Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Naar de trimsalon

12 February
x
Wat is dit?

Regelmatig word ik gekamd en geborsteld, maar laatst hoorde ik mijn vrouwtje praten over een trimsalon. Het leek haar een goed idee om mijn haar te ontwollen, hier en daar te knippen en goed te wassen, omdat ik wat allergieplekken heb. Geen idee wat het was, maar het maakte mij wel nieuwsgierig.

De eerste keer

Nou, het was zover. Ik ging met mijn vrouwtje mee naar Laren. Daar woont de moeder van mijn vrouwtjes schoonzus, en zij is hondentrimster. Een hele lieve vrouw die Corrie heet. Toen ik binnen kwam sjeesde ik gelijk de ruimte door. Ik rook er van alles en het was natuurlijk  nieuw. Ik was hier al wel een keer op bezoek geweest toen ik puppy was, maar dat was al een jaar geleden. Na het gesnuffel werd ik opeens op een tafel getild. Huh, dat mag ik anders nooit. Ik wilde er gelijk vanaf springen, maar dat mocht niet.

Badderen

Vanaf de tafel werd ik in een grote bak getild, en Corrie begon tegen mij te kletsen. Ik had haar al wel eens eerder gezien en vond haar wel lief. Ze ging mij helemaal nat maken, maar gelukkig wel met warm water. Ik vond het wel gek en spannend. Ik keek dan ook steeds naar mijn vrouwtje.


Daarna werd ik ingezeept en gemasseerd met speciale hondenshampoo. Dat vond ik wel erg lekker. Na het spoelen kreeg ik nog een zwavelshampoo voor mijn huid, die er ook in werd gemasseerd en vervolgens werd uitgespoeld. Nadat ik schoon was mocht ik die gekke bak weer uit en werd ik op de tafel gezet.

Herrie

Ik werd heerlijk met een handdoek gedroogd, tot Corrie met een heel gek ding kwam aanzetten. Ik mocht even snuffelen, en toen kwam er toch opeens een herrie en wind uit! Ik schrok enorm en vond het echt niet leuk. Thuis hebben mijn baasjes mij wel eens geföhnd, maar die föhn maakte niet zoveel herrie en wind. Ik stond te trillen op mijn pootjes en stopte mijn staart ertussenin.


Corrie praatte met mij en hield regelmatig haar arm om mij heen zodat ik dicht bij haar was. Dat vond ik wel fijn, maar ik keek toch steeds met een wanhopige blik naar mijn vrouwtje. Ik ben toch geen meisje? Dat blaasding vond ik op sommige plekken wel oké, maar bijvoorbeeld onder mijn voeten en bij mijn hoofd in de buurt niet. Dat kriebelde te veel, en dan al die herrie en wind aan mijn kop…

Kammen en knippen

Eindelijk ging dat gekke blaasding uit. Ik werd lekker geplukt en geborsteld. Mijn babyhaar moest eruit. Ook kwam de kam erbij, maar dat vond ik soms iets minder fijn. Thuis houd ik daar ook niet zo van, zeker als het wat moeizaam gaat.


Daarna ging die Corrie mijn staart mooi knippen, en ik heb blijkbaar een broek! Die werd ook korter geknipt. Ik vond dat zo gek, want ik draag helemaal geen broek. Onder mijn buik werd ik ook geknipt en rondom en onder mijn voetjes. Nou, dat kriebelde weer, dus ik trok steeds mijn voetje weg. Ook kwam er nog een gek trilding bij dat ze tondeuse noemde. Dit deed ze onder mijn voeten en langs de achterkant van mijn onderpootjes.

Corrie vertelde dat mijn huid en haar er goed gezond uitzagen, op de paar plekjes na waar ik al een tijdje last van heb in mijn nek.

Klaar

Na bijna twee uur was ik helemaal netjes en kon ik nog even Corries eigen hondje gedag zeggen. Mijn vrouwtje en Corrie vonden mij er weer prachtig uitzien, als een echte man. Nou, dat getut vind ik meer voor meisjes. Oké, stiekem vind ik het best lekker als mijn vrouwtje soms eens aan mij zit te plukken. Eenmaal thuis was ik al snel in dromenland. Moe van al die indrukken.

Gaan jullie ook wel eens naar een trimsalon? Hoe vinden jullie dat?

Tot de volgende keer, poot van Guus 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel