Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Mijn ervaring met het Omlet Bolsterbed

6 October
x
Wat is dit?

In deze blog deel ik mijn ervaring met het Omlet Traagschuim Bolsterbed. Met puppy Lena in aantocht (inmiddels alweer wat maanden geleden) begon voor mij de zoektocht naar een mooie en stijlvolle hondenmand die ook nog eens praktisch is. Na een internet onderzoek (die ook de blog: 6x stijlvolle hondenmanden opleverde), ben ik uitgekomen bij de Omlet Traagschuim Bolsterbed hondenmand. Nu ken je Omlet misschien van de grappige en praktische kippenhokken, maar ze maken dus ook producten voor honden, katten, knaagdieren en vogels. Vandaag wil ik je laten weten hoe het Bolsterbed mij bevalt van bestellen tot ingebruikname.

Omlet Bolsterbed zelf samenstellen

Eén van de redenen dat ik heb gekozen voor het Omlet Bolsterbed is dat je zelf een aantal keuzes kunt maken om het hondenbed helemaal naar wens te krijgen. Je begint met de maat, dat is natuurlijk het makkelijkste onderdeel (let wel op met een puppy dat je goed inschat hoe groot de hond gaat worden en koop het bed dan niet te klein). Als je de juiste maat hebt gekozen, ga je een mooie kleur uitkiezen. Toen ik ging shoppen waren en nog maar 3 kleuren om uit te kiezen, maar inmiddels zijn dat er 14. Keuze genoeg dus! Ik heb de Sage Green kleur.

Stijlvolle hondenmand teckel schapenvacht
Omlet Bolsterbed in de kleur Sage Green met schapenvacht dekentje

Losse hoezen bestellen

Om toch nog heel even bij de kleuren te blijven. Hoewel ik heel erg blij ben met de Sage Green kleur van mijn Bolsterbed, zijn er wel heel veel mooie nieuwe kleuren bijgekomen. Maar gelukkig kan ik alle nieuwe kleuren die er zijn bestellen als losse hoes. Heel erg handig als mijn andere hoes in de was moet en leuk als afwisseling met een nieuwe kleur. Zo kun je bijvoorbeeld ieder seizoen een andere kleur hoes nemen. Ik ga nu we de herfst ingaan een warme kleur hoes bestellen.

Omlet Bolsterbed hondenmand kleuren
Alle 14 beschikbare kleuren van het Omlet Traagschuim Bolsterbed

Helemaal naar eigen wens

Heb je nu de maat gekozen en de kleur die jou het meeste aanspreekt en die het mooiste in jouw huis past, dan is het tijd voor de pootjes en de accessoires. Er hoeven geen pootjes onder de mand. Je kunt kiezen voor geen pootjes en dan zet je de Bolster zo op de grond neer. Zelf ben ik een groot fan van pootjes onder een hondenmand. Handig met stofzuigen en goed voor de ventilatie. Ik heb dan ook gekozen voor de houten vierkante pootjes. Na het kiezen van de pootjes is de laatste stap kiezen of je nog een dekentje wilt (heb ik wel besteld) en of je een koelmat erbij wilt (deze heb ik niet besteld).

Ontwerpen en bestellen in 1

Het allerleukste aan de website van Omlet is dat je terwijl je jouw keuzes maakt, je op de website precies ziet hoe jouw bed er uit gaat zien. Heel handig om goed te kunnen zien of de kleur die je wilt mooi is met de soort poten die je het liefste zou willen. Je kunt jouw ontwerp blijven aanpassen totdat je helemaal tevreden bent en klaar om te bestellen.

Levertijd

Als ik één nadeel kan bedenken van de Omlet Traagschuim Bolsterbed, dan is het wel de levertijd. Eigenlijk heel logisch want je bestelt een mand helemaal op maat, dus het duurt dan wel even voordat de mand voor je is gemaakt en bij jou thuis is. Ik moest in eerste instantie 3 weken wachten, maar dat werd toch een weekje langer. Ik word wel netjes op de hoogte gehouden van wanneer de mand komt en op het moment dat er vertraging is. Al met al geen hele grote ramp, maar hou wel rekening met de lange levertijd als je gaat bestellen.

In elkaar zetten

Het Bolsterbed moet hier en daar een beetje gemonteerd worden. De bodemplaat moet onder het bed als je voor pootjes hebt gekozen, zodat je in de bodemplaat de pootjes kunt vastzetten. Door de bodemplaat blijft het bed mooi stevig en stabiel ook als het van de grond af staat. Ik moest heel even puzzelen maar eigenlijk kun je het bijna niet verkeerd doen. Heb je nu in eerste instantie niet voor pootjes onder het bed gekozen of heeft jouw hond zijn tanden in 1 van de pootjes gezet? Geen nood aan de man, je kunt zowel de bodemplaat samen met pootjes bestellen en de pootjes los bestellen. Zo kun je vervangen en afwisselen wat je wilt.

Gebruik en onderhoud

Ik vind het Bolsterbed handig in het dagelijkse gebruik. Lena ligt er heerlijk op en ze weet ook echt dat het haar eigen plekje is. Soms wil ze wel eens graven in de hoekjes en bijten in de mand. In haar puppy bijt periode vind ik daar het bed toch iets te waardevol voor. Ik heb het bed dan ook een tijdje weggehaald tot ze iets ouder is. Gelukkig kun je nu eenvoudig hoezen vervangen, dus mocht jouw hond wel een gaatje in de hoes bijten of graven is er nog niets aan de hand. Inmiddels heb ik de mand weer van zolder gehaald en ze ligt er nog net zo graag op als voorheen. Ze graaft en bijt nu niet meer in de mand, maar kluift wel haar kluifjes en slaapt in het Bolsterbed. Het schoonmaken doe ik tot nu toe met een vochtige doek en dat gaat prima. De hoes kan dus gewassen worden, ik bestel eerst een tweede hoes en dan ga ik pas beginnen met wassen.

Prijs kwaliteit verhouding

Het Omlet Bolsterbed is niet het allerduurste bed in hondenbedden land, maar ook zeker niet de goedkoopste. Afhankelijk van de maat van jouw hond en welke keuzes je maakt qua poten en accessoires zit je tussen de 60 euro (voor het kleinste bed zonder pootjes en zonder extra opties) en de 300 euro (voor het grootste bed met alle accessoires en de duurste opties qua poten). Al met al een hele degelijke prijs voor een hondenmand van deze kwaliteit. Extra belangrijke punten voor het beoordelen van een hondenmand zijn voor mij:

  • Is de hoes machine wasbaar? Ja!
  • Als er iets stuk gaat kan ik het dan vervangen? Ja!
  • Geeft het mijn hond de steun die hij nodig heeft gedurende zijn hele leven? Ja!
  • Staat het mooi in mijn huis? Ja!

Mijn ervaring Omlet Bolsterbed

Hoewel ik het er nog niet over heb gehad is het feit dat het bed van traagschuim is gemaakt ook fijn om te weten. Dat zorgt namelijk voor een goede ondersteuning terwijl het naar zich naar het lichaam van je hond vormt. Zo weet je zeker dat het bed geschikt is voor jouw hond van pup tot senior. Ben ik tevreden over het Omlet Traagschuim Bolsterbed? Ja! Behalve de levertijd heb ik niets aan te merken en ben ik zelfs erg blij met deze mand. Ik moet eerlijk bekennen dat ik na 3 honden al heel wat verschillende manden, bedden, kleedjes en zelfs leren banken heb versleten. Zo’n mooi en toch functioneel bed als deze van Omlet heb ik nog niet eerder gehad. Voor mij en voor mijn hond Lena echt een blijvertje. Het enige lastige is dat ik misschien toch een maatje groter had moeten bestellen. Het lijkt wel of Lena maar blijft groeien. Dus wie weet komt er nog een vervanging en dat wordt dan zeker weer het Omlet Bolsterbed, alleen dan in de maat large in plaats van medium. Maat Omlet Bolsterbed

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel