Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Op pad met een pup

28 April
x
Wat is dit?

Hallo Furriends!

Het is weer even geleden dat wij een blog hebben geschreven. Daarom willen we jullie over onze ervaringen vertellen die wij de afgelopen week hebben beleefd.

Omdat onze bazen allebei lekker vrij zijn hebben we veel tijd samen doorgebracht en hebben we veel plaatsen bezocht. Zo hebben we Yiska leren zwemmen en zijn we gisteren (op aanraden van het baasje van Bumper en Fender, de Newfie-bloggers), naar De Gooise Diersuper in Bussum geweest.

Laten we met het zwemmen beginnen.
Omdat ik (Beer) zwemmen helemaal geweldig vind en het superlekker weer is geweest, hebben we veel rond de plas gewandeld in het park achter ons huis. Daar mogen honden ook lekker in zwemmen, wat voor mij echt geweldig is. Yiska wilde ook het water in, maar ze vond dat superspannend. Als haar grote broer deed ik het even voor.

Je moet zo diep mogelijk lopen en dan raak je de bodem niet meer. Dan begin je vanzelf met je poten te trappelen, maar wel op een ritme dat er voor zorgt dat je rustig vooruit zwemt. Ook is het belangrijk dat je als hond door hebt dat je je achterwerk recht naar achteren houdt en je rug aanspant, zodat je niet met je achterwerk naar de bodem zinkt. Dat snapte Yiska niet helemaal.

Daarom, hoe koud het water ook is, ging onze bazin mee het water in. (Tot zover dat het water haar korte broek niet raakte, maar diep genoeg zodat Yiska de bodem niet meer raakte met haar poten). 😉 Dat deed ze om Yiska’s achterwerk te ondersteunen. Dat hielp goed, maar Yiska zal nog wat vaker zwemles van mij en de bazin nodig hebben.
Een zeer leuke ervaring!

Gisteren zijn we dus naar Bussum geweest. De bazin had online al eens heel wat snacks voor ons besteld. Carlijn, het baas je van Bumper en Fender, zei dat het echt de moeite waard is om daar eens langs te gaan. Dat advies hadden we onthouden en daar hebben we gebruik van gemaakt.

We gingen met z’n vieren in de auto; de baas, de bazin, Yiska en ik. Bij ons betekent de auto altijd ‘leuke dingen’. We stapten uit en liepen dus de winkel in. Wat een walhalla van lekkere luchtjes! En de mensen die er werken zijn superaardig. De bazin maakte een ronde en verzamelde de lekkerste dingen voor ons. Wij liepen rond met de baas en zochten een zak met 10 tennisballen uit. Want speelgoed hoort  er ook bij. Ondertussen hadden we alles gevonden wat we wilden hebben en had de bazin afgerekend.
Als klap op de vuurpijl mochten wij nog op de foto, want de winkeliers hadden nog nooit een Amerikaanse Akita in het echt gezien. Nu zagen ze er in één keer twee!

Na dat we lekker hadden geshopt zijn we naar het bos gegaan. Dat heet ‘Het Goois erfgoed’. Wat een mooi gebied is dat. We worden er bijna jaloers op. Al is ’s-Hertogenbosch en omstreken ook erg mooi.
Het was voor Yiska de eerste keer dat we een boswandeling hebben gemaakt. Ze vond het echt superinteressant! Alle geluiden en geuren die ze rook, moest ze even verwerken. Dat merkte ik aan haar en ik leerde haar dat ze niet achter alles aan hoeft te rennen, want dat mag niet van de bazen.

Naast dat we al deze leuke avonturen hebben beleefd, moeten we er rekening mee houden dat Yiska nog maar 15 weken oud is. Daarom moesten we wat vaker stoppen om te rusten en water te drinken, maar dat vond ik niet erg. Plus omdat ze nog 3 x per dag eet, moesten we na onze wandeling haar even wat te eten geven. Ik kreeg toen wat lekkers uit de tas van de Gooise diersuper. Het is dus heel belangrijk voor onze bazen dat ze daar rekening mee houden. Van alles wat extra’s mee nemen.

Ik vond het een geslaagde week met onze bazen en Yiska heeft heel veel geleerd.
Morgen staat wandelen in de Loonse en Drunense duinen op de planning, want onze bazen houden niet zo van die Oranje-drukte.

We wensen jullie alvast een fijn weekend.

Een poot van Beer en Yiska

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Yiska & Faf

Wij krijgen een klein mens! Geef koekje! x

Wij krijgen een klein mens!

12 December Door: Yiska & Faf

Wij weten het natuurlijk al even maar wij krijgen een klein mensje. Dat betekent dat er heel veel gaat veranderen naast dat er al heel veel veranderd is. In ...

Lees het hele artikel
Boek review 'Vaarwel geliefde hond' Geef koekje! x

Boek review 'Vaarwel geliefde hond'

18 March Door: Yiska & Faf

Hallootjes,  Hij komt dinsdag 21 maart pas uit maar ik heb het boek Vaarwel geliefde hond van Elli H. Radinger alvast mogen reviewen.  Om te beginnen wat een mooi ...

Lees het hele artikel
Terugblik op 2022 Geef koekje! x

Terugblik op 2022

19 January Door: Yiska & Faf

Hoi hoi, Wij willen graag terugblikken op 2022. Wat een jaar is het geweest! Voor ons is er zo veel gebeurd en we denken daar niet de enige in ...

Lees het hele artikel
Zo groot en toch bang voor honden Geef koekje! x

Zo groot en toch bang voor honden

17 August Door: Yiska & Faf

Zo groot en toch bang voor honden. Twee tot drie maanden geleden hebben wij veel pech gehad. Verdeeld over een paar weken tijd zijn wij in 3 bijtincidenten beland. ...

Lees het hele artikel