Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Pop-Up Treat Toy getest

5 December
x
Wat is dit?

Ons testpanel is weer druk aan het werk gezet, ditmaal door Alsa Nature. In deze webwinkel vind je alles voor de hond. Alsa Nature heeft ook een eigen productiebedrijf voor hondenvoer, hondensnacks en hondenkoekjes.

Alsa Nature

Een van de voerspeeltjes voor de hond in de webshop van Alsa Nature is de Flamingo Pop-Up Treat Toy. Dit speeltje ziet er hilarisch uit, dus wij gaan testen! De Pop-Up Treat Toy is een bolvormig speeltje met wieltjes. Door het te duwen worden er snoepjes uit geschoten. De Pop-Up Treat Toy is dus een echt voerspeeltje voor de hond. We hebben dit voerspeeltje getest samen met snoepjes van Alsa Nature. Met de kerst in aantocht testen wij de kerstspecial Wild-Zwijn en Cranberry hartjes. Is het nu al geen kerst als je deze blog leest? Ze hebben heel veel andere natuurlijke koekjes en snoepjes om uit te kiezen.

Ervaringen Pop-Up Treat Toy

Vijf van onze bloggers testen voor jou de Pop-Up Treat Toy. Aan het plaatje op de voorkant te zien, lijkt het dat dit voerspeelgoed alleen geschikt is voor kleine honden. Wij hebben zelfs Evi de Leonberger laten testen. Zo weet jij precies of dit speelgoed ook geschikt is voor jouw hond. Ben jij nu benieuwd naar alle resulaten? Lees dan zeker verder. We delen niet alleen de reviews, maar ook hilarische filmpjes.


PLINT GAAT CRAZY IN 3… 2… 1…

Plint probeert de Pop-Up Treat Toy

Jaja! Plint mocht van The Dog Pen weer eens een speeltje gaan testen. De Pop-Up Treat Toy van Flamingo Pet Products, gekregen van Alsa Nature. Bij het speeltje zat ook een zakje kerstsnoepjes van wild zwijn en bessen. De snoepjes zagen er heerlijk uit, dus Plint had sowieso al de hoofdprijs, of het nou ging lukken met het speeltje of niet.

Alsa Nature kerstsnoepjes

Ik heb Plint ooit eens zo’n wobble ding gegeven waar je snoepjes in kon doen en daar ging ze helemaal loco op. Rollen, draaien en dan ook nog dingen die er uit vallen… Ze kan voor een teckel echt heel goed de focus houden tijdens trucjes en spelletjes, maar dit was too much. Dus ik had er een beetje een hard hoofd in toen ik hoorde van dit apparaat, maar zag al een hoop leuke foto’s en filmpjes voor me. En dat is ook wat waard he 😛

Nu kan ik een heel lang stuk gaan schrijven over hoe het ging en wat Plint er van vond (voor zover ik dat kan weten…) maar ik zou gewoon het filmpje kijken! Dan weet je straks precies hoe de vork in de steel zit en of dit eventueel iets voor jouw hond kan zijn.

Conclusie:
Plint leek het eerst wel te snappen ennnn… toen toch weer niet. Totaal niet zelfs. Wat ik wel weet is dat ze meer dat hele apparaat van voor tot achter loopt af te lebberen dan dat ze begrijpt dat ze moet duwen. De tweede keer met de brokjes leek ze niet eens door te hebben dat er überhaupt wat uit sprong terwijl dat de eerste keer wel leek door te komen. Ik heb het idee dat ze het ding op wil tillen aangezien ze steeds met haar neus zo’n beetje onder naar de wieltjes toe wil. De derde keer knalde ze het ding als een gek door de tuin, het rondvliegende eten compleet negerend. Aan het eind kon ze wel alsnog een mooi zoek-je-eten-spel doen haha! Laten we zeggen dat Plint niet echt een heel geduldig hondje is en ze van dit soort dingen net iets té enthousiast en ietwat gestrest (?) wordt. Ook te horen aan de geluiden die ze maakt… Heeft ze niet van d’r baasje hoor 😉

Plint test de Pop-Up Treat Toy

Nu heb ik niet zoals sommige anderen helemaal stapje voor stapje aangeleerd hoe ze met dit apparaat om moet gaan, daar is Plint echt veel te ongeduldig voor (blijft een teckel he), maar ik ga de komende tijd nog wel kijken of ik het iets meer richting kan geven.
Binnen op onze laminaatvloer gingen de wieltjes eigenlijk net iets te zwaar voor zo’n klein hondje. Plint duwt natuurlijk niet zo hard en je moet best wat kracht zetten, ook van boven, om het wieltje te laten klikken. Hij schoof dus over de vloer en daardoor schoten de snoepjes er niet uit. Buiten ging dat een stuk beter.

Anyway, mijn eindconclusie is dat het een stevig apparaat is dat prima werkt (mag ook wel voor de prijs van €23,90…wat ik best veel geld vind) en dat veel honden hier heel wat plezier van gaan beleven. Ik denk dat het voor grotere of wat zwaardere honden een beter speeltje is dan voor kleintjes. Voor Plint… is dit echt een af-en-toe ding, anders slaan alle stoppen door.


Tommy test de Pop-Up Treat Toy

Wat zit er in de doos?

 • Pop-Up Treat Toy
 • Kerstsnoepjes van Alsa Nature

Wat is het?
De Pop-Up Treat Toy is een interactief beloningsspel waarbij de hond moeite moet doen om zijn snoepje te krijgen. Door met zijn neus of pootje de Pop-Up aan te duwen, springt het snoepje uit het speelgoed en komt op de grond terecht.

Wat vindt Tommy van de Pop-Up Treat Toy?

In eerste instantie vond Tommy het heel spannend. De Pop-Up maakt een knal geluid als het snoepje gelanceerd wordt en daar schrok hij van. De eerste paar keren moest ik zelf de Pop-Up aanduwen en toen hij gewend was aan het geluid durfde hij dit zelf te doen. Tommy wordt enorm enthousiast als hij een spelletje mag doen met snoepjes, dat resulteert er vaak in dat hij er met zijn pootje tegenaan gaat slaan. Dat gebeurde ook bij de Pop-Up. Het aanduwen met de neus wil hij niet doen, dat snoepje moet er natuurlijk zo snel mogelijk uit. Nadat ik had laten zien dat de Pop-Up aangeduwd moet worden kreeg hij door dat met alleen slaan het snoepje er niet uit kwam, dus ging hij ook duwen. Nog wel steeds met zijn pootje, maar de snoepjes kwamen er uit! Tommy is nog een beginner op het gebied van beloningsspelletjes waardoor hij er nog wild mee omgaat. We zijn dit stap voor stap aan het oefenen zodat hij uiteindelijk het spelletje zonder frustratie kan doen. De Pop-Up is denk ik niet geschikt voor een beginner omdat, in Tommy’s geval, hij het snoepje er met zijn pootje uit wil halen en het mooiste is toch als hij de Pop-Up zonder frustratie met zijn neus kan aanduwen.

Helaas haperde de Pop-Up een aantal keer en kwam er geen snoepje uit terwijl Tommy de Pop-Up wel van zijn plaats duwde. Tommy vindt het een leuk spel en gaat enthousiast kwispelen als hij ziet dat ik hem pak. Aanrader? Voor de gevorderde hond: ja! Een erg leuk spel!

Kerstsnoepjes van Alsa Nature

Deze zijn een groot succes bij Tommy. Hij vindt ze heerlijk! De snoepjes zitten verpakt in een mooi papieren zakje. Het zijn granenvrije en glutenvrije hondenkoekjes in de vorm van een hartje met de smaak wild zwijn en bessen. Het zijn harde snoepjes dus Tommy moet er wel even op kauwen. Daar ging hij rustig voor liggen en dat betekent dat het lekker is! De snoepjes hebben maar 1 dierlijke eiwitbron wat een voordeel is voor honden met bepaalde allergieën. Aanrader? Ja! Ook leuk om cadeau te geven voor kerst!

Hoe vond Tommy het testen van de POP-UP en de Alsa Nature kerstsnoepjes? Heel leuk! Een nieuw spel is natuurlijk altijd fantastisch en als daar dan ook nog nieuwe, heerlijke snoepjes uitkomen is het helemaal feest!


Evi komt in de kerststemming met de Alsa Nature kerstsnoepjes

OH YES! Er is weer een pakketje van The Dog Pen. Evi weet dat zodra ik een pakketje op de grond zet, dat het voor haar is. Met haar flinke snuit probeert ze het doosje vast open te maken. In deze doos vinden we de Pop-Up toy en de kerstsnoepjes van Alsa Nature die in de Pop-up Toy passen. Alsa Nature hondensnoepjes

Alsa Nature snoepjes

De snoepjes zijn verpakt in een papieren zakje. Ik ruik ze niet, maar Evi wordt helemaal gek. Naar het speeltje kijkt ze nog niet echt om, maar de snoepjes moeten fantastisch ruiken. Ik geef er haar eentje om te proeven. De snoepjes zijn droog, dus je krijgt er geen vette handen van. Ook zijn deze snoepjes (kersteditie en van wild zwijn) gemaakt in de vorm van een klein hartje, wat het extra leuk maakt om te geven.

Pop-Up Treat Toy

De Pop-Up Toy werkt zonder batterijen, wat erg fijn is, omdat we ook andere hersen-spelletjes hebben waarvan we de batterijen zo’n beetje maandelijks moeten vervangen. Het spelletje werkt door hem over de grond te verschuiven, op een gegeven moment is het mechanisme zo gespannen, dat er een snoepje (of meer) uit schiet. Het is dus de kunst dat je harige vriend(je) dit door krijgt.

Het spel kun je op twee manieren vullen met snoepjes.
1. De officiële manier, je draait de plastic halve bol van het spel, vult hem met snoepjes en draait hem weer terug.
2. De onofficiële manier en dat is gewoon via het gaatje in het midden vullen, zonder de deksel eraf te halen. Bij mij bleef hij namelijk soms hangen bij het eraf en erop zetten.

Evi speelt erg veel hersen-spelletjes. Vaak doen we het een keer voor en dan met een beetje stoeien komt ze er wel uit. De eerste keer ging het dan ook prima, ze tikte er met haar poot tegenaan, er sprongen wat snoepjes uit, Evi blij. Maar vervolgens merkten we dat ze dacht, waarom zou ik moeilijk doen als het ook makkelijker kan? Evi is namelijk best groot en het speeltje is wat aan de kleinere kant voor haar. Ze besloot daarom om niet meer moeilijk te doen en gewoon met haar gigantischeleonbergertongdieveelhongerheeft de snoepjes via het middelste gat aan de bovenkant eruit te likken.

Conclusie, erg leuk spel! Maar wel beter geschikt voor de kleinere hond.


Bella Pepper

Jeej! Wij mochten de Pop-Up Treat Toy testen en dan ook nog met de heerlijke snacks van Alsa Nature! Bella is echt gek op ‘braintraining’ spellen en wij vinden het ook zó leuk om te zien hoe zij iedere keer vanaf onzekerheid en hulp vragen het tóch zelf doet en dan niet meer wil stoppen. Dus zin in testen hadden we absoluut!

Direct ging het neusje omhoog toen het zakje snoepjes open ging: CHECK! Toen de Pop-Up toy werd neergezet keek Bella alleen behoorlijk vragend “Ok. En nu!?” Snoepjes erin, beetje aanmoedigen en na heel wat snuffelen (en af en toe schrikken omdat het beweegt) gebeurde er iets. Niet helemaal zoals gepland, want ze ging gewoon met haar tong door het gat om de snoepjes te pakken, boef!

Ok. Eerste poging: FAIL

Maar, na heel wat aanmoedigen en voordoen en laten zien is het uiteindelijk toch gelukt; en Bella heeft zich een kwartier enorm vermaakt!!

De volgende dag gingen we kijken of ze het weer een leuk speeltje vond. Ze was er niet meer ‘bang’ voor en ging er vol mee aan de slag! Alleen… de Pop-Up Treat Toy ging alle kanten op en rolde niet zo heel lekker, dus er kwam niet veel uit… Wij moesten steeds de toy terugzetten op een goede plek omdat Bella hem overal naartoe schoof zonder resultaat.

De snacks hebben we ook gebruikt voor training en dat is wél een groot succes! Ze vindt ze heerlijk en ik vind het ook wel goed dat ze hier echt op moet kauwen ipv zo door kunnen slikken – wat ze voor mijn gevoel met andere snacks soms wel doet…

Pluspunten van de Pop-Up Treat Toy & Alsa Nature Kerstsnacks:

 • Geur en smaak van de snacks is zeer aantrekkelijk.
 • Het is een uitdagend spel waarvoor honden echt moeten nadenken.
 • De Pop-Up Treat Toy lijkt erg stootvast, dus dat is heel handig voor enthousiastelingen zoals Bella.

Mindere puntjes:

 • Als je je hond niet kunt motiveren door te zetten, zullen ze dit spel denk ik niet gauw gebruiken.
 • Je geeft vrij snel (te) veel snoepjes.
 • Als ze het eenmaal door hebben, dan is het spel ook vrij gauw klaar (mits het goed rolt).
 • Het apparaat kan in principe alle kanten op, maar dan komt er niks uit…
 • De wieltjes doen het niet altijd goed, waardoor Bella wel juist rolt maar er niks uit komt en ze weer teruggaat naar alle kanten op bewegen.

Al met al vinden wij het een leuk spel, als het werkt, maar misschien niet voor dagelijks gebruik. De snacks zijn ook fijn voor training! Dus die zullen we ook zeker daarvoor gaan gebruiken.


Saar vindt het maar eng

Pop-up Treat Toy: zoals de naam al gedeeltelijk verklapt, een beloningsspeeltje voor honden waarbij de snacks op ‘poppen’ als de hond tegen het witte koepelvormige speeltje duwt. Om het speeltje te gebruiken, draai je de doorzichtige koepel eraf, gooi je wat zwijn-snacks van Alsa Nature erin, draai je de koepel er weer op en duwen maar! Behalve voor Saar…

Saartje is gauw wat schrikkerig (denk aan stofzuigers, bladblazers) en houdt er niet van als dingen ‘uit zichzelf’ bewegen (denk aan zelfrijdende autootjes, tassen die ineens van tafel vallen). Met dit in mijn achterhoofd heb ik het spelen met dit speeltje rustig opgebouwd. Eerst eens snuffelen, dan snoepjes om het speeltje heen, op een afstandje voordoen hoe het werkt, snoepjes boven op het speeltje, en ten slotte heb ik Saartje tegen het speeltje laten duwen door gebruik te maken van ‘touch’. Tot hier ging eigenlijk alles prima, Saartje moest even wennen aan het nieuwe object maar leek het nu te accepteren. Totdat… ze het harde geluid hoorde wat gepaard ging met de ‘pop’. De hond moet het speeltje best hard duwen, het voelt als een soort hobbel waar hij over moet, om de snoepjes eruit te laten springen. Het geluid van de veer die omhoog springt maakt Saar zo bang, dat de snoepjes die eruit springen haar niets meer uitmaken. Omdat ze bang is voor dit geluid lukt het haar ook niet om hard genoeg te duwen.

De kerstsnoepjes van Alsa Nature daarentegen vielen wél erg in de smaak. De snoepjes in hartjesvorm zien er heel leuk uit en zijn heel handig voor in het speeltje, ze poppen er bijna altijd uit. Ik heb wat verschillende snackjes erin geprobeerd en behalve de puppybrokjes werkte geen één snackje zo goed als deze.

Olive vindt de Pop-Up Treat Toy geweldig

Om toch nog een eerlijk oordeel te kunnen geven van het speeltje, hebben we hulptroepen ingeschakeld. Hondenvriendin en tevens zeer enthousiaste dalmaat Olive was wel te porren voor dit klusje. Zij kreeg van haar baas de pop-up toy aangereikt en begon direct hardhandig te porren met zowel poten als neus. Na enige aansporing (lees: een heel klein beetje voordoen hoe het werkt) begreep Olive het speeltje en duwde ze hem vrolijk en volhardend de kamer door. Een groot succes dus! De rest van de avond bleef Olive zeuren om het speeltje. Wel had de baas van Olive nog een paar kritiekpuntjes, waaronder: de brokjes kunnen echt niet te groot zijn. Het zou een leuke manier kunnen zijn om schrokken tegen te gaan, maar grote brokken poppen er maar moeilijk uit. Ook is de prijs wat aan de hoge kant.


Eindoordeel

Al onze bloggers zijn enthousiast over de Alsa Nature kerstsnoepjes Wild Zwijn en Cranberry, daarin is ons testpanel unaniem. Deze snoepjes bestel je voor €2,90 in de webshop van Alsa Nature. De Pop-Up Treat Toy geeft wisselende reacties bij onze testers. Sommige honden vinden het speeltje geweldig leuk en kunnen er goed mee uit de voeten. Terwijl Saar er bang voor is en Plint juist weer té enthousiast.

Tips voor het gebruik van de Pop-Up Treat Toy

De Pop-Up Treat Toy lijkt een eenvoudig voerspeeltje. Toch is het belangrijk om het goed aan te leren. Zo voorkom je dat jouw hond bang wordt van het speeltje of gefrustreerd. Hoe kun je de Pop-Up Treat Toy nu het beste aanleren?

 1. Gebruik een niet al te gladde ondergrond
 2. Zorg voor een schone vloer zodat de wieltjes lekker kunnen draaien
 3. Vul met Pop-Up Treat Toy met smakelijke snoepjes die makkelijk uit het speeltje kunnen ‘poppen’
 4. Neem diezelfde snoepjes in jouw hand
 5. Zet het speeltje in de kamer en laat jouw hond rustig snuffelen
 6. Duwt jouw hond met zijn neus tegen het speeltje aan? Gooi een snoepje op de grond (naast de Pop-Up Toy) zo leert jouw hond dat duwen met de neus resulteert in een snoepje
 7. Herhaal dit totdat er vanzelf een snoepje uit de Pop-Up Treat Toy komt
 8. Duwt jouw hond wel netjes, maar komt er geen snoepje uit? Gooi weer een snoepje naast de Pop-Up Treat Toy
 9. Wordt jouw hond overenthousiast? Zet het speeltje dan weg en probeer de volgende keer opnieuw.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Alsa Nature, onze testpanel blogs, zijn zoals altijd volledig objectief.

WINACTIE: de winactie is gesloten en de 3 winnaars zijn bekend

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel