Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Plog: onze hoogtepunten van 2018

5 January
x
Wat is dit?

En dan is het alweer zo ver: 2018 is voorbij en 2019 volop aan de gang. Toch willen we graag nog even terugblikken op vorig jaar, een jaar wat we niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. Dit keer niet in een blog, maar in een plog, een blog met voornamelijk foto’s erin. Dus ga er lekker voor zitten, relax en blik mee naar de hoogtepunten ons afgelopen jaar.

Januari

In januari ben ik met Bumper op bezoek gegaan bij mijn broer en zijn dochter. Zijn dochter was toen bijna twee jaar oud en vindt Bumper helemaal geweldig. Ondanks dat Bumper haar toen af en toe omver liep, zijn die twee de allerdikste vriendjes. En deze vriendschap is alleen maar gegroeid. <3

Februari

In februari werd Bumper 2 jaar oud. Vanaf januari waren we stiekem al aan het kijken voor een broertje of zusje erbij voor hem. Helaas wilde het niet direct vlotten, en achteraf gezien is dit ook helemaal prima geweest! Wij kregen namelijk Fender op ons pad, en wat zijn wij daar blij mee. Twee dagen na het eerste contact met de fokker zijn we samen met Bumper in de auto gesprongen en naar Tilburg gereden om de jongens kennis te laten maken. Wat een dikke vrienden waren die twee meteen! Vanaf de eerste seconde waren ze onafscheidelijk,  en we konden niet meer dan volmondig JA zeggen tegen de adoptie van Fender.

Ongeveer een weekje later is Fender bij ons gekomen en hebben wij hem opgenomen in ons gezinnetje. De foto’s zijn van de eerste ontmoeting tussen Bumper & Fender en toen Fender de eerste dag bij ons woonde. Hun grote vriendin Elysa kwam natuurlijk direct op bezoek!

Maart

In maart waren er een paar hoogtepunten voor ons. De eerste keer los lopen voor Fender, de eerste speeldate met Xena en Ivy en de eerste keer wandelen met beide honden samen. Tijdens de speeldate liep Fender dus voor het eerst los. Het was gelukkig een afgesloten gebied, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het doodeng vond. Van Bumper weet ik wel dat hij terugkomt omdat hij in paniek raakt  wanneer hij mij niet meer ziet, maar voor Fender was het natuurlijk nog allemaal helemaal nieuw! Gelukkig ging het super. De jongens hebben heerlijk gerend met ”hun” meisjes, lekker gezwommen, en Fender probeerde nog door te gaan voor eendje toen er mensen de eendjes kwamen voeren. Wat is brood toch ook lekker!

April

In april was het eindelijk weer zo ver: waterwerk! Wat hebben we hier naar uitgekeken. Bumper had vorig jaar al bewezen dat hij het heerlijk vond om te doen en hij graag voor ons werkt. Fender daarentegen had nog nooit aan waterwerk gedaan, en bovendien was hij al drie jaar oud. Zou hij het wel leuk vinden? Hoe zou hij het gaan doen? Zou hij wel iets mee terug nemen? Speelgoed laat hij vrij veel liggen… Gelukkig konden we niet veel later de conclusie trekken dat ook Fender waterwerk heerlijk vindt! De dummy meenemen was de eerste training wat lastig, maar de tweede training lukte het al! Ook Bumper viel weer mooi terug in zijn oude patroon en genoot met volle teugen.

Mei

In mei ging het waterwerk natuurlijk lekker door. Dit was de derde training van het jaar, en Fender heeft zelfs zijn eerste drenkeling gered! Wat waren wij toch trots! Wil je trouwens meer lezen over waterwerk? Kijk dan eens naar deze blog.
Daarbij heeft Elysa lekker gewandeld met Fender, ook dit was de eerste keer voor beide. Het blijft mooi om te zien hoe rustig de jongens zijn en hoeveel rekening ze er mee houden dat een klein meisje van 2 jaar hun lijn vast heeft.

Juni

En dan zijn we alweer halverwege het jaar. De hitte begon op te spelen, dus hebben wij het lekker rustig aan gedaan.
We hebben heerlijk gewandeld, Fender heeft weer het milieu opgeruimd en flessen ingezameld en beide heren zijn in bad geweest.

Juli

Het werd steeds warmer, en daardoor konden we steeds minder ondernemen. De jongens hadden toch redelijk last van de hitte. Met diverse ventilatoren was het enigszins voor ze vol te houden. We hebben ook een luchtbed gekocht en gevuld met water. Dit geeft een heerlijke koelte af, waardoor de jongens toch nog een plek kregen waar ze goed koel konden liggen. Gelukkig had mijn vader nog een badje waar ze in konden spelen, want het waterwerk kon door de aanwezigheid van blauwalg helaas niet doorgaan. Ook zijn we nog naar de Lozerheide geweest, een prachtig gebied waar de honden mogen zwemmen.

Augustus

In augustus waren er gelukkig weer een paar mindere dagen, waardoor we toch nog konden zwemmen. Onze vaste zwemplek voor het waterwerk had nog steeds last van blauwalg en was nog steeds niet toegankelijk. Daarom zochten we samen met de baasjes van Xena en Ivy en Bruce the Pug een lekker koel plaatsje aan de Maas hier net over de grens. Een heerlijk open stuk waar we in alle rust de hondjes konden laten zwemmen en rennen. Dit jaar zeker voor herhaling vatbaar!

September

In september hebben we vrijwel niets gedaan, gewoon lekker gewandeld en samen genoten! Een noemenswaardig punt in deze maand was wel onze fotoshoot met Kelly Bijlmakers fotografie. Alle details van deze shoot kun je lezen in onze blog hierover.

Oktober

Eigenlijk zouden deze maand de watertrials zijn, het moment voor de jongens om zich te bewijzen! Helaas gooide de blauwalg nog steeds roet in het eten en zijn ze gecanceld. Hier hebben we echt ontzettend van gebaald, maar ja… helaas is er niets aan te doen als moeder natuur niet wil meewerken. Verder was oktober een drukke maand voor ons. Ik zelf was jarig en dierendag stond voor de deur. Voor dierendag hebben de jongens een snuffelbox gekregen en bandena’s van Big Dog Plaid. Eindelijk bandana’s op maat voor mijn mannekes.

November

In november vierde Fender zijn eerste verjaardag sinds hij bij ons woont! Daarom heb ik samen met hem genoten van een op een tijd en mocht hij zelf een cadeau uitkiezen bij Intratuin. Verder kregen de jongens nieuwe tuigjes van Haqihana, waar we nog steeds erg blij mee zijn. Ook hadden we in november onze tweede speeldate met Bruce the Pug. Dit keer hebben Bumper en Bruce heerlijk samen gerend en gespeeld op de heide in Brunssum.  Ook hier hebben we een blog over geschreven.

December

En dan zijn we aanbeland bij de allerlaatste maand van 2018, een maand die voor ons voornamelijk in het teken heeft gestaan van speeldates. We hebben namelijk afgesproken met Bruce the Pug, Xena en Ivy en ons nieuwste en kleinste vriendinnetje Mila de Cavelier King Charles. 

De eerste ontmoeting met Mila was erg spannend moet ik toegeven. We zijn met opzet de eerste keer met Fender alleen gegaan en de tweede keer met Bumper, aangezien we niet wisten of ze zich niet dood zou schrikken van het formaat van de jongens. Gelukkig is Mila een kleine heldin en daagde ze zelf de jongens uit om te spelen en te knuffelen.

 

Dit was onze 2018 in vogelvlucht-plog. We hopen dat jullie hebben genoten van alle foto’s.

Wat waren jullie hoogtepunten in 2018? Hebben jullie nog iets gaafs op de planning voor 2019?
We lezen het graag in de reacties!

Liefs Bumper & Fender
The Newfy Brothers
<3

 

(NB: Sommige gezichten zijn afgeschermd in de foto’s i.v.m. de privacywetgeving.)

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel