Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Nekpijn en nu?

20 February
x
Wat is dit?

Tijdens onze ochtend wandeling viel het mij ineens op dat Nacho super goed naast liep en niet aan de lijn trok, in de eerste instantie dacht ik dat al mijn training goed had geholpen maar niets was minder waar… want toen ik eens goed keek zag ik dat hij veel pijn had, heel veel pijn.

Nacho heeft nekpijn

Vreselijke pijn

Uiteraard schrok ik meteen want Franse bullen staan erom bekend dat zij vaak nek hernia’s oplopen dus gingen er meteen alarmbellen af. Eenmaal thuis heb ik Nacho comfortabel op de bank gezet en mijn ultieme test voor het ziek zijn uit de koelkast gehaald.. blokjes kaas.. als deze namelijk niet meer gegeten worden is er iets niet goed. Na wat twijfel nam hij het blokje kaas aan maar met het doorslikken kwam er een kleine gil, paniek.. bullen geven niet zo snel pijn aan en dit moet dus extreem veel pijn gedaan hebben en heb ik meteen de dierenarts gebeld en mochten we direct die ochtend langskomen.

Naar de dierenarts

Gelukkig mocht Nacho mee naar werk om hem in de gaten te houden en om tussendoor naar de dierenarts te gaan. Na wat korte tests werd er gelukkig geen nek hernia geconstateerd, maar wat dan wel? Met wat pijnstillers en het advies rust werden we naar huis gestuurd, Nacho moest in de bench en gelukkig is dat voor hem geen straf het is voor hem een heerlijke veilige plek 🙂 Helaas na een paar dagen rust was Nacho nog steeds niet in zijn hum en was de pijn niet weggetrokken, dus wederom een ritje naar de dierenarts en weer geen nek hernia het advies.. rust.

Holistische therapeut

Maar omdat het verschrikkelijk is om je hond pijn te zien lijden en het geen nek hernia was ben ik verder gaan kijken dan de reguliere behandelingen. Wij konden gelukkig nog voor het weekend bij onze vertrouwde holistische therapeut terecht, Sabina van Loon. bij aankomst werd Nacho meteen onder een infrarood lamp gezet en de onderzoeken werden gestart, hierbij wordt gevoeld en gekeken naar het complete plaatje en hoe de hond daarop reageert. De conclusie na verschillende drukpunten gevoeld te hebben, een verdikte en geïrriteerde nekspier! Deze werd zachtjes  los gemasseerd en met een laser acupunctuur pen behandeld door Sabina, we kregen een Phytonics spierspray mee naar huis om dit 2x per dag in te masseren en natuurlijk pijnstillers.

Benchrust

De daaropvolgende dagen ging het erg goed maar heb ik Nacho nog wel rustig gehouden, want ik zag aan hem dat er na enige inspanning dat dit invloed had op zijn pijn niveau en ik heb een lekker hoekje voor hem ingericht. Want tja ik heb natuurlijk nog een andere spring in het veld rondlopen die niks van rust snapt 😉Met wat hersenspelletjes en gevulde voermatten zijn we de dagen goed doorgekomen, ook is de Kong en Lickimat een uitvinding voor dit soort momenten. Door af te wisselen met smaken, structuren en soorten voeding zoals natvoer of brokjes blijft het leuk en uitdagend. vooral pindakaas of yoghurt zijn favorieten van Nacho.

LEESTIP: Nacho & Chester spelen met voer

Spieren

Mondjesmaat ging het langzaam beter en Nacho gilde het niet meer uit van de pijn, maar zo’n heftige blessure is helaas niet in 1x opgelost en helaas bleef hij soms ‘aanvallen’ van pijn hebben na een korte wandeling. Echter bleken het nu andere spieren te zijn namelijk die aan de zijkant en door een klein gelukje was er in dezelfde week nog een plekje bij Sabina vrijgekomen. Daar kwam er uit dat er een spier in zijn nek waar de schedel begint erg verkrampt was en net zoiets is als dat mensen door hun rug gaan, dus door net een verkeerde beweging in de kramp kan schieten.

Lasertherapie

Met weer een nieuwe spierspray want de andere was inmiddels op, nieuwe pijnstillers en een acupunctuur pen zijn we huiswaarts gekeerd. Nacho heb ik die week nog rustig gehouden zodat het niet alsnog erger zou worden is het niet meer teruggekomen! daarna zijn we langzaam de wandelingen weer op gaan bouwen en nu loopt Nacho inmiddels de grote rondes van 30 a 45 min weer mee, speelt weer op het veld en is weer helemaal vrolijk.

Gelukkig is alles dus met een sisser afgelopen, het heeft ons een hoop grijze haren gekost maar Nacho is weer helemaal de oude!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester Geef koekje! x

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester

21 October Door: Nacho & Chester

Als trotse hondenbezitter wil je natuurlijk alleen het beste voor je trouwe viervoeter. Naast voeding, training en liefde, is het belangrijk om ook te investeren in kwalitatieve hondentuigen. Als ...

Lees het hele artikel
Rally-O workshop op Animal Event 2023 Geef koekje! x

Rally-O workshop op Animal Event 2023

12 May Door: Nacho & Chester

Afgelopen 7 mei was het dan eindelijk weer zover: hét Animal Event in de Beekse Bergen! Voor hondenbezitters is dit wat mij betreft een evenement dat je niet mag ...

Lees het hele artikel
Met een reactieve hond op zoek naar een hobby Geef koekje! x

Met een reactieve hond op zoek naar een hobby

12 December Door: Nacho & Chester

Zoals jullie vast wel eerder gelezen hebben ga ik regelmatig met Nacho en Chester naar de hondenschool, wij hebben inmiddels al de puppy, junioren + junioren vervolg cursussen met ...

Lees het hele artikel
Het leven met een Franse bulldog (of 2) Geef koekje! x

Het leven met een Franse bulldog (of 2)

12 April Door: Nacho & Chester

Het leven met een Franse bulldog… Nooit saai Is nooit saai, elke dag doen ze wel iets grappigs of stoms. Ze zijn altijd druk, staan bijna altijd aan. Alhoewel ...

Lees het hele artikel