. Als het dan na 2 keer proberen nog steeds niet leuk was, dan stopten we ermee. Sommige dingen gingen niet; dan moet je ook gelijk stoppen.

Uiteindelijk duurde de shoot 1,5 uur. Wij zijn er blij mee en Joy was lekker moe! Dank je wel Kim Cornelli Photography!

Heel veel liefs, &Joy

 

Tip van de dag: smile op elke foto! En blijven proberen!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel