Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Grote kleine vriend

18 november
x
Wat is dit?

Vaak worden wij gezien als een grote verschrikking als we aan het wandelen zijn. Mensen steken per direct over als ze ons zien aankomen. Zo lelijk zijn we toch niet zou je zeggen… ? Maar veelal gaat het erom dat wij groot zijn. Tja… daar hebben wij zelf ook helemaal niet voor gekozen, hoor! Wij definiëren ons zelf het liefst als schoothondjes, past best hoor!

Altijd weer hetzelfde liedje

Elke dag als ik wandel met Bumper en Fender kijkt iemand ons wel weer raar aan, steken ze over of komt er weer een opmerking in de trant van: Nee, ga daar maar niet naar toe, dat is veel te groot voor jou. Vaak lach ik het weg en wandel ik gewoon door met de jongens, maar eigenlijk is het gewoon heel erg jammer. Mensen  kennen mijn honden niet, maar schrijven ze meteen al af omdat ze groot zijn. Nou ja, dat had ik zelf ook al gezien hoor, maar ze gaan juist supervoorzichtig om met hun kleine vriendjes en vriendinnetjes.

Gelukkig kennen wij ook een aantal baasjes die het wel leuk vinden om hun hond met de jongens te laten spelen. Vaak spelen ze met hun vriendinnetjes, de herder-zusjes Xena en Ivy, of spelen ze met een labrador hier uit de buurt. En af en toe of ja, eigenlijk veel te weinig, gaan wij met onze stoere vriend Bruce spelen!

Bruce

Bruce is een van de beste vriendjes van de jongens. Van de zomer zijn we met hem gaan zwemmen. Toen dachten de jongens stiekem dat hij een dummy was en gingen ze hem redden. Hij vergat af en toe namelijk te zwemmen en liep dan iets te ver het water in. Gelukkig zijn de jongens goed getraind in het water en houden zij hun vriendje veilig!

Een tijdje terug ben ik met Fender, Bruce en zijn baasje gaan wandelen. Helaas hadden we toen absoluut geen leuke ervaring, omdat Bruce werd aangevallen door twee Franse bulldogjes. Dat was ontzettend schrikken! Fender sprong meteen voor hem in de bres en stond rechtop naast mij omdat hij er tussenin wilde duiken. Aangezien we toen nog niet aan het bloggen waren geslagen bij The Dog Pen, heb ik dit van mij af geschreven op Instagram in deze post. 

Een gezellige dag

Vandaag was het weer eens tijd om bij te kletsen en met de jongens samen er op uit te gaan. Omdat Fender de vorige keer mee was gegaan en ik het belangrijk vind om af en toe ook met de jongens alleen op pad te gaan, mocht vandaag Bumper mee. Bumper zit nu lekker in zijn (ietwat verlate) puberteit en vindt het absoluut heeeeeerlijk om rond te rennen met die kleine boef. Dus zijn we er gezellig samen op uit getrokken.

Het mooie aan de heide hier in de buurt is dat je een ontzettend grote zandvlakte hebt waar je eindeloos ver kunt uitkijken. Hier kunnen de jongens dus heerlijk achter elkaar aan rennen en lekker door het zand heen rollen. Boys will be boys zullen we maar zeggen.

Helaas was het wel wat moeilijk om foto’s te maken van de twee heren samen, aangezien ze elkaar bleven uitdagen en bleven stoeien.  Ze hebben heerlijk met elkaar gerend, verrassend goed geluisterd (!) en veel lol gemaakt.  Na thuiskomst hebben ze allebei nog een snackje gehad, en nu liggen ze heerlijk te dromen.

Hebben jullie honden ook van die wat onverwachte vriendschappen?
We horen het graag in de reacties, en foto’s zijn altijd leuk!

Pootje, Bumper & Fender

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Fender

Animal Event: Met of zonder hond? Geef koekje! x

Animal Event: Met of zonder hond?

13 mei Door: Bumper & Fender

Afgelopen weekend was het zo ver, of eigenlijk moet ik zeggen; was het eindelijk zo ver! Het was namelijk tijd voor het weekend van Animal Event, een festival speciaal ...

Lees het hele artikel
Wandelen in Limburg - Connecterra Geef koekje! x

Wandelen in Limburg - Connecterra

18 april Door: Bumper & Fender

Het moment dat een vriendin uit Drenthe je vertelt wat voor een prachtige omgeving je vlak naast de deur hebt en je er zelf helemaal geen idee van hebt. ...

Lees het hele artikel
Terugblik op waterwerkseizoen 2018 Geef koekje! x

Terugblik op waterwerkseizoen 2018

8 april Door: Bumper & Fender

Nog een kleine week en dan is het zo ver, het nieuwe waterwerkseizoen gaat van start! Vanaf 14 april 2019 zullen wij weer (om de week) mogen gaan trainen ...

Lees het hele artikel
Fenders oortjes - part 2 Geef koekje! x

Fenders oortjes - part 2

29 maart Door: Bumper & Fender

Daar zijn we weer! Dit keer met een nieuw deel over Fenders oortjes, helaas. Het arme ventje blijft er last van houden, en we hebben jammer genoeg weer een ...

Lees het hele artikel