Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Momo: cadeaus!

27 October
x
Wat is dit?

Alsof het nog niet leuk genoeg was om voor The Dog Pen te gaan schrijven, kreeg Momo óók nog eens een welkomstpakket!

Wij zijn dol op cadeaus. 😀 Onze  verrassingsdoos kwam van eko4petz.nl en had als thema Halloween. Spannennnnnd! Zoals je ziet kon Momo bijna niet wachten tot hij zijn neus erin mocht steken. Lees snel verder om te zien wat we van elk artikel vonden!

Speeltjes

Het eerste wat we tegenkwamen was een griezelig zombiepoppetje van Mighty Toy. Prima formaat voor Momo’s kleine bekje, en voorzien van een (beschaafd!) piepertje. Normaal ben ik niet zo van de piepers, maar deze was echt goed te doen. Volgens het kaartje dat eraan hing, waren de naden meerdere keren gestikt en had het poppetje 2 lagen stof voor extra stevigheid. Momo’s interesse was meteen gewekt – maar zou het ook stevig genoeg zijn voor onze kleine sloper? Je leest het aan het eind van deze blog. 🙂

Terug naar de doos! Nog een knuffeltje! Een grijze vleermuis met een e-nor-me pieper. Moom was dolenthousiast – ik denk de buren iets minder. 😉 Voor in huis wat te veel van het goede, maar ik heb hem nu al een paar dagen tijdens het wandelen mee in mijn jaszak, en hij doet prima dienst als aandachtstrekker. Eén keer piepen en er komt een klein zwart hondje keihard aangerend. Kijk, daar kunnen we iets mee!

Nóg een speeltje in ons pakket: de Buster Food Mini Cube. Qua principe vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Kong Wobbler: je stopt er brokjes of snoepjes in, en de hond moet hem door de kamer meppen om er iets uit te krijgen. Voor Momo was deze kubus nog een brug te ver; het duurde gewoon te lang voordat er brokjes uit kwamen. En tja… dan raakt meneer gefrustreerd en dan wordt er geblaft en gegromd. Wat mij verder opviel: anders dan bij de Kong Wobbler, die als een soort tuimelaar vanzelf weer rechtop gaat staan, dendert deze harde plastic cube gewoon door, en dat maakt nogal wat herrie. Eindoordeel: het is een leuk idee, en het formaat is prima, maar het zou niet meteen mijn eerste keus zijn.

Snacks en brokken

Natuurlijk werd ook de inwendige hond niet vergeten. We kregen een doosje met kangoeroetrainers van Escapure, een doosje pompoen-wortel kauwstaafjes van het merk Soopa en een proefzakje Carnilove Into The Wild brokken in de smaak Lamb & Wild Boar. Nou is Moom nogal een kieskeurige eter, dus ik was heel benieuwd wat hij hier allemaal van zou vinden.

We begonnen met de kangoeroetrainers. Hij moest er even over nadenken, maar uiteindelijk wilde hij er wel eentje proeven. De brokjes zijn vrij hard en iets groter dan de trainers die we normaal gebruiken, dus niet zo snel hap-slik-weg. Oordeel: geen directe hit. Hij lust ze wel, maar ik heb niet het idee dat hij er extra hard voor zou werken.

Door naar de pompoen-wortelstaafjes. Eigenlijk wist ik het al van tevoren: die hoefde hij niet. Met kauwstaafjes heeft Momo niet zoveel, dus het verbaasde me niets dat hij er even aan rook en ze verder voor gezien hield. Er zijn vast honden die ze heerlijk vinden, maar onze fijnproever hoort daar duidelijk niet bij. (Wie weet vinden onze konijnen ze wel lekker. Zonde om ze weg te gooien, toch?!)

Momo vs Soopa

Als laatste het zakje Carnilove opengemaakt – en meneer wist niet hoe snel hij bij me op de bank moest staan. Wat een enthousiasme! We hebben al heel veel verschillende brokken geprobeerd, maar zo snel als hij deze op had, dat hadden we nog nooit meegemaakt. Hij likte mijn vingers er letterlijk bij af. 🙂 Die gaan op het boodschappenlijstje!

Momo eet Carnilove brokjes

 

Eindoordeel

Al met al een ontzettend leuk pakket, waar echt wel dingen in zaten waar we wat aan hebben. Het fijne van de producten van Eko4petz is dat je sowieso al weet dat het verantwoorde producten zijn, zonder rommel erin. Milieuvriendelijkheid, diervriendelijkheid en eerlijke productie zijn de sleutelwoorden van deze online winkel. Tel daar het prima assortiment bij op, en ik ben fan.

Momo eko4petz pakket

En mochten jullie je nou nog afvragen hoe het met het extra stevige zombiemeiske is afgelopen… Ehm. Ze heeft het een dag uitgehouden. Ik moet de eerste knuffel nog tegenkomen die wél bestand is tegen onze kleine zwarte sloopmachine!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Momo

Hoe is het nu met Momo? Geef koekje! x

Hoe is het nu met Momo?

29 November Door: Momo

Eigenlijk zou deze blog ‘Momo: uit logeren (2)’ moeten heten, maar dat gaat de lading niet dekken. Het begón inderdaad allemaal met Momo’s logeerpartij, maar daarna is er nog ...

Lees het hele artikel
Review: Ziwi Peak Lamb Drumsticks Geef koekje! x

Review: Ziwi Peak Lamb Drumsticks

27 September Door: Momo

Mijn hond is een beetje raar. Hij houdt namelijk niet zo van kluiven. Kluiven begraven, ja, dat is een van zijn grootste hobby’s. Ik weet zeker dat aardbewoners in ...

Lees het hele artikel
Momo: uit logeren (1) Geef koekje! x

Momo: uit logeren (1)

6 August Door: Momo

Er zijn mensen die het maar raar vinden, wat ik allemaal doe met mijn hond. Die zeggen: “Maar je hebt al zoveel geprobeerd, op een gegeven moment is het ...

Lees het hele artikel
Mooms en Foss gaan LOS Geef koekje! x

Mooms en Foss gaan LOS

24 July Door: Momo

Soms zijn er ineens van die momenten dat je denkt: fuck it, we gaan het gewoon proberen. Dat hadden Sanne en ik laatst. Sanne is het baasje van Foss, ...

Lees het hele artikel