Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Paika, is het einde in zicht?

24 April
x
Wat is dit?

Niemand wil graag afscheid nemen van hun hond. Ik ook niet. Maar ja, Paika wordt deze zomer 13 jaar oud en je merkt echt dat ze nu snel achteruit gaat. Ze slaapt veel, als ze slaapt is ze echt helemaal weg, ze hoort niet meer goed en af en toe schrikt ze van dingen waar ze normaal geen probleem mee had. Waarschijnlijk omdat ze bijna niet(s) meer hoort.

Iedere dag koesteren

Ergens is het Corona virus, waardoor ik meer thuis ben omdat ik 100% thuis werk, een soort geluk bij een ongeluk. Ik kan nu altijd thuis zijn bij Paika en dat heeft ze ook echt nodig. Ze wil niet meer naar buiten met mijn man, ze zoekt mij altijd als ik er even niet ben en loopt alleen nog met mij mee. Nu ik thuis werk kan ik haar alle aandacht geven en kan ik voldoende tijd maken om ook iedere dag samen iets leuks te gaan doen. Met in mijn achterhoofd dat iedere de laatste kan zijn.

LEESTIP: Beloften aan een oude hond

Dagelijks uitje

Iedere dag gaan we even samen er op uit. Vandaag zijn we naar het bos gegaan, waar Paika dan rustig aan rondsnuffelt en ook wandelen wil ze nog wel. Alleen een stuk langzamer, maar ik neem de tijd en kijk naar wat zij nodig heeft. Eergisteren waren we juist even naar een meertje gegaan waar ze niet verder is gekomen dan het water en een paar grassprietjes. Daarna zijn we weer naar huis gegaan. De rest van de dag slaapt ze en wandelt en ligt ze in de tuin. Die helemaal omheind is en waar ze dus veilig kan rondscharrelen.

Lekker eten

Nog steeds ga ik niet met Paika naar de McDonalds (waar ze waarschijnlijk wel heel graag heen zou willen mocht het echt haar laatste dag zijn). Ze krijgt iedere avond lekker eten en ze eet ook gelukkig nog goed (ze is natuurlijk half Beagle) en ook het kattenvoer stelen lukt haar nog steeds heel goed. Wat nog steeds niet de bedoeling is, maar waar ze nog steeds heel handig in is. Iedere dag krijgt ze een lekker kluifje (die ze ook zelf mag uitkiezen) en in de avond haar blikvoeding soms aangevuld met een groentenmix of gekookte groenten. Vandaag heeft ze een mix gekregen van pompoen, blauwe bessen, peterselie en kurkuma. Even in de blender, en over haar eten heen. Dat vindt ze heerlijk en ik denk dat het haar gezondheid ten goede komt.

Lastig

Hoewel ik heel blij ben dat ik Paika in al haar levensfasen meemaak, is deze periode ook wel erg dubbel en moeilijk. Ik doe alles wat ik kan doen, maar ik weet ook dat het iedere dag de laatste kan zijn. Ik probeer haar een zo fijn mogelijk leven te geven en zeker in haar laatste dagen is dat voor mij heel erg belangrijk. Maar misschien zit ik er wel naast en leeft ze nog 3 jaar. Ik geniet in elk geval iedere dag nog van haar eigenwijze karakter en ondeugende streken.

 

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Paika

En toen was het stil... Geef koekje! x

En toen was het stil...

5 August Door: Paika

Paika is dood. Lang leve Paika. Getver, wat is de pijn rauw en moeilijk om een plek te geven. Er zijn heel veel dingen die ik nog wil schrijven ...

Lees het hele artikel
Dierenarts: slecht nieuws Geef koekje! x

Dierenarts: slecht nieuws

18 June Door: Paika

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen was Paika in de nacht erg onrustig. Na het aanpassen van haar dagactiviteiten en haar nu iedere nacht op bed ...

Lees het hele artikel
Slapeloze nachten Geef koekje! x

Slapeloze nachten

11 June Door: Paika

Zoal ik vorige keer al schreef in de blog over de dagelijkse routine die we nu hebben met Paika, is ze vaak in de nacht aan het ‘spoken’. Ze ...

Lees het hele artikel
Senior hond: dagelijkse routine Geef koekje! x

Senior hond: dagelijkse routine

2 June Door: Paika

Zoals je in mijn vorige blog al hebt kunnen lezen, lijkt Paika steeds verder achteruit te gaan. Op zich niet heel gek, want ze is inmiddels alweer bijna 13 ...

Lees het hele artikel