Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een fotoshoot met je hond!

16 September
x
Wat is dit?

Enige tijd geleden hebben Bumper en Fender een fotoshoot gewonnen. Intratuin dierwereld had namelijk een winactie; wanneer er 500 likes waren op hun Facebookpagina gingen zij een fotoshoot verloten van Kelly Bijlmakers fotografie.
Natuurlijk vonden wij het supertof dat wij deze hadden gewonnen en konden we niet wachten om een datum te plannen.

De voorbereiding

Tijdens mijn mailcontact met Kelly kreeg ik de tip om een speeltje mee te nemen dat piept, om Bumper en Fenders aandacht te trekken. Ook gaf ze aan dat spontane foto’s vaak leuker zijn dan strak geposeerde en het dus fijn zou zijn als we een voor de jongens bekende plek zouden kiezen. Hierdoor zou er een grotere kans zijn dat ze zich op hun gemak zouden voelen en het dus ook voor hen een leuke shoot zou zijn. Ik was al snel tot de conclusie gekomen dat de Brunssumerheide dan de perfecte plaats zou zijn, hier zijn namelijk diverse stukken in. Een deel met water, een zandvlakte, een bos en een open heide. Een groot pluspunt was ook dat de heide rond deze tijd prachtig paars begint te kleuren. Ik hoopte dat deze paarse kleur goed zou afsteken bij de koppies van de jongens. Nadat de datum en plaats waren afgesproken, was het nog een klein weekje wachten en hopen op mooi weer.

De dag van de waarheid

Overdag had ik de hondjes beide helemaal geblazen en gekamd zodat ze er op hun best uitzagen. De jongens vinden een spa-dagje heerlijk en ze genoten met volle teugen van de blaas- en kambeurt. Gelukkig hielden ze zich in de middag netjes en besloten ze om elkaar eens niet onder te kwijlen. Jeej, geen hele dag gekamd en geblazen voor niks dus!
Voor de zekerheid had ik nog de volgende spulletjes ingepakt voor tijdens de shoot: een handdoek voor het kwijl, een borstel om ze tussendoor snel te kunnen  fatsoeneren, een drinkbak met water en natuurlijk KOEKJES!

Fotoshoot van de hond Bumper en Fender

Toen we aankwamen op de Brunsummerheide stond Kelly al op ons te wachten. Ze toonde meteen interesse in de jongens en in ons, wat direct een erg relaxte en gezellige sfeer creëerde. Haar eerste reactie was: “Ah, ze zijn nog groter dan ze lijken op de foto!” Hier moest ik wel om lachen, want zelf hebben we vaak niet meer door dat ze redelijk aan het formaat zijn.

Tijdens onze wandeling naar de zandvlakte van de heide leerden we elkaar beter kennen en bespraken we wat we graag wilden. Thuis had ik wel gegoogled op fotoshoots met honden, maar er was helaas weinig te vinden op Google wat betreft shoots met Newfoundlanders. Gelukkig hebben we nog altijd de Newfoundlander forums, waar ik een aantal leuke ideeën vandaan heb kunnen halen. Ik liet Kelly een aantal foto’s zien die ik mooi vond, en dat voor de rest vertrouwde ik volledig op haar.

The moment of truth

Eenmaal aangekomen op de zandvlakte, zetten we de hondjes neer in een prachtig paars gekleurd veld. Na een kleine klim maakten we de hondjes los en kon het feest beginnen. Maar natuurlijk gebeurde hetgeen waar ik bang voor was… Tijdens de eerste foto besloot Fender al even op te staan en zijn neus achterna te rennen. En dan zijn ze opeens wel weer heel snel! Na een sprintje achter Fender aan, en een halve duikvlucht zodat hij niet het water in sprong, had ik hem gelukkig te pakken. Meneer had namelijk weer eens zijn oren in de auto vergeten en vond het veel leuker om achter de geurtjes aan te gaan!

We zijn toen toch maar even uit de buurt van het water gelopen zodat de jongens (lees: Fender) hopelijk wat minder afgeleid zouden zijn. Allereerst zijn we een stukje de zandvlakte op gelopen, dit is een heerlijk open gebied. Hierdoor kon ik goed in de gaten houden of er andere honden kwamen en waar de jongens waren. Dit gaf mij wat meer rust en had ook een positieve uitwerking op de jongens. Daarna zijn we naar het veld gelopen waar de heide mooi paars was gekleurd. Dit leende zich perfect voor een aantal mooie foto’s.

Op de terugweg moesten we met een bruggetje over een grote plas water. Ja, de plas waar Fender in wilde duiken in het begin! De locatie daar is supermooi, dus besloten we ook hier nog toch foto te maken. Dat was wel even spannend! Ik zag het namelijk al gebeuren dat de jongens zo het water in zouden springen en mijn vriend en ik er achteraan zouden moeten. Gelukkig bleven ze netjes zitten, al was de verleiding van hun koppies af te lezen.

De fotoselectie

Op weg naar de auto gaf Kelly aan dat wij de volgende dag de foto’s via WeTransfer doorgestuurd zouden krijgen en hieruit 10 foto’s mochten kiezen.  De volgende dag stond er inderdaad netjes een WeTransfer file in mijn mail met 86(!) superleuke foto’s! De selectie was best nog wel even een uitdaging moet ik zeggen. Gelukkig had Kelly de foto’s genummerd, zodat ik heel handig kon aangegeven welke onze voorkeur hadden.

Wij vonden het zelf belangrijk dat je op de foto’s kon zien dat de jongens het ook leuk hadden tijdens de shoot, en dat het niet teveel ‘geforceerde’ foto’s waren, of de standaard foto’s uit het boekje. Door de relaxte en gezellige sfeer hebben wij leuk met de jongens kunnen spelen en knuffelen. Het was erg fijn dat Kelly hier ons ook goed in begreep en in kon begeleiden.

Al met al hebben wij een heerlijke avond op de heide gehad met een aantal prachtige aandenkens.
Kelly en Intratuin Dierwereld, erg bedankt hiervoor!

We zijn heel benieuwd wat jullie vinden van de foto’s! Laten jullie het ons weten?

Like what you’ve read? Bones up!

Bumper & Fender.

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel