Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Onze eerste dog survival

5 November
x
Wat is dit?

Dog survival; een parcour van 5km afleggen met ongeveer 15 hindernissen en dat samen met je hond!
Je hond die voor je uit holt aan een elastische lijn die gekoppeld is aan je heupband en jij rent met hem mee. Het perfecte moment om samen te werken met je hond. 

Nieuwsgierigheid

Ik had er wel eens van gehoord dankzij vriendinnetjes die hier vaak samen aan meededen. Elke keer werd mijn interesse groter wanneer de foto’s en verhalen weer in de groepsapp kwamen. Dus na genoeg te hebben getwijfeld heb ik toch de keuze gemaakt om eens deel te nemen. Je weet tenslotte nooit of je het wat vindt totdat je het gewoon probeert. Dus na overleg heb ik besloten om me samen met Bumper aan te sluiten bij Dog survival team. 

Oefenen, oefenen, oefenen

Bumper is natuurlijk een gevoelige hond met een rugzakje. Kan hij dit aan? Dit was een vraag die mij door het hoofd bleef spoken. Daarom heb ik van te voren veel filmpjes gekeken van dog survivals. Waar uit bestaan de opdrachten, wat voor een materiaal heb ik nodig en welke commando’s moet Bumper kunnen? 

Ik heb besloten om een geel tuig voor Bumper te kopen met een stevig handvat, de gele treklijn en heupgordel had ik al. Mijn schoonmoeder heeft nog achter op mijn heupband een geel lint gezet met hierop niet afleiden en niet aaien. Zo was het voor achterop komende groepen ook duidelijk dat Bumper gevoelig kan zijn. Zo waren we er qua outfit er in ieder geval klaar voor. 

Daarna ben in actief gaan oefenen met hem aan de treklijn met commando’s zoals voor (trekken), naast (aan de voet rennen) en halt (stoppen).

Toen Bumper door had wat er van hem verlangd werd per commando ben ik verder gegaan en heb ik oefeningen toegevoegd tijdens het trainen. We zijn gaan oefenen met over planken/balken lopen, pootjes op een hoogte en blijven staan, op verhogingen springen en onder hekken en bankjes door kruipen. 

De allereerste keer

Afgelopen zondag drie november was het zover! Onze allereerste dog survival, we hadden ons opgegeven bij de dog survival in Ede. Ik was zo ontzettend zenuwachtig. 

Alle hindernissen kan ik hier natuurlijk niet gaan bespreken, dan wordt dit een hele lange blog. Maar ik zal er even een paar uit lichten als voorbeeld. 

We stonden klaar aan de start en de eerste oefening kon beginnen. Hij moest op een winkelkar zitten, we renden om een pion heen en terug. Hij sprong er heel enthousiast op maar toen we gingen rennen vond hij het toch wel even spannend. Maar daarna konden we een lekker stuk rennen en kon hij even zijn ei kwijt en focus weer terug krijgen. 

Ook moesten we onder een vrachtwagen door kruipen, Bumper vloog er onder door maar halverwege had hij toch even een twijfel moment en wilde hij terug keren. Ik heb hem even aangespoord en toen ging hij er weer helemaal voor! 

Een andere oefening was onder een soort dik net door kruipen, er was een droog pad en een pad met een lekkere laag modder. Drie keer raden welk pad bumper koos, natuurlijk moest hij even genieten van zijn modderbad en deed hij lekker op zijn gemakje haha. 

Bij een deel van de oefeningen waren er ook rust momentjes voor je hond, zoals bv het deel waar je een spijker in een balk moest slaan of een boomstam moest zagen. Dit was wel even fijn voor bumper zodat hij ook even kon rusten en alle prikkels los laten. 

Er waren ook nog een deel hindernis paden met autobanden op de weg of dat je door regentonnen moest kruipen. Een hele gave was dat Bumper door een waterbak mocht en dat ik over een touw balancerend boven het water liep. 

Terugblik

Als ik terug kijk op gister vind ik absoluut dat Bumper het super heeft gedaan voor zijn aller eerste keer. Natuurlijk ging niet alles een eerste keer goed of durfde Bumper niet alles maar dat maakt natuurlijk helemaal niets uit. Het ventje heeft genoten en een heerlijke dag gehad. En vandaag? Vandaag liggen we samen dood moe op de bank met spierpijn. 

Wij zijn er de volgende keer zeker weten weer bij! 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel