Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Onverwachts bezoek aan de dierenarts

14 August
x
Wat is dit?

zo wordt een rustige dag ineens overhoop gegooid door een onverwachts dierenarts bezoekje. Niet wat ik wilde doen met 32˚C hitte. 10/08/2020 vanuit bram’s perspectief. Waarschuwing! Foto’s van de wond staan in de blog!

Wat is dat nou?

Vandaag was mijn baasje heel moe, zijn moeder heeft mij dus uitgelaten. Zij zegt dat ik me goed heb gedragen en geen gekke dingen heb gedaan. Hihi, hier vergist ze zich een beetje in, maar ik zeg niks, baasje moet vandaag namelijk naar dagbesteding. Eenmaal bij dagbesteding begin ik toch wel een beetje last te krijgen. Oh hallo baasje, niks aan de hand hoor. Oeps, ik hou hem niet voor de gek. Hij schrikt een beetje. Er zit namelijk ineens een wondje op mijn zij en het bloed is nu door het likken ook zichtbaar, oepsie. Baasje toch maar snel zijn moeder en de dierenarts gebeld. Maar ik wil nog niet naar huis :’(

Wat is er gebeurt?

Eenmaal thuis wil baasje toch nog wel een keertje goed kijken naar mijn wondje. Gelukkig heeft hij voor zichzelf medische spullen op voorraad waardoor hij de wond goed schoon kan maken. Doet wel een beetje pijn, maar ik blijf braaf rustig liggen terwijl mijn baasje mijn wond goed bekijkt en schoon maakt. Hij zegt dat het gelukkig niet heel diep is, maar ik kan de dierenarts helaas niet vermijden. Gemeen hoor. Na wat nadenken bedenkt mijn baasjes moeder zich dat ik door riet heen was gerend en ik daarna heel dichtbij haar bleef. Ik ben toen waarschijnlijk door een rietstengel gestoken.

Dierenarts is niet leuk

Ik vind de dierenarts maar niks hoor. Baasje zegt dat ze de wond schoon moeten maken met een of ander desinfectie middel. Auw, auw, auw wat doet dat pijn! Ik krijg gelukkig een strakke knuffel van baasje, hij zegt dat ik even stil moet staan. Oh nee, wat is dat nou weer?! Nietjes, ik ben toch geen papier?! Weer een strakke knuffel van baasje, maar het viel eigenlijk wel mee. Krijg ook lekker veel snoepjes en de dierenarts en baasje zeggen dat ik heel braaf ben :D. nu met wat antibiotica en een of andere kap naar huis. Ik vind die kap maar niks hoor. Snap er helemaal niks van! Maar baasje zegt dat ik maar blijf likken dus hij moet toch echt om. Stom hoor 🙁 nu thuis bijkomen, rustig blijven en goed genezen.

Gefopt, nog een keer

Ik vind de kap echt helemaal niet leuk! Baasje ziet dit ook en geeft me even een pauze terwijl hij me goed in de gaten houdt. Baasje weet alleen niet dat ik maar 3 seconde nodig heb, en die pak ik dan toch stiekem wel. Doei doei nietjes. Baasje voelt zich heel slecht, nu moeten we de dierenarts na werkuren nog terug laten komen naar de kliniek. Sorry baasje. Dus daar gaan we weer. Terug de auto in, nog een keer bij de dierenarts, nog een keer nietjes. Kap mag niet meer af zegt baasje. Dit vind ik alleen wel heel moeilijk. Blijf de hele nacht bij baasje liggen. Heb hem heel hard nodig en wil niet van hem weg. Baasje vindt het ook maar niks omdat ik zo een stress heb, maar het moet. Rompertje heb ik al eens eerder gehad maar daar krapte ik gewoon doorheen, was niet dik genoeg. Dus die mag ik niet meer.

Toch maar kap af

11/08 Baasje en ik hebben een erg lange nacht gehad doordat ik zo gestrest bleef. Baasje komt nu met het goede idee om verband om mijn wond te doen. als ik uit het oog ben moet de kap nog op, maar ik kan deze pauze wel goed gebruiken. Ben zo ontzettend moe, val dan ook meteen diep in slaap. Baasje lijkt nu ook wat meer ontspannen. Ik vind het zo wel goed. In de nacht moet de kap nog op, dus overdag heel veel dutjes zonder kap op. Slim baasje, zo kan ik toch nog comfortabel zijn! Over een week mogen de nietjes eruit en heb ik de kap niet meer nodig. Dus nog even volhouden!

volg ons op Instagram om live op de hoogte te blijven!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Hulphond Bram

Bram heeft een opvolger gevonden Geef koekje! x

Bram heeft een opvolger gevonden

29 October Door: Hulphond Bram

Nog niet zo lang geleden heb ik gedeeld dat wij hebben besloten Bram met pensioen te laten gaan. Dit betekent ook dat ik op zoek ben gegaan naar een ...

Lees het hele artikel
Het keuren van een hulphond kandidaat Geef koekje! x

Het keuren van een hulphond kandidaat

22 October Door: Hulphond Bram

Als je een hulphond nodig hebt kun je een “kant en klare” hulphond krijgen, maar je kunt ook onder nauwe begeleiding je eigen hulphond opleiden. Sommige mensen kunnen dit ...

Lees het hele artikel
Hulphond in het ziekenhuis Geef koekje! x

Hulphond in het ziekenhuis

13 October Door: Hulphond Bram

Een hulphond blijft in principe 24/7 bij zijn baasje. Maar wat nou als het baasje zo ziek wordt dat hij opgenomen moet worden in het ziekenhuis? Wat gebeurt er ...

Lees het hele artikel
10 Hulpmiddelen voor mindervalide baasjes Geef koekje! x

10 Hulpmiddelen voor mindervalide baasjes

21 September Door: Hulphond Bram

Of je nou in een rolstoel zit zoals ik, of gewoon slecht kan bukken, genoeg honden baasjes lijden aan een beperking. Als jij zo een baasje bent, dan is ...

Lees het hele artikel